Technology21.05.2014

Bourgogne, Cube e-bikes en veel gear tijdens de #Etrip2014


bourgogne-cube-e-bikes-en-veel-gear-tijd.jpg
bourgogne-cube-e-bikes-en-veel-gear-tijd.jpg

Het is woensdag en we zitten met onze #Etrip2014 inmiddels in het plaatsje Givry (Bourgondië) waar we logeren bij Moulin Madame. Het fietsen tijdens onze e-bike trip in de Bourgondië met z’n vele prachtige uitzichten is echt geweldig. De streek is vooral beroemd om z’n fameuze wijnen en voor ons het toneel waar we een grote hoeveelheid gear en gadgets gebruiken en in beeld brengen.

Op deze eerste dag zijn we op onze Cube e-bikes vertrokken richting Chateauneuf-en-Auxois. Hoe bekend dit dorpje met een kasteel is weten we eigenlijk niet goed, deze naam kom je werkelijk in alle streken van Frankrijk tegen. De route die we rijden vertrekt in Montagny Les Beaune en gaat eerst over mooie geasfalteerde wegen. Na een korte stop waar we foto’s schieten voor AGU ontmoeten we een allervriendelijkste oude baas die ons nadrukkelijk waarschuwt dat als we door het bos gaan we hele slechte en steile paden zullen krijgen.

Na 500 meter krijgen we de bevestiging en gaat voor het eerst de ondersteuning van de e-bike naar de turbo stand, maar zelfs op deze stand is het steile rotspad iets too heavy. De grip op de voorwielen is te laag en stoempend slippen de achterbanden over het grind. Je kunt jezelf dus ook overschatten zo blijkt maar weer en hoewel de extra kilowatts ons wel degelijk helpen is deze helling gewoon te veel van het goede.

De Cube e-bikes rijden voortreffelijk en de extra power die je kunt gebruiken wordt eigenlijk alleen maar aangesproken als het echt stijl wordt. Dat blijkt ook wel als we ’s avonds terug komen bij ons hotel. Na een dag fietsen heeft iedereen nog een vrijwel volle batterij. De kostbare MTB bikes en ons team trekt wel bekijks en mensen willen graag weten hoe dat nu precies zit met e-bikes. Op de dagen erna wordt dat bevestigd en willen mensen graag weten hoe dat zit. De bikes en onze kleding vallen duidelijk op.

etrip2014-dag1-01698.jpg
etrip2014-dag1-01698.jpg
etrip2014-dag1-01716.jpg
etrip2014-dag1-01716.jpg
etrip2014-dag1-01744.jpg
etrip2014-dag1-01744.jpg

Voor ons is de ervaring na een dagje MTB-training inmiddels bekend. De fietsen zijn inmiddels gewoon onze fietsen waarbij we weten dat als het pittiger wordt je een heel handig knopje hebt op je stuur. Daarom is het wel een andere beleving waar ervaren fietsers hun neus waarschijnlijk voor ophalen. Fietsen met de wetenschap dat je je eigen vermogen kunt vergroten met een extra 240 kw is toch not done. Dat stukje wantrouwen is wel te begrijpen totdat je zelf deze bijzondere e-bikes gaat ervaren. 

Het blijft zeker op de manier zoals wij ze gebruiken nog steeds gewoon fietsen. Cube heeft ons voorzien van 6 verschillende type’s met deels 27.5 en 29 inch wielen. Die laatste categorie moet het echt gaan doen. 29 inch wielen zijn de trend voor de komende jaren. Ook het brede 62 cm stuur past prima bij deze grotere modellen. De vering op de fietsen geeft ons zeker op de hobbelige paden extra comfort. De komende dagen zullen er veel artikelen verschijnen op onze blogs over het ebiken en wat we verder reviewen tijdens onze e-biketrip.

etrip2014-dag2-02185.jpg
etrip2014-dag2-02185.jpg
etrip2014-dag2-01759.jpg
etrip2014-dag2-01759.jpg
cube-ebikes.jpg
cube-ebikes.jpg

Wat vinden ons team nu eigenlijk van de Cube eBikes en het fietsen met extra ondersteuning. Hieronder hun eerste reaties:

Claire de Boer, program manager voor de #Etrip2014 en blogger voor Travelvalley en Stylecowboys, “Energy, the more you give, the more you get, en soms is een beetje vals spelen wel heel lekker”.

Joran Maaswinkel, video/camera en editor van al onze video’ en daarnaast blogger binnen ons netwerk, “Heerlijk vals spelen als je een berg op fietst op ruw terrein”.

Marloes de Hooge, hoofdredactrice van Travelvalley, blogger en mede-organisator van de #Etrip2014, “Ken je dat verhaal, van die fanatieke hardloopster die ging fietsen in Frankrijk met een mountainbike met trapondersteuning? Ze vond het heerlijk :-)”.

Bruno de Regge, fotograaf, blogger op Belgiancowboys en verantwoordelijk voor de meeste beelden, “als je op een oplopende weg zit, De Ebike, is een beetje zoals spieken in de klas maar de meester ziet het niet”.

Daphne Groenhard, blogger voor Dutchcowboys en Stylecowboys, “Meer dan eens gedacht dat ik dagelijks het eindpunt niet zou halen, dus een heel waardevolle toevoeging voor niet geoefende fietsers”.

Ron Smeets, chief van Mobilecowboys en deze #Etrip12014 onze mobiele Hub die dagelijks alles voor ons regelt, onmisbaar, “Jammer dat er geen simkaart in zit, ik zou er bijna door gaan fietsen”.

Henk de Hooge, blogger en bedenker van de #Etrip2014, “ebikes zijn een bijzonder fenomeen en zeker deze coole ATB’s. De Cube bikes trekken veel aandacht en misschien is alleen het imago van ‘valsspelen’ nog de rem. Als dat er van af is zien we straks in deze heuvelachtige gebieden er misschien wel meer dan ‘ordinairy bikes. Dat ze heerlijk rijden is na 3 dagen wel duidelijk”. 

etripteam.jpg
etripteam.jpg
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over e-bike

VanMoof is terug: maar nog niet met een echt nieuwe fiets

VanMoof is terug van weggeweest, maar de eerste reviews over de nieuwe fietsen zijn niet heel positief. En komt er een step?

Gadgets12.04.2024

VanMoof is terug: maar nog niet met een echt nieuwe fiets

​Fatbike kopen? Je kunt hem gewoon verzekeren

Je kunt je fatbike gewoon verzekeren. Er is de laatste tijd een slechte naam gaan hangen aan fatbikes. Dat komt onder andere omdat ze soms makkelijk in een app omgezet kunnen worden naar 45 kilometer per uur en dus onver...

Gadgets25.01.2024

​Fatbike kopen? Je kunt hem gewoon verzekeren

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets09.11.2023

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

​Wel of niet kopen? Zo zit het nu met fatbikes in Nederland

Fatbikes zijn heel geweldig, maar niet altijd even geliefd. Het zijn toch een beetje de bad boys van de fietsen geworden en dat is niet alleen omdat ze er wat stoerder uitzien dan de rest. Ze zijn in veel gevallen in sta...

Gadgets03.11.2023

​Wel of niet kopen? Zo zit het nu met fatbikes in Nederland

De kracht van een elektrische bakfiets!

Een elektrische bakfiets is veel milieuvriendelijker dan een auto. Het grote voordeel is dat je veel minder CO2 uitstoot wanneer je ermee rijdt. Hiermee kun je het klimaat verbeteren en zorg je voor schonere lucht. Deze...

Lifestyle23.10.2023

De kracht van een elektrische bakfiets!

​VanMoof heeft een koper: e-stepfabrikant Lavoie neemt het over

Van e-bikes naar e-steps: VanMoof heeft na zijn faillissement een koper gevonden. Het heeft even geduurd, maar e-stepmerk Lavoie is naar voren gestapt om het bedrijf te redden. Lavoie behoort tot het Britse McLaren en is...

Nieuws31.08.2023

​VanMoof heeft een koper: e-stepfabrikant Lavoie neemt het over

Gazelle organiseert eigen Sprintrace tijdens Dutch Grand Prix

Wie naar de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort gaat doet dat of te voet of per fiets. Dat laatste is by far de populairste manier om naar het circuit te rijden. En om dat bijna episch te noemen fietsritje o...

Nieuws25.08.2023

Gazelle organiseert eigen Sprintrace tijdens Dutch Grand Prix