Gadgets08.07.2024

5 dingen die Amazons nieuwe speaker Echo Spot interessant maken


Amazon lijkt het in 2024 eindelijk bij het rechte eind te hebben als het om slimme speakers gaat. We hebben het apparaat nog niet gereviewed, maar er zijn meerdere redenen om te denken dat de nieuwe Echo Spot het beste van meerdere speakers bij elkaar is.

1. Geen camera meer

Het is een beetje een vreemd ‘pluspunt’, maar het feit dat deze nieuwe speaker niet alle toeters en bellen heeft is in dit geval heel goed. Echo Spot heeft in tegenstelling tot diverse andere slimme speakers geen camera en dat is goed nieuws. Wanneer gebruik je immers nou echt een camera in een speaker? Zeker omdat veel mensen zo’n slimme speaker ook nog eens op hun nachtkastje zetten, is het een prettig idee dat niemand verder kan meekijken met wat daar allemaal gebeurt.

2. Een tof design

Er was een Echo-speaker die helemaal rond was, er was er een die meer een soort schijf was: de nieuwe Echo Spot zit daar precies tussenin en dat is een goede look. Het is precies een compromis voor mensen die van ronde vormen houden, maar met een partner samenwonen die bijvoorbeeld juist van de strakke, moderne lijnen zijn. Het is modern en speels tegelijk. Het bewijst dat speakers niet per se in allemaal gekke kleuren hoeven uit te komen om toch een beetje ‘smoel’ te hebben. Goed gedaan, designers.

3. Beter geluid

Het is eigenlijk te zot voor woorden, maar slimme speakers waren vaak helemaal niet zo slim als het ging om waar ze goed in moesten zijn. Een speaker, die moet goed geluid geven, toch? We hebben de afgelopen jaren veel slimme speakers de revue zien passeren, maar qua geluid was het nooit echt een fantastische geluidservaring. Nu verwachten we ook niet dat we de Echo Spot straks als onze hoofdspeaker gaan gebruiken, maar Amazon belooft wel aanzienlijk beter geluid.

4. Het heeft een tof scherm

Het scherm van Amazons Echo Spot doet denken aan een smartwatch, maar dan wat groter en niet rond, maar halfrond. Het toffe is dat het echt speciaal ontworpen is door Amazon, waardoor het één design language heeft. Het heeft één stijl en het is dus geen ballentent van allerlei verschillende kleuren en gekkigheid. Het scherm ziet er mooi uit, met onder andere voor muziek een coole interface om te laten zien welk nummer speelt.

5. Hij is niet zo duur

We houden wel van mooie gadgets, maar we willen daar liever niet te veel voor betalen. Dat hoeft ook niet. De Echo Spot is 79,99 dollar, terwijl de Echo Spot uit 2017 149,99 dollar kostte. Katching! Tijdens Amazon Prime Day, dat op 16 en 17 juli plaatsvindt, kost het apparaat 44,99 dollar voor Amazon Prime-leden. Althans, in de Verenigde Staten. We weten nog niet of en wanneer deze gadget naar Nederland komt.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Amazon

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

Het is weer Amazon Prime Day, en ook weer twee dagen in plaats van 1. Wist je dat het nummer 1 verkochte product tijdens Prime Day helemaal geen techgadget is?

Online15.07.2024

Nog een paar uur en Amazon Prime Day begint

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Belgisch goud op Prime Video: de twee seizoenen tellende serie F*** You Very Very Much staat erop.

Entertainment06.07.2024

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Prime Video deelt de officiële trailer van Jackpot!

JACKPOT! is een krankzinnige actie-komedie over een grote loterij met een twist: diegene die de loterijwinnaar weet te vermoorden, kan legaal aanspraak maken op de miljarden tellende jackpot. Regisseur Paul Feig (The Heat en Spy) brengt de getalenteerde comédienne Awkwafina en komedie acteur John Cena bij elkaar in een film vol actie. Jackpot! is vanaf 15 augustus exclusief te zien op Prime Video.

Coffee corner03.07.2024

Prime Video deelt de officiële trailer van Jackpot!

met Awkwafina en John Cena
Kijken hoe ver je Kindle e-reader kan gaan: deze persoon doet het voor je

Amazon heeft een interessant -en ook wel een grappig- blog online gezet van een engineer die het als opdracht heeft om Kindle e-readers te testen.

Gadgets27.06.2024

Kijken hoe ver je Kindle e-reader kan gaan: deze persoon doet het voor je

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Samen met de Luna-controller komt de cloudgamedienst van Amazon naar Nederland en daarmee kun je direct streamen op apparaten die je al hebt.

Gaming19.06.2024

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video