Gadgets26.04.2022

​Roidmi Eve Plus is een robotstofzuiger die écht zelf opruimt


Robotstofzuigers zijn erg handig, maar er zijn toch altijd handelingen die je zelf moet doen. De introductie van Roidmi Eve Plus toont aan dat dat zo min mogelijk hoeft te zijn, want deze robotstofzuiger rijdt zichzelf terug naar zijn station en kan daar zelfs zorgen dat het stof wordt geleegd.

Een robotstofzuiger is een ronde gadget die door je huis heen gaat en stofzuigt terwijl jij op je werk bent (of in de kamer bent, al heb je dan wel kans op botsingen). Er zijn varianten die ook kunnen moppen. Toch blijven veel robotstofzuigers vooral bij de basics: stofzuigen. Het is bizar hoeveel stof zich soms in je huis verzamelt en het is handig dat je daar dan zelf -wat betreft de vloer- geen zorgen om hebt.

Roidmi Eve Plus

Roidmi Eve Plus is een robotstofzuiger die je huis niet alleen ontdoet van stof: hij maakt het ook extra hygiënisch door sterilisatie en het verspreiden van een prettige geur, waarbij eventuele onprettige geuren verdwijnen. Ideaal voor als je huisdieren hebt, want die zorgen toch vaak voor een bepaalde geur in huis. Juist omdat dit een geur is die je zelf na enige tijd niet meer in de gaten hebt, is het fijn dat deze robotstofzuiger je een handje helpt in het verdoezelen van de geur, waardoor je huis ondanks de aanwezigheid van huisdieren fris blijft.

Dat stofstation fungeert tegelijkertijd als sterilisatiestation en deostation, waarbij dat laatste betekent dat de stofzuiger actie onderneemt op de geurtjes. In slechts 12 seconden tijd kan de stofzuiger haren, huisstofmijt en slechte microbes steriliseren, waardoor mensen met allergieën zich waarschijnlijk beter voelen in je huis dan ooit tevoren.

Het handige aan deze robotstofzuiger is dat hij veel mogelijkheden heeft. Hij rijdt zichzelf terug naar zijn stofstation en is hier in staat om zelf het stof uit zijn bakje te verwijderen. Daarnaast wordt hij meteen opgeladen, waardoor je er eigenlijk geen omkijken naar hebt en elke dag je huis gestofzuigd wordt zonder dat je hier ook maar bij hoeft na te denken. Hij leegt het stof in een 3 liter-afvalzak en kan daarmee 60 dagen vooruit. Wanneer hij zuigt, dan kun je rekenen op 2.700pa zuigkracht en dat betekent dat hij veel wat hij op zijn weg tegenkomt zal meenemen. Bovendien kun je hem met zijn flexibele ‘neus’ precies goed instellen op jouw vloer.

Roidmi-parts
Roidmi-parts

Niet mopperen, maar moppen

Bovendien kan hij meer dan dat. Heeft je hond per ongeluk een plas gedaan op de grond, dan kan Roidmi Eve Plus deze ook wegmoppen. Het voordeel is dat deze stofzuiger ofwel kan stofzuigen, ofwel kan moppen, maar het ook allebei kan doen. Hierdoor is je hele vloer spic en span. Het moppen gaat met een zuigkracht die hoger is dan die van stofzuigen, namelijk 3.200pa. De snelheid waarop de mop beweegt wordt automatisch aangepast.

Dankzij het slimme waterreservoir ben je altijd op de hoogte van hoeveel water hij nog heeft. En ja, dat is wel iets wat je zelf moet doen: even het water bijvullen. Hij heeft een capaciteit van 250 milliliter, maar het hangt er uiteraard vanaf hoe vaak je de mopstand van Roidmi Eve Plus gebruikt hoe vaak deze moet worden bijgevuld.

Roidmi-docking
Roidmi-docking

Verder heb je amper omkijken naar deze robotstofzuiger. Hij kan via een algoritme zijn pad uiteenzetten en vervolgens gaat hij eerst de lange zijden doen, waarna hij in bogen gaat om elk plekje in je woonkamer, slaapkamer of allebei te stofzuigen. Hij kan namelijk landkaartjes maken van meerdere etages, waardoor je hem soms van plek kunt laten wisselen zodat niet alleen je woonkamervloer piekfijn in orde is, maar ook die van je slaapkamer, gamekamer of walk-in-closet. Hij is daarbij dankzij de infraroodsensor in staat om objecten te omzeilen. De batterij van 5.200 mAh kan 250 minuten vooruit en 250 vierkante meter aan.

Het stofstation van Roidmi Eve Plus is voorzien van een LED-scherm, waarop je zijn status kunt checken. Daarnaast kun je stemassistenten gebruiken op het apparaat, zoals Mi Home, Alexa en Google Assistent. Aan de andere kant zal je deze slimme stofzuiger ook vaak gebruiken als je helemaal niet thuis bent, dus van de lange lijst van wat Roidmi Eve Plus allemaal kan is dat waarschijnlijk het minst interessant. Het voordeel is immers dat je deze robotstofzuiger helemaal zijn eigen gang kan laten gaan en je thuiskomt met een stralend schone vloer.

Roidmi Eve Plus is nu verkrijgbaar in Nederland.

Roidmi
Roidmi
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Robot

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Jij denkt dat je op de chat de robot er altijd uitpikt? Vergeet het maar, we blijken gesprekken te hebben met robots zonder dat we het weten.

Online20.06.2024

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

Schattig of schrikbarend: een menselijke robot die in de bestuurdersstoel zit van een auto en er ook daadwerkelijk -zij het tergend langzaam- mee rijdt.

Automotive17.06.2024

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Google heeft een nieuwe robothand helpen ontwikkelen met Deepmind. En die heeft het ook meteen even flink geslagen met een hamer.

Technology09.05.2024

Google slaat eigen robothand met een hamer: dit is waarom

Boston Dynamics geeft zijn robothond haar, maar is het schattig?

Robothonden krijgen vaak kritiek: ze zien er niet zo schattig uit. Zou een beetje vacht met dopogen helpen? Oordeel zelf.

Technology02.05.2024

Boston Dynamics geeft zijn robothond haar, maar is het schattig?

Creepy: deze robothond heeft een vlammenwerper op zijn rug

Hij is doodeng: de robothond Thermonator. Hij is er om straten van sneeuw te ontdoen, zegt men, maar het is gewoon een griezel.

Technology26.04.2024

Creepy: deze robothond heeft een vlammenwerper op zijn rug

Verder lezen over Smarthome

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

Geld besparen op de energierekening, dat willen veel mensen. Er wordt gelukkig vanuit de smarthomewereld steeds meer gedaan om dat ook voor elkaar te krijgen.

Technology15.04.2024

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

​Fris in huis? 5 redenen om een elektrische kachel te nemen

Het is misschien wel herfstig buiten, soms is het hartstikke koud. Merk je dat je in huis wel eens kippenvel krijgt of toch wat onaangenaam bent door de temperatuur? Je hoeft dan niet meteen naar je centrale verwarming t...

Lifestyle25.02.2024

​Fris in huis? 5 redenen om een elektrische kachel te nemen

​Je slimme energiemeter verliest slimheid: vervanging nodig

Je hebt ooit gedacht dat het slim was om een slimme meter te nemen. Op zich niet zo gek: what’s in a name? Maar nu blijkt dat die oudere slimme meters hun slimheid verliezen. Het netwerk waarvan ze gebruikmaken gaat of...

Gadgets14.02.2024

​Je slimme energiemeter verliest slimheid: vervanging nodig

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips Hue timmert flink aan de smarthomeweg. Lange tijd waren het alleen lampen, maar dat wordt al steeds meer beveiliging, zoals camera’s. Het volgende waar het bedrijf zich op stort zijn deursloten. En daaraan voeg...

Gadgets09.01.2024

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Ring geeft je bezoekers antwoord in het Nederlands

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kan het: Ring kan je bezoekers nu antwoord geven in het Nederlands. Dat betekent dat je waarschijnlijk wat duidelijkere communicatie hebt. Soms komt een Ring-boodschap in het Engels...

Gadgets30.11.2023

Ring geeft je bezoekers antwoord in het Nederlands

Eindelijk colporteurs in eigen taal wegjagen
​De voordelen van een elektrische radiator in je badkamer

Traditionele radiatoren zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en steeds vaker moeten deze radiatoren plaatsmaken voor een elektrische radiator. Maar wat is een elektrische radiator nu precies en wat zijn de voordelen? I...

Lifestyle20.11.2023

​De voordelen van een elektrische radiator in je badkamer