Gadgets19.01.2022

​Oculus Quest 2: vrijheid, blijheid, betaalbaarheid


Hallo VR-wereld

De originele Oculus Quest was de Nintendo Switch van de VR-wereld. Voor het eerst was het mogelijk om zonder PC serieuze VR-titels te spelen met alleen de bril op. Zo bleef je mobiel en draadloos, en als je dan toch een wat grafisch intensievere PC VR-game wilde spelen, dan kon je de Oculus met een link kabel aan je pc koppelen om het standalone gedeelte uit de bril over te laten nemen door een veel krachtigere PC. Perfect, maar kan het beter? Oculus Quest 2 verscheen anderhalf jaar later. Is dat ook een standalone superster?

Eerste indruk

De Oculus Quest 2 zit in een stevige en overzichtelijke doos: niet eentje waar je de gadgets nooit meer in kunt krijgen als je de bril en controllers er eenmaal uit hebt gehaald. Hoe fijn dat ook is: de doos is wel erg groot. Je gooit hem niet even in een rugtas om bij vrienden te VR’en. Een domme keuze, want juist deze VR-bril die én geen PC nodig heeft, én geen kabels, wil je ook on the go meenemen en aan iedereen laten zien (en vooral: door iedereen laten ervaren).

Hoe mooi en simplistisch de verpakking ook is, ik had liever gezien dat er een wat compactere doos of misschien zelfs etui bij zou worden geleverd om het apparaat veilig mee te nemen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Sony WH-1000XM4-koptelefoon. Aan de andere kant is er natuurlijk meer te verdienen aan los verkrijgbare cases, dus waarschijnlijk heeft Oculus er om die reden voor gekozen deze doos te gebruiken.

Oculus Quest 2 box
Oculus Quest 2 box

Hardware van Oculus Quest 2

Qua hardware is de Oculus Quest 2 een stuk beter dan zijn voorganger. Zo is het scherm in resolutie omhoog gegaan van 1440×1600 naar 1832×1920 pixels per oog en de verversingssnelheid is verbeterd naar 120Hz. De grootste vooruitgang in hardware zit onder de motorkap: de Quest 2 is voorzien van de Qualcomm Snapdragon XR2 processor met 6GB RAM geheugen.

Ten opzichte van de 2GB aan werkgeheugen van Quest 1 is dit de meest merkbare en welkome upgrade. Ook de opties voor opslag zijn verdubbeld, want waar de originele Quest een instapmodel had van 64GB en een duurdere optie met 128GB, heeft de Quest 2 een instapmodel van 128GB met de optie voor een 256GB-versie. Genoeg cijfers, want als er iets is wat je met VR moet doen, dan is het wel ervaren. Hoe is het om de bril op te zetten?

Oculus Quest 2 met controllers
Oculus Quest 2 met controllers

Verplicht Facebooken

Als je de Oculus voor het eerst aanzet, moet je vrijwel meteen inloggen op je eigen Facebook-account en daar volgt meteen een groot nadeel van het apparaat. Je kunt Oculus Quest 2 niet gebruiken zonder Facebook-account. Dit kan voor veel mensen een reden zijn om de Quest niet aan te schaffen. Zeker omdat je er ook meteen door naar de Facebook Messenger kunt gaan: zet je de bril dus even op bij een vriendin, dan kan die zo door al je berichten lezen. Gelukkig kun je Facebook Messenger wel uitschakelen, maar het inloggen via Facebook dus niet.

Ben je eenmaal ingelogd, dan kom je in een virtuele ruimte terecht waarvan je zelf kunt kiezen welke. Ik vind bijvoorbeeld de Japanse erg mooi: het voelt alsof je in een Japanse tempel staat en het is heel rustgevend. Dat is zeker voor de eerste paar keren gebruiken fijn, want er komt wel veel op je af met een VR-bril op. Je ogen moeten elke keer even wennen aan de resolutie, aan waar je moet kijken, hoe dichtbij dingen komen, enzovoort.

Zeer smooth

Toch ben je waarschijnlijk vrij snel gewend. Door de upgrade in resolutie en verversingssnelheid lijkt alles net even wat gladder te zijn en dat merk je vooral in video-apps als Netflix en YouTube. Games in VR zijn qua graphics helaas nog niet helemaal van next-gen-kwaliteit, waardoor je het daarin minder snel merkt. Wel loopt alles dankzij de nieuwe processor net even wat lekkerder in drukke, snelle games. Die ook nog eens sneller zijn geladen dan op zijn voorganger.

Wel merk je na een tijdje de bril op te hebben dat de hoofdband wat simpel in elkaar zit: als die wat luxer was uitgevoerd, dan was het waarschijnlijk makkelijker om hem langer op te houden. Aan de andere kant kun je met de batterij maar twee tot drie uur vooruit, dus tegelijkertijd snappen we dat Oculus voor deze combinatie heeft gekozen. Plus, daar zijn we weer, Oculus verkoopt ook luxere hoofdbanden met een ingebouwde batterij voor langer speelplezier.

Virtual Reality

In het begin van VR had je een handjevol “virtual experiences” waarin kort werd getoond wat de potentie van VR is voor de toekomst. Denk aan de virtuele achtbaan of een 360 graden video in slechte kwaliteit waar je om je heen kon kijken. Hartstikke tof, zeker als je even snel aan vrienden of familie wil laten zien waar jij je mee bezig houdt.

Maar die toekomst is hier nu. Sinds die demotijd zijn er veel mooiere Experiences uitgekomen en fitness-apps die met behulp van een behendigheidsspelletje je op een leuke manier aan jezelf laten werken. Perfect voor het huidige coronaleven, waarin het soms niet mogelijk is om naar de sportschool te gaan. Of voor mensen voor wie het überhaupt nogal een hoge drempel is om naar een gym te gaan. Wil je het liever rustiger aandoen, dan zijn er ook meditatie-apps. Mis je het kantoor, dan kun je een productiviteits-app gebruiken waarin je in een virtueel kantoor kunt werken.

Metaverse

Natuurlijk kunnen we hierin niet voorbij gaan aan het idee van het Metaverse. Als we straks inderdaad meer tijd doorbrengen in een virtuele, online wereld, dan doe je dat immers met een VR-bril (of AR-bril) op je hoofd. Oculus Quest 2 geeft wat dat betreft een interessant inkijkje in hoe dat ongeveer moet zijn. Het feit dat het hoofdmenu al een soort kamer is, dat geeft dat gevoel van wonen in een VR-wereld al, maar er is meer.

Zo zijn er ook apps waarmee je samen met anderen online in een bioscoopzaal kunt plaatsnemen om films te kijken. Je kunt zelfs met andere mensen praten, popcorn naar ze gooien of naast iemand anders gaan zitten. Met Oculus Quest 2 op je hoofd kun je je beter voorstellen wat zo’n Metaverse kan betekenen: hoe je er straks ook aankopen doet, zoals nieuwe Nike-schoenen voor je avatar, maar vooral: hoe je met andere mensen om kunt gaan. Het gaat natuurlijk allemaal nog wat houterig, maar in de toekomst is de technologie weer beter, wordt er meer geïnvesteerd in dit soort platforms en zal de ervaring nog soepeler voelen.

Gamen in VR

Op dit moment is de voornaamste reden voor een VR-bril echter nog steeds om te gamen. Zo zijn er serieuze titels uitgekomen van grote en kleine ontwikkelaars. Denk aan wat meer laagdrempelige games zoals Beat Saber of Dance Central, maar ook hele uitgebreide spellen zoals The Walking Dead: Saints & Sinners en Medal of Honor: Above and Beyond die al gauw meer dan 10 uur duren. Hierdoor is de Quest 2 heel veelzijdig te gebruiken en is er voor iedereen wat wils.

Gamen op dit apparaat werkt als een trein. Je voelt je in Dance Central precies alsof je echt in een club staat te dansen (check wel af en toe of je niet per ongeluk bijna een plant van een kast danst, zoals ondergetekende) en in The Walking Dead kun je je helemaal rot schrikken als er ineens een Walker achter je blijkt te staan. Het is een intense ervaring voor je zintuigen, waardoor we niet direct zien dat we dit 10 uur achter elkaar zouden doen, maar een paar uur per dag VR’en is een hele leuke bezigheid en kan dus ook nog eens gezond zijn, omdat je er wel door in beweging komt.

Misselijkheid

Natuurlijk is er altijd het risico in VR dat je nadat je de bril afzet erg misselijk bent. Het hangt er heel erg vanaf wat je met de bril doet. In een spel als Dance Central voelt alles zo echt en bepaal je zelf de bewegingen, waardoor je daar minder snel last van hebt dan bijvoorbeeld in een video waarin je in een achtbaankarretje zit. Je lichaam wordt dan sneller in de war gebracht omdat het brein iets anders verwacht dan in werkelijkheid met het lijf gebeurt. Wel is het goed om af en toe even pauze te nemen, want je merkt wel dat het een vermoeiende bezigheid is voor met name de ogen.

Oculus Quest 2: ons oordeel

Voor iemand die nieuw is in de wereld van VR, is Oculus Quest 2 een meer dan goede optie als eerste VR-bril. Hij is in alle opzichten veel beter dan zijn geprezen voorganger en hij is ook een stuk beter geprijsd. De Oculus Quest 1 kostte namelijk 500 euro voor de 64GB-versie, terwijl je aan Oculus Quest 2 momenteel 350 euro kwijt bent voor de 128GB-versie. Meer VR voor minder geld dus. Daarvoor moet je echter wel iets opgeven, namelijk een gedeelte van je privacy, omdat je wel verplicht bent om een Facebook-account te gebruiken. Is dit voor jou geen probleem, dan is de Oculus Quest 2 de VR-way to go.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Facebook

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

Social Media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

Social Media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

Er is een klein mirakel gebeurd. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor de geestelijke problemen die social media kunnen veroorzaken bij vooral jongeren. Sowieso is het vrij uniek dat hij überhaupt...

Social Media02.02.2024

​Mark Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade social media

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Het kopieert van anderen en het komt zelf met weinig nieuws: het wordt regelmatig gezegd over Facebook, het social medium dat geleid wordt door Mark Zuckerberg. Is dat helemaal terecht, is Facebook inderdaad niet vernieu...

Social Media29.01.2024

​Social medium Facebook wordt 20 jaar: is het nog vernieuwend?

Feestboek, maar dan echt
Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

In de drukte van het TikTokken, het delen van Stories en het uitdelen van likes, eisen de uren die we op sociale media doorbrengen hun tol. Een verlaagd zelfbeeld, voortdurende druk om het 'perfecte leven' te leiden en m...

Social Media12.01.2024

Bewust omgaan met social media overload: 8 tips voor mindful telefoongebruik

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

Bumble is het vrouwvriendelijke antwoord op Tinder, maar het bleek niet zo vriendelijk op Instagram te staan. Tinder ook niet trouwens. Moederbedrijf Match heeft daarom besloten om zich geheel terug te trekken van Instag...

Social Media28.11.2023

​Waarom je even geen Bumble-ads op Instagram ziet

Verder lezen over Game

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Je kunt Fortnite gratis spelen, maar Epic gebruikt diverse trucs om je te verleiden om geld uit te geven. En daar is de ACM op tegen.

Gaming14.05.2024

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Grand Theft Auto 6 komt nog lang niet uit, en Rockstar lijkt ook niet heel binnenkort met een nieuwe trailer te komen. Gelukkig zijn er fans die dat wel doen.

Gaming03.05.2024

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Funko Pop! krijgt zijn eigen videogame. In Funko Fusion krijg je niet alleen te maken met de bekende figuurtjes, maar ook met allerlei franchises waar ze vandaan komen.

Gaming01.05.2024

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer

Verder lezen over Games

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

Spelers die bij Nederlandse online casino's gaan spelen kunnen gebruik maken van diverse soorten bonussen. Niet alleen krijgen nieuwe spelers vaak de mogelijkheid om hiervan te profiteren, ook voor bestaande gokkers die al langer een account hebben zijn er allerlei promoties.

Lifestyle21.05.2024

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

Grand Theft Auto 6 komt eraan. Volgens geruchten zou dat pas in 2026 zijn, maar dat blijkt niet het geval: Take-Two bevestigt nu zelf een releasedatum van najaar 2025.

Gaming16.05.2024

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

De Game Boy bestaat dit jaar 35 jaar. Hoewel het merk inmiddels uit de schappen verdwenen is, staat de naam nog steeds synoniem voor ouderwets en eigentijds plezier. Inmiddels zijn er ook heel wat nieuwe handhelds verschenen waar je nog steeds met veel liefde die oude Game Boy-games op kunt spelen – vaak in veel betere kwaliteit.

Gaming08.05.2024

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Verder lezen over Oculus Rift

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

Op zoek naar een nieuwe VR-bril? Dan hoef je zeker niet voor het nieuwste te gaan: Meta Quest 2 is nog heel goed.

Gadgets19.04.2024

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

Is dit de nieuwe Quest Pro-VR-headset van Meta?

Nog een maand en Meta onthult zijn nieuwe Quest Pro-virtual reality-bril. Een spannend moment, want dit zal waarschijnlijk een gateway worden naar het Metaverse van het bedrijf. Bovendien is de voorloper van deze headset...

Metaverse12.09.2022

Is dit de nieuwe Quest Pro-VR-headset van Meta?

Meta’s nieuwe VR headset komt in oktober

Mark Zuckerberg heeft in de podcast van Joe Rogan aangegeven dat de nieuwe virtual reality-headset van Meta in oktober verschijnt. Het gaat om Project Cambria, al is dat nog slechts de werknaam. De verwachting is dat het...

Gadgets26.08.2022

Meta’s nieuwe VR headset komt in oktober

​VR-bril Meta Quest 2 wordt 100 dollar duurder

De virtual realityheadset Meta Quest 2 gaat jaren nadat hij verscheen omhoog in prijs. Waar tech normaliter in prijs daalt, heeft Meta besloten om een flinke 100 dollar bovenop de prijs te doen. Echt flink, want de 128GB...

Gadgets27.07.2022

​VR-bril Meta Quest 2 wordt 100 dollar duurder

Geen Facebook-account meer nodig voor VR-bril Meta Quest

Het is straks eindelijk niet meer nodig om een Facebook-account te hebben om je VR-bril te gebruiken. De Oculus-brillen moeten echter wel worden benaderd vanuit een ander account: een Meta-account.

Metaverse08.07.2022

Geen Facebook-account meer nodig voor VR-bril Meta Quest

Maar juich niet te vroeg
​Meta gaat voor arbeidsintensief oudertoezicht in virtual reality

Op dit moment kunnen kinderen nog stripclubs bezoeken via de virtual reality-brillen van Meta, maar deze maand introduceert het bedrijf ook oudertoezicht. Het heeft gesproken met diverse organisaties en komt tot de concl...

Metaverse17.03.2022

​Meta gaat voor arbeidsintensief oudertoezicht in virtual reality

Zoveel mensen begeven zich op de proef-metaverse van meta

Meta is hard bezig aan het metaverse dat op dit moment bekend staat als Horizon Worlds. Zo kon je bijvoorbeeld tijdens de Super Bowl direct vanuit een advertentie in een nieuwe meta-wereld stappen. Maar, hoeveel mensen d...

Metaverse18.02.2022

Zoveel mensen begeven zich op de proef-metaverse van meta

​Facebook heet straks Meta: wordt een metaverse

Facebook heet binnenkort Meta. Het social medium gaat volledig op de schop en daarbij hoort een nieuwe naam. CEO Mark Zuckerberg kondigde dit aan tijdens Facebook Connect, dat niet voor niets zo heette: “We zijn een be...

Social Media28.10.2021

​Facebook heet straks Meta: wordt een metaverse

Verder lezen over Virtual Reality

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Stel je voor dat een gewone bril straks kan fungeren als augmented reality-bril? Dat is helemaal niet straks, dat is nu.

Technology13.05.2024

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Porna, een term die de laatste jaren steeds vaker opduikt in gesprekken over erotica en seksuele expressie, heeft een opmerkelijke verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we naar erotische inhoud kijken. Waar traditionele porno vaak wordt geassocieerd met expliciete en soms zelfs expliciet onrealistische weergaven van seks, richt porna zich op een meer genuanceerde benadering. In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het verleiden en onderzoeken we hoe deze vorm van erotica onze perceptie van seksualiteit en intimiteit beïnvloedt.

Lifestyle29.04.2024

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta verliest elke maand een hoog bedrag door virtual reality: miljarden. Nu verdient het nog steeds meer, maar dit blijft wel even doorgaan.

Metaverse27.04.2024

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

Meta stelt zijn VR-platform Horizon OS beschikbaar aan andere bedrijven om hier hun kunsten mee te verrichten. Zuck wil de Microsoft-kant op.

Gadgets23.04.2024

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

Op zoek naar een nieuwe VR-bril? Dan hoef je zeker niet voor het nieuwste te gaan: Meta Quest 2 is nog heel goed.

Gadgets19.04.2024

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

Apple Vision Pro is nu een week uit en het apparaat is enorm populair. Er worden toffe video’s over gemaakt, er worden ministers bijgehaald die iets moeten vinden van mensen die het dragen in de auto en natuurlijk is e...

Gadgets16.02.2024

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

​Immersive Tech: De toekomst van marketing is dichterbij dan je denkt

De lancering van de Apple Vision Pro, met de bijbehorende hype die we van Apple gewend zijn, heeft de discussie over immersive tech weer aangewakkerd. Is dit de toekomst van marketing, of is het nog te vroeg? De mythe v...

Technology08.02.2024

​Immersive Tech: De toekomst van marketing is dichterbij dan je denkt