Gadgets14.12.2023

​LEGO heeft iconische Polaroid nog iconischer gemaakt


LEGO heeft weer een set gemaakt op basis van Ideas, het platform waarop mensen hun eigen creaties kunnen plaatsen die vervolgens bij genoeg stemmen ook daadwerkelijk in productie gaan. De nieuwe telg is de Polaroid OneStep SX-70 Camera, die we ook wel gewoon kennen als de ‘good old’ Polaroid-camera.

LEGO-camera

De set heeft als serienummer 21345 en is niet heel groot: met 516 stenen is het een built waar je vrij snel doorheen bent, maar dit is dan ook vooral een set die er is om neer te zetten en van te genieten. Dat blijkt ook wel uit de foto’s die je erbij krijgt: dat zijn foto’s van het LEGO House, de zus van de ontwerper (een LEGO-fan) en van de uitvinder van de Polaroid Edwin H. Land. Je kunt de foto’s ook nog in het doosje bewaren dat je van LEGO-stenen bouwt.

Het is ook niet een enorm grote set: met 9 cm hoog en 9 cm breed is het een vrij compact apparaat. Wel heeft deze ‘camera’ een kleurenspectrum en belichtingscompensastie, plus een grappige selectie aan stickers waar je uit kunt kiezen. Het opmerkelijke is dat deze set wederom een leeftijdsindicatie van 18+ heeft, net als de Pride-achtige set Everyone is Awesome. We begrijpen dat niet helemaal, maar waarschijnlijk is dat vooral omdat het een set is die niet echt als speelgoed bedoeld is.

Polaroid-camera

Wel is het een bijna echt lijkende camera, maar uiteraard kun je er geen echte foto’s mee maken. Toch is het wel een charmant bouwwerkje: en zelfs een beetje zoals de typemachine die ook echt kan ‘typen’ en waarbij je naar de volgende pagina kan gaan. De Polaroid-camera laat je ook echt een foto in de camera stoppen en je op de rode ontspanknop drukken, waarna die foto weer uit de camera rolt alsof je hem net gemaakt hebt. Heel tof om dat te zien, of her te beleven, afhankelijk van je leeftijd.

Het nieuwe model verschijnt op 1 januari en kost 79,99 euro, wat betekent een Ideas-set is die gelukkig wat minder hoog in prijs is. We zijn immers nog steeds aan het bijkomen van de Avengers-toren die 500 euro kost.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over LEGO

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO heeft eerder deze week zijn nieuwe set getoond: Barad-dûr. Het is een iconisch bouwwerk uit The Lord of the Rings.

Gadgets18.05.2024

5 redenen om de LEGO LOTR Barad-dür te willen

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

LEGO onthulde eerder deze week, in samenwerking met Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, een nieuwe LEGO Icons set: Lord of the Rings: Barad-Dûr.

Gadgets15.05.2024

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Als je je moeder een cadeau wil geven, dan is Moederdag natuurlijk een uitgelezen moment. Zeker met deze tips zal je haar een onvergetelijke dag bezorgen.

Events08.05.2024

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

Hommels zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook nog eens heel nuttig. En niet alleen voor natuurlijke processen, zo blijkt nu.

Nieuws07.05.2024

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

LEGO heeft een bloemenwinkel geopend. Het is een tijdelijke winkel en je kunt je er onderdompelen in een kleurenpracht.

Gadgets01.05.2024

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

In samenwerking met bol.com
Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO heeft er zelf nog geen boekje over opengedaan, maar het moge duidelijk zijn: er komt een set aan van de maanrover, en nog Technic ook.

Entertainment01.05.2024

Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!