​Fitbit komt met eigen jaarlijstje: ‘Your 2021 Year in Review’

​Fitbit komt met eigen jaarlijstje: ‘Your 2021 Year in Review’

Vorig artikel Volgend artikel

Hoeveel stappen heb jij gezet in 2021? En wat was jouw meest actieve dag? Fitbit is er uitzonderlijk laat mee, maar het komt nu met een persoonlijk jaarlijstje: Your 2021 Year in Review. Het is niet voor het eerst dat het met een jaarlijst komt, maar het heeft hem wel verder ontwikkeld.

Sprotief over de hele wereld

Het is opmerkelijk dat de persoonlijke jaarlijst van het voorgaande jaar nu pas komt, want al begin januari meldde Fitbit op basis van zijn data welke landen het meest sportief waren in 2021. Zo was wereldwijd de meest actieve dag 14 mei, werden er wereldwijd in totaal 46 biljoen stappen gezet en was Nederland, de VS, België of Australië bij lange na niet het meest sportieve land. Dat blijken Hong Kong, Ierland, Zwitserland, Spanje en Zweden te zijn geweest, kijkend naar het aantal stappen.

Gemiddeld slapen we wereldwijd 6,5 uur per nacht en gaan we gemiddeld genomen 23:18 uur naar bed om vervolgens om 07:03 uur weer wakker te worden. Het land met de meeste slaap was Finland, gevolgd door Ierland, België, Nederland (!) en Nieuw-Zeeland. Dat blijkt wel een goede gewoonte, want de landen met de laagste hartslag (en dat is een goed teken) zijn Italië, Finland, Nederland, Noorwegen en Zweden. We behoren ook tot de landen met de meeste actieve zone-minuten, dus we zijn niet alleen maar lui en langzaam.

Spotify-jaarlijst

Het is leuk dat we als klein landje in zoveel positieve top 5’s voorkomen van Fitbit, maar natuurlijk wil je weten hoe jij het persoonlijk doet. Sinds zaterdag verstuurt Fitbit hierover e-mails naar de gebruikers. Ook hier is de insteek vooral positief: net als dat het bij de wereldwijde cijfers niet koos voor welke landen juist de hoogste hartslag hebben of het minst hoge aantal zoneminuten, kiest Fitbit ook voor het tonen van iemands kracht.

Zo kun je zien hoe het met je slaap is: hoe laat je gemiddeld naar bed gaat en opstaat, maar ook hoeveel uur je gemiddeld maakt. Er is een gedeelte over de actieve zoneminuten, zodat je ziet hoeveel op welke dag je de meeste zoneminuten haalde. Ook zie je wat jouw meest actieve dag was in 2021 (op basis van het aantal stappen), naast het totaal aantal stappen dat je zette in 2021 en hoeveel dagen je in totaal hebt gesport in 2021. We hopen natuurlijk allemaal op zo’n 320 stuks, maar als dat er minder zijn, geen probleem: je hebt nog bijna heel 2022 om het goed te maken.

Natuurlijk kun je dit alles ook delen op Facebook als je er trots op bent, want dat is iets wat Fitbit met zijn jaarlijstje slim heeft afgekeken van Spotify.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...