Gadgets15.06.2014

Nieuwe versie Sony Action Cam AS20


Sony introduceerde eerder deze week de nieuwe Action Cam AS20 als opvolger van de HDR-AS100 die we vorige week hebben gereviewed tijdens ons #etrip2014 event. De ZEISS Tessar-groothoeklens heeft een enorm gezichtsveld van 170 graden dat het menselijk oog benadert (120 graden met SteadyShot aan). Camerabewegingen worden door SteadyShot gecorrigeerd – schokken en trillingen op hobbelige fietspaden en geslinger door wind en golven worden hierdoor veel beter opgevangen. Er is ook een stereomicrofoon die geluid zo natuurgetrouw mogelijk opneemt.

De lichtsterke Exmor R-CMOS-sensor levert heldere Full HD-video en prima foto’s op, zelfs als het schemerig is. Opname met hoge bitsnelheid tot 28 Mbps zorgt voor zeer helder, gedetailleerd beeldmateriaal.

nieuwe-versie-sony-action-cam-as20.jpg
nieuwe-versie-sony-action-cam-as20.jpg

Afstandsbediening om de pols

De ingebouwde Wi-Fi verbindt de Action Cam met de draagbare RM-LVR1 Live View- ‘horloge’ afstandsbediening. Met dit optionele waterbestendige accessoire met polsbevestiging zijn opnamen veel eenvoudiger te controleren. Je kunt er maximaal vijf camera’s te bedienen als de Action Cam op moeilijk te bereiken plekken, zoals op je surfboard, helm of aan de buitenkand van de auto is bevestigd.

Een rotatiefunctie biedt extra veelzijdigheid door het beeld automatisch om te draaien als je opnamen maakt met de camera ondersteboven. Soms kan dat haast niet anders vanwege de bevestigingsmaterialen. 

Door het slanke ontwerp is de Action Cam vrijwel overal mee naar toe te nemen van ATB-parcours tot surftrips en skateparks of op het circuit. Dankzij de gestroomlijnde vormgeving snijdt deze Action Cam door de lucht en is de camera bestand tegen winddruk bij hogere snelheden. 

De batterij gaat nog langer mee dan zijn voorganger, zodat non-stop tot 130 minuten videobeelden te maken zijn met Wi-Fi aan. 

Makkelijk beeld bewerken met PlayMemories
Gemaakt beeldmateriaal is na een dagvol actie en avontuur met de gratis PlayMemories Home-app van Sony eenvoudig te bewerken en te delen via sociale medai sites waaronder Facebook en YouTube. Met de nieuwe Video Merge*-functie zijn split-screen composities te maken van maximaal vier simultane gezichtshoeken van verschillende camera’s. (*Vereist PlayMemories Home versie 3.1.10 of hoger voor Windows en versie 1.1.10 of hoger voor Macintosh).

De nieuwe HDR-AS20 Action Cam van Sony heeft een winkelprijs van 200,- euro en is vanaf nu beschikbaar. Vooraf bestellen kan op www.sony.nl. Meer specificaties van de AS20 vind je hier.