Online10.05.2017

Amazon Echo Show is Alexa, videotelefoon en intercom tegelijk


Gewoon bellen via alle Echo's mogelijk

De Amazon slimme-speaker-met-scherm Echo Show is gisteravond direct van gerucht door is gestoomd naar pre-orderbaar apparaat dat 28 juni in Amerika uitkomt. Amazon wilde blijkbaar niet lang wachten nadat toch al zo’n beetje alle gegevens waren uitgelekt en heeft het ding gewoon gelanceerd.

Bij die lancering hoorde ook een nieuwe service die Amazon gaat aanbieden: bellen via Alexa. Als je een Echo hebt (niet alleen de nieuwe) of de Alexa app op je telefoon zet kun je met elkaar bellen. Het voordeel dat de Echo Show daarbij natuurlijk heeft is dat het een scherm heeft en dus videobellen ondersteunt.

Nu zijn er al meer dan genoeg mogelijkheden om met beeld en geluid met elkaar te praten: Facetime, Skype, Whatsapp, noem ze maar allemaal op. Interessant is daarom de toevoeging die Amazon heeft gedaan aan de mogelijkheden van de Echo Show in de vorm van ‘Drop In’.

echo-show-1
echo-show-1

Drop In

Drop In laat je bepaalde personen in je contactenlijst goedkeuren en die mogen dan zonder aankondiging verbinden met je Echo. Als iemand binnen valt krijg je als ontvanger tien seconden de mogelijkheid om het bezoekje af te slaan of om te zetten in een gesprek met alleen audio (tot die tijd krijgt de bellende partij een soort melkglas te zien) als je niet kunt of wilt antwoorden met geluid én beeld.

Een intercom dus. Maar dan eentje die je met je stem kunt besturen en die over alle afstanden zijn ding kan doen. Dat heeft best wel wat handige mogelijkheden voor bijvoorbeeld ouders met kinderen, of bedrijven die iemand op afstand hebben werken.

echo-show-2
echo-show-2

Skills en gevaren

Het feit dat de Echo Show een 7-inch touchscreen heeft betekent trouwens niet dat je er binnenkort Angry Birds op kunt spelen of Netflix kunt kijken. Amazon heeft dezelfde ‘skills’-methode toegepast op de Show die voor de andere Echo-apparaten geldt. Alle bestaande skills voor de Echo’s tot nu toe zijn makkelijk te updaten met beeld voor de Show, dus er gaat wel een wereld van mogelijkheden open.

Nu dat Alexa je niet alleen dingen kan vertellen maar ook laten zien betekent dat wel ook dat het gevaar van ongewenste video’s en reclames nóg groter wordt, om maar te zwijgen van de eh..’natuurvideo’s’ die op je scherm getoverd kunnen worden met een verkeerde Alexa-zoekopdracht. Hoe Amazon dat allemaal tegen gaat zal voor een groot deel gaan bepalen of mensen comfortabel gaan zijn met de digitale assistent in hun huis.

Privacy

Ook het beeldbellen is daar aan onderhevig. Wat doet Amazon met al die beelden die je via Alexa bellen (of voice/videomails) langs hun servers gooit? Worden die bewaard? Hoe lang? Is dat allemaal versleuteld? Er zijn genoeg vragen te stellen over onze privacy nu er nog een private partij aan onze beelden kan.

Hopelijk zijn die allemaal naar wens beantwoord voordat we in Nederland de Echo Show krijgen, of één van de concurrenten van Apple of Google.

[Afbeeldingen © Amazon]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Amazon

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Harde actie, liters bloed en veel drama: het vierde seizoen van The Boys komt eraan en Amazon Prime Video heeft de trailer gelanceerd.

Entertainment06.05.2024

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?