Gadgets03.11.2022

Apple werkt aan laptop met opvouwbaar scherm


Gerucht is afkomstig van concurrent Samsung

Zoals met alle toekomstige, nog onaangekondigde, Apple producten is ook dit nog een gerucht. Deze keer is het ‘nieuws’ afkomstig van concurrent Samsung. De Koreaanse fabrikant zou zich tijdens een meeting met leveranciers hebben laten ontvallen dat Apple in 2024 een laptop, en mogelijk ook een tablet, met een opvouwbaar scherm gaat onthullen. Dat is althans informatie die The Elec claimt bemachtigd te hebben.

Opvouwbaar scherm van Samsung?

Waarom deze geruchten uit de krochten van Samsung komen moge duidelijk zijn. De display divisie van de Koreanen is marktleider op het gebied van opvouwbare schermen. Mochten de geruchten dus een kern van waarheid bevatten, dan is het meer dan waarschijnlijk dat Apple bij Samsung Display aan zal kloppen voor de ontwikkeling, productie en levering van de opvouwbare schermen voor de dito laptops en tablets.

Geruchten over een Apple laptop met een opvouwbaar scherm zijn overigens niet nieuw. In februari van dit jaar schreef Apple kenner Mark Gurman van Bloomberg al dat Apple aan een opvouwbare laptop zou werken. Die ‘MacFold’ (of hoe hij ook gaat heten) zou in opengeklapte staat een 20 inch scherm krijgen.

80 procent meer foldables in 2025

Tijdens de betreffende meeting heeft Samsung ook de verwachting uitgesproken dat de matkt voor smartphones met een opvouwbaar scherm, zoals de Galaxy Flip en Fold modellen, tussen nu en 2025 met 80 procent gaat groeien.

Dat lijkt een stevige en boude voorspelling, maar we moeten daarbij natuurlijk wel in ogenschouw houden dat de markt voor foldables op dit moment nog niet zo heel groot is.

Op dit moment, en dat is ook informatie van Samsung, is nog slechts 1 procent van alle smartphones die Samsung verkoopt een foldable. Er zit dus nog wel wat groei in die markt. Opvoubare smartphones maken zijn het ‘gimmick’ stadium – in de rum drie jaar dat ze o de markt zijn – nog niet ontgroeid. Ze zijn leuk, maar nog niet echt praktisch en ze missen een duidelijke killer-app of -functie.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Apple

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple biedt zijn excuses aan, zegt dat het de plank heeft misgeslagen, maar het laat zijn controversiële reclame wel staan. 

Gadgets10.05.2024

Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Iedereen doet wel iets met AI, maar Apple is er wat stiller over. Toch belooft dat er wel aan te komen, namelijk later dit jaar.

Mobile06.05.2024

Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

Apple Maps biedt nu ondersteuning voor fietsroutes in Nederland. Zo kun je in het Nederlands te horen krijgen hoe je moet fietsen.

Mobile03.05.2024

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Apple heeft zijn nieuwe event aangekondigd en het heet ‘Let Loose’. Verwacht geen auto’s of huisrobots, denk wel aan iPads en accessoires. 

Gadgets25.04.2024

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads