Google kondigt alvast nieuwe router Nest Wifi Pro aan

Google kondigt alvast nieuwe router Nest Wifi Pro aan

Vorig artikel Volgend artikel

Google heeft donderdag een groots evenement gepland om naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Pixel-telefoon, -oordopjes en -watch aan te kondigen. Het kon echter niet wachten met het tonen van de nieuwe Nest Wifi Pro-router. De nieuwe router heeft wifi 6e en moet je huis een sterkere verbinding geven met dekking tot 120 m2.

Google router

Wifi 6e

Wifi 6e is tot twee keer sneller dan wifi 6 en is bedoeld om je huis een nog sterkere verbinding te geven, ook op minder makkelijk bereikbare plekken. Je kunt ook meerdere routers gebruiken om een groter bereik te bewerkstelligen. Het is mogelijk om Nest Wifi Pro in combinatie met je huidige wifimodem te gebruiken en de router biedt daarnaast beveiligd opstarten om niet-geautoriseerde software en hacks te weren. De router is in staat om netwerkproblemen zelf te ontdekken.

Het opvallende aan deze aankondiging is dat Google als één van de mogelijkheden bij deze router geeft dat er Auto-QoS aanwezig is voor videogesprekken en Stadia-games. Opmerkelijk, want het heeft juist net aangegeven dat Stadia gaat stoppen en dat je dus nog tot medio januari 2023 kunt gamen. Nu is dat nog wel een paar maanden, maar het lijkt toch wat vreemd om dat zo duidelijk als voordeel van de router op te geven.

Nest Wifi Pro

Logischer is de melding dat je de nieuwe Nest Wifi Pro kunt gebruiken met producten die Matter ondersteunen. Dit is de nieuwe smarthomestandaard waar onder andere Google, Apple, Amazon en andere grote technologiebedrijven mee bezig zijn. Het moet ervoor zorgen dat je meer verschillende merken smarthomegadgets toch in combinatie kunt gebruiken. Google belooft AXE4200: gecombineerde snelheden tot 4,2 Gbps en 2x2 (6/5/2,4 GHz). Er zitten twee ethernetpoorten op elke router.

Nest Wifi Pro is verkrijgbaar vanaf 219,99 euro voor twee stuks. De router is er in één kleur: sneeuw (wit dus). De hoogte is 13 centimeter, de breedte 11,7 centimeter en de diepte 8,5 centimeter, met een vrij modern design dat in de meeste huishoudens wel zal passen. Goed om te weten: Nest Wifi Pro (Wifi 6E) kan niet worden gebruikt in een mesh-netwerk met Nest Wifi- of Google Wifi-routers van een eerdere generatie.

Home-app

Daarnaast heeft Google aangekondigd dat de Home-app wordt veranderd. Er is een nieuw design geïntroduceerd. De Home-app is de smarthome-app van Google, die veelal wordt ingezet om routines in te stellen, een soort kettingreacties tussen verschillende smarthome-apparaten. Ook doet Google Assistent veel met de Home-app. Google denkt dat mensen steeds meer smarthomegadgets in huis hebben en wil de app daarvoor overzichtelijker maken. Je kunt nu dan ook je favoriete gadgets bovenaan zetten, zodat je bijvoorbeeld een licht dat je vaak handmatig aan- en uitzet sneller kunt vinden.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...