​Er komt een fijne update naar Oculus Quest 2

​Er komt een fijne update naar Oculus Quest 2

Vorig artikel Volgend artikel

Er wordt vaak gezegd dat 2021 hét jaar van virtual reality wordt. Zeker gezien de nieuwe gameconsoles die net zijn verschenen, lijkt dat ons helemaal geen gekke gedachte. Bovendien worden VR-headsets steeds beter: Oculus Quest 2 bijvoorbeeld. Die headset én de mobiele app krijgen een geweldige update.

Oculus Quest 2

De mobiele app van Oculus Quest 2 krijgt eind november de mogelijkheid om op te nemen wat er op het scherm op de headset te zien is. Of je nu een iPhone of een Android hebt, straks kun je heel makkelijk clips opnemen en delen op social media.

Quest 2 krijgt op dit moment de eerste, grote update en die is de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan een refreshrate van 90Hz op alle systeem-apps. Dat is een flinke vooruitgang na de eerdere verversingssnelheid van 72Hz. Je kunt dat instellen via de Oculus app op je PC.

Superhot wordt hiermee nog explosiever, net als Beat Saber en andere games. De Link-functie is nu volop beschikbaar en hiermee kun je in alles wat je met Oculus doet rekenen op betere graphics. Het menu waarmee je de kwaliteit van de graphics kunt instellen ziet er trouwens wel wat anders uit dan je na een maand Oculus Quest 2’en zou verwachten.

Move-app

In de Oculus Move-app die deze week verschijnt kun je het sportief aanpakken. Daarin wordt namelijk je fitheid bijgehouden wanneer je VR-games speelt. Zo weet je precies hoe actief je lichamelijk bent in een game, maar ook hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrandt. Zeker met Black Friday in het verschiet zal je waarschijnlijk veel nieuwe games kunnen krijgen voor een laag bedrag.

Oculus Quest 2 kan zowel standalone worden gebruikt met Android als met Oculus VR-software op de pc. De VR-bril is lichter dan zijn voorganger en de Oculus Touch-controllers gaan maar liefst vier keer zo lang mee op één keer opladen. Oculus Quest 2 is sinds 13 oktober uit en kost 449 euro.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...