DJI komt met long-range cameramodule voor drones

DJI komt met long-range cameramodule voor drones

O3 Air Unit is licht en kan videobeelden over 10 kilometer versturen

Vorig artikel Volgend artikel

DJI heeft een nieuwe mobiele lichtgewicht camera module met transmissiesysteem onthuld voor Flagship Video Transmission (FPV). Een van de bijzondere features van deze module, de O3 Air Unit, is het feit dat hij in staat is live videobeelden over een afstand van 10 kilometer te verzenden.

O3 Air Unit

De camera van de module heeft een 1/1,7-inch sensor waarmee in 4K op 60fps gefilmd kan worden. De camera is verder voorzien van een breedbeeld objectief met een groothoek van 155 graden. Voor het live streamen van video, over een afstand tot 10 kilometer dus, geldt een maximale resolutie van 1080p (Full HD) op 100fps.

De live videostream, in H.265 formaat met een maximale bitrate van 50 Mbps, heeft bovendien een latency van maximaal 30ms. Om te zorgen dat de verbinding met de dronepiloot, voor het besturen en versturen van de drone en video, op peil blijft, selecteert de O3 Air Unit automatisch de beste signaalfrequentie en gebruikt hij anti-interferentietechnologieën.

Besturing

In de Canvas-modus biedt de O3 Air Unit de mogelijkheid om de weergave op het scherm aan te passen, zodat piloten de OSD-weergave zien die bij hen past. Veder is de nieuwe Air Unit compatibel met DJI Goggles 2, DJI FPV Goggles V2 en DJI FPV Remote Controller 2.

Er is nu ook een standalone versie van de DJI Goggles V2. Die maakt gebruik van DJI O3+-transmissie. Zo profiteert de dronepiloot daar ook van een videostream met een latency van maximaal 30ms en een 1080p-weergave via de Micro-OLED-schermen.

De O3 Air Unit is in Nederland te koop voor 249 euro. De standalone versie van de Goggles V2 kost 569 euro.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...