De nieuwe Nest Audio vooral ontworpen voor weergave van muziek

De nieuwe Nest Audio vooral ontworpen voor weergave van muziek

En natuurlijk je Google Home Assistant

Vorig artikel Volgend artikel

Het was even gissen naar de naam van de nieuwe Google Nest speaker die vandaag is geïntroduceerd. We kunnen er inmiddels kort over zijn, de nieuwe slimme speaker heet kortweg Nest Audio. Nieuwe naam, nieuwe speaker en heel eerlijk heeft hij ook nog maar weinig te maken met z’n voorganger. Vergelijken is daarom redelijk zinloos.

Dit is een nieuwe slimme speaker die vooral is ontworpen om zijn naam eer aan te doen. Slim en ontworpen om naast al die leuke gesprekken met je Google Home Assistent ook te gaan worden gebruikt om muziek te beluisteren. Dus eigenlijk de basis van wat je van een speaker mag verwachten. En dan wil je maar een ding weten. Hoe zit het met het geluid.

Google noemt het een muziekmachine

De nieuwe Nest Audio is volgens de specificaties 75 procent luider en heeft een 50 procent sterkere bas dan de originele Google Home. Gezien de nieuwe afmetingen verbaasd ons dat niet. Binnenin de Nest Audio zit een tweeter van 19 mm voor de hoge frequenties en een 75 mm mid-woofer voor de bas. Die twee samen moeten zorgen dat je als muziekliefhebber gaat houden van deze nieuw ontworpen speaker.

We kunnen Google quoten want het geluid van de Nest Audio klinkt inderdaad vol en natuurlijk. Google geeft aan meer dan 500 uur aan het afstemmen te hebben besteed om te zorgen voor de balans tussen de lage, midden- en hoge tonen. De verkregen balans moet hierdoor beter matchen met alle genres: klassiek, R&B, pop en meer. Ook zouden de speciaal ontworpen en de gebruikte materialen zijn geoptimaliseerd voor audio, zonder hinderlijke vervorming. Dit moet tevens zorgen dat de muziek zoveel mogelijk overeenkomt met de intenties die de artiest in de opnamestudio had.

Dankzij Media EQ kan Nest Audio zichzelf automatisch afstemmen op datgene waarnaar je luistert, naar muziek of juist naar de stem van de Google Assistant. Met Ambient IQ laat Nest Audio ook het volume van de Assistant, nieuws en muziek aanpassen op basis van het achtergrondgeluid in huis, zodat je bijvoorbeeld het weerbericht goed kunt verstaan terwijl de vaatwasser op luidruchtige wijze zijn programma aan het afwerken is.

Nest_Audio_Design
Strak design
Nest_Audio_Stereo
Nest Audio stereo opstelling

Twee Nest Audi-apparaten als stereopaar

Wanneer je twee Nest Audio-apparaten hebt, kunnen ze samen een stereopaar vormen voor een beduidend breder en luider geluid. Daarnaast kun je groepen aanmaken, zodat de Nest Audio, Google Home, Nest Mini of zelfs je Google Nest Hub precies dezelfde muziek afspelen.

De slimme Nest Audio is vanzelfsprekend uitgerust met de Google Assistant. Je favoriete PA die als je er eenmaal aan gewend ben, helpt met je dag te organiseren en in huis je apparaten aan te sturen zoals Philips Hue, TP-Link, of je YouTube Music- en/of Spotify Premium-abonnement.

Nieuw design

De nieuwe Nest Audio heeft een heel slank ontwerp en ziet er daardoor redelijk strak uit waardoor die eigenlijk moeiteloos past in iedere inrichting. Door de minimale voetafdruk heeft de Nest speaker niet te veel ruimte nodig om ergens weg te zetten. De Nest Audio is verkrijgbaar in twee kleuren: Krijt en Houtskool.

Google heeft voor de nieuwe Nest Audio opnieuw gekozen voor het gebruik van dezelfde duurzame materialen die vorig jaar met de Nest Mini is geïntroduceerd. De behuizing (de stof, kast, voet en een paar kleinere onderdelen) is gemaakt van 70 procent gerecycled plastic.

Nest Audio is vanaf nu te bestellen in de Google Store en bij de populaire webshops voor een adviesprijs van € 99,99. Levering vanaf 15 oktober.

Nest_Audio_Phlips_Hue
Hey Google, doe jij de lichten uit..
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....