Gadgets23.09.2022

​HP Omen 16-c0200nd is een heel dikke gamelaptop


Even met je laptopje op de bank zitten? Daarmee zou je de HP Omen 16-c0200nd tekort doen. Deze gamingcomputer die er toch stijlvol uitziet is namelijk een flinke jongen. Het 16,1 inch scherm is prachtig om te zien. Letterlijk en figuurlijk: je kunt hem namelijk ook goed blijven bekijken dankzij de matte afwerking. Hierdoor zie je er niet alles in weerspiegelen en dat helpt bij het gamen, maar ook bij werken.

HP Omen gamelaptop
HP Omen gamelaptop

Windows 11

Deze laptop werkt op Windows 11 en dat betekent dat je bij installatie wel veel schermen door moet akkeren. Wil je je gegevens met Microsoft delen, wil je je gegevens met HP delen? Het is een flink klikwerk om te zorgen dat de laptop alleen al qua data delen is ingesteld zoals je wil. Een kleine tegenvaller is dat je er sowieso een Microsoft-account voor moet hebben. Heb je die niet, dan kun je HP Omen niet gebruiken. Trommel dus je oude Hotmail-e-mailadres op of het Outlook-adres van je werk en je kunt inloggen.

Vervolgens wordt je gevraagd om een pincode in te stellen en kun je de laptop gaan gebruiken. Zoals we gewend zijn van Windows 11 is de enige aanwezige browser de Edge-browser van Microsoft, maar het is zeker niet onmogelijk om er een andere browser op te installeren, zoals Chrome of Firefox. Welke je ook kiest, je zal merken dat de laptop het allemaal lekker snel verwerkt. Dat doet hij dankzij zijn 16 GB RAM, 1 TB RAM en de AMD Ryzen 7 5800H. Zeker nu Microsoft meer inzet op bijvoorbeeld Xbox Game Pass, kun je de laptop met al die nieuwe AAA-titels flink aan de test onderwerpen.

HP Omen laptop
HP Omen laptop

HP Omen 16

Hij slaagt met vlag en wimpel. HP Omen 16 blijft snel en het scherm is enorm scherp. Het scherm meet maar liefst 40,9 cm. Het is een FHD-scherm (1920 x 1080) en kan verversen op 144 Hz. Vooral die verversingssnelheid zegt veel: het biedt alleen al bij gewoon surfen een veel soepelere ervaring, laat staan als je er games mee speelt. Dat games spelen zo lekker gaat, heeft overigens ook alles te maken met de Nvidia GeForce RX 3070-videokaart van 8GB. Die weet spellen goed weer te geven.

Door zijn grote formaat is het minder een laptop om even mee op de bank zitten. Het is wel echt een flink systeem dat je op een tafel wil gebruiken. Het is overigens wel even zoeken hoe je de laptop aandoet, want de aan-uitknop zit heel sneaky tussen de gewone toetsen op het toetsenbord. In tegenstelling tot een Huaweilaptop geldt dat gelukkig niet voor de webcam. De vrij goede camera zit op een goede locatie bovenin het bovenste scherm. Hiermee kun je heel goed videomeetings houden, zonder dat je jezelf in vreemde bochten hoeft te wringen.

HP Omen DutchCowboy
HP Omen DutchCowboy

Batterijduur

Waarover we minder zijn te spreken, dat is de batterijduur. Deze laptop heeft met zijn grote scherm echt wat meer kracht nodig en je merkt dat de batterij daar niet helemaal geschikt voor is. Je kunt er ongeveer 7 uur mee browsen, maar dan moet je de helderheid wel lager zetten. Wil je in volle glorie Netflixen, dan ben je na 5 uur al klaar. Dat is een tegenvaller, want zeker als je fanatiek wil gamen, dan wil je daar best een aantal uren achtereen mee bezig zijn. Dat is iets dat deze laptop niet per se heel goed mogelijk maakt. Niet zonder stopcontact in de buurt in ieder geval.

Verder hebben we eigenlijk weinig negatieve kanten gemerkt aan dit systeem. Hij is snel opgestart, er zitten allerlei functies op om hem te vergrendelen en het scherm is prachtig. Hij heeft een luxe uitstraling en niet te veel een bonkige gamersuitstraling, wat een grote plus is. We hadden graag gezien dat deze toch wel vrij logge, zware laptop zou worden voorzien van een betere batterij. Hoewel de batterijduur nu redelijk acceptabel is, loopt dat natuurlijk wel terug. Verder kun je heerlijk gamen en zelfs heerlijk werken op dit apparaat.

HP Omen 16-c0200nd kost 1799,- euro.

HP Omen aanknop
HP Omen aanknop
Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Verder lezen over HP

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

Real Madrid Club de Fútbol, ook bekend als de Koninklijke of Los Blancos, heeft vandaag tijdens een gezamenlijke ondertekeningsceremonie in Ciudad Real Madrid, het trainingscomplex van de Madrilenen, een wereldwijde tec...

Marketing02.02.2024

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

​CES 2024: laptops draaien anno 2024 vooral om gewicht en AI

CES 2024 is over een paar uur weer voorbij en hoewel het jammer is: we zien graag zoveel mogelijk nieuwe uitvindingen, was het wel een stampvolle editie. We hebben het al gehad over de gekke gadgets en de robots, over de...

Gadgets12.01.2024

​CES 2024: laptops draaien anno 2024 vooral om gewicht en AI

Inkt voor printers bijna net zo duur als goud

Printers worden steeds minder vaak gebruikt. We zijn ons immers steeds bewuster van duurzaam omgaan met de aardse middelen en dus proberen veel mensen, maar ook bedrijven, het gebruik van papier te beperken. De meeste po...

Nieuws27.11.2023

Inkt voor printers bijna net zo duur als goud

Voor de prijs per milliliter kun je een hele exclusieve whisky kopen
Hoe goed let jij op bij het scannen van QR-codes?

Even je QR-reader app openen en scannen maar die codes. Denk je er goed bij na als je dit doet? En wanneer scan je wel/niet een QR-code? Uit een nieuw onderzoek van HP, het Wolf Security Threat Insights Report, blijkt da...

Cybercrime20.03.2023

Hoe goed let jij op bij het scannen van QR-codes?

3D printing: HP maakt Reebok x Botter Concept Sneaker

Tijdens de Paris Fashion Week onthulden Reebok, HP en de New Guards Group een nieuwe concept sneaker in samenwerking met het luxemerk Botter. De concept sneaker werd getoond op de catwalk tijdens de FW23 presentatie. Un...

Technology07.02.2023

3D printing: HP maakt Reebok x Botter Concept Sneaker

1 op 3 Nederlanders niet bewust van CO2-uitstoot elektronica-aankopen

Het maken van duurzame keuzes is voor ruim de helft van de consumenten van belang bij het doen elektronica-aankopen maar blijkt bij het daadwerkelijk doen van deze aankopen voor slechts 1 op 5 doorslaggevend. Hiernaast z...

Nieuws13.05.2022

1 op 3 Nederlanders niet bewust van CO2-uitstoot elektronica-aankopen

Zo blijkt uit onderzoek van HP
HP maakt ENVY-laptops speciaal voor creatievelingen

Verdien jij je geld door foto’s van jezelf te posten op Instagram? Of heb jij je eigen bedrijf in bedrijfsvideo’s? Als je zo creatief bent, dan heb je gadgets nodig om je goed te kunnen uiten en waarmee je efficiënt...

Gadgets28.04.2022

HP maakt ENVY-laptops speciaal voor creatievelingen

Computerverkopen in de lift

2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Begin 2021 hoopten we dat het allemaal beter zou worden. Dat bleef nog even uit. Al dat thuiswerken en binnen blijven waren echter wel goed voor de verkoop van computers. Ma...

Gadgets13.01.2022

Computerverkopen in de lift

Apple verkopen stijgen, procentueel, het sterkst

Verder lezen over Laptop

Goedkope laptop scoren? Dit is wat je ervan kunt verwachten

Misschien ben je financieel niet in de gelegenheid om een dure laptop te kopen, of wil je simpelweg niet zoveel geld uitgeven aan zo’n apparaat. Dat hoeft ook zeker niet, want voor tweehonderd euro heb je al een laptop...

Gadgets07.03.2024

Goedkope laptop scoren? Dit is wat je ervan kunt verwachten

​Lenovo maakt het officieel: dit is zijn transparante laptop

Laptopmaker Lenovo heeft een primeur op de beurs MWC in Barcelona: een transparante laptop. Het lijkt wel een kunststukje of een apparaat waarmee je hologrammen kunt maken en dat meer in Star Trek thuishoort, maar het is...

Technology26.02.2024

​Lenovo maakt het officieel: dit is zijn transparante laptop

​Lenovo maakt transparante laptop: zo ziet dat eruit

Als je je de film Minority Report nog kunt herinneren, dan weet je dat je door de schermen heen kon kijken. En natuurlijk dat Tom Cruise in zijn vinger kneep en daarmee beïnvloedde wat er op die schermen gebeurde. Het z...

Gadgets15.02.2024

​Lenovo maakt transparante laptop: zo ziet dat eruit

​CES 2024: laptops draaien anno 2024 vooral om gewicht en AI

CES 2024 is over een paar uur weer voorbij en hoewel het jammer is: we zien graag zoveel mogelijk nieuwe uitvindingen, was het wel een stampvolle editie. We hebben het al gehad over de gekke gadgets en de robots, over de...

Gadgets12.01.2024

​CES 2024: laptops draaien anno 2024 vooral om gewicht en AI

​Waarom techgadgets die niet voor defensie zijn, toch militair worden getest

Het lijkt soms wat hoog gegrepen: gadgets die militair zijn getest, ook al gebruik je ze gewoon op je veilige bank vier hoog achter. Het is echter niet voor niets dat militaire tests voor gadgets bestaan. Dit is waarom....

Lifestyle20.12.2023

​Waarom techgadgets die niet voor defensie zijn, toch militair worden getest

Nieuwe Apple M3 processoren voor MacBook Pro en iMac upgrades

Apple heeft vannacht haar nieuwste M-series processors onthuld. Volgens Apple zijn dit de eerste 3 nanometer processors. De M3, M3 Pro en M# Max maken, om te beginnen, hun opwachting in de tijdens hetzelfde ‘Scary even...

Gadgets31.10.2023

Nieuwe Apple M3 processoren voor MacBook Pro en iMac upgrades

Meest complete MacBook pro kost weer flink wat meer dan 8000 euro
​Van een bezit- naar een huurmaatschappij: dat werkt beter

Rijke mensen doen het voortdurend: dure jurken huren om één keer naar een première aan te doen. Er is immers geen enkele reden om een jurk die je toch nooit meer aandoet te bezitten. Sowieso kunnen we ons afvragen of...

Gadgets18.09.2023

​Van een bezit- naar een huurmaatschappij: dat werkt beter

​Chromebook-alternatief: Apple heeft goedkope MacBook in de maak

We kennen Apple als een vrij luxe merk. Het is niet goedkoop, het heeft een bepaalde uitstraling en die is voor velen aantrekkelijk. Apple lijkt echter laagdrempeliger te willen worden. Het zou werken aan een Chromebook-...

Gadgets06.09.2023

​Chromebook-alternatief: Apple heeft goedkope MacBook in de maak