Gadgets23.05.2008

Blackberry Bold 9000, Wifi HSDPA, GPS, Video de Iphone concu


Ik loop met een Iphone rond en een blackberry. Alle zakelijke dingen: Twitter, Email, Agenda en browsen doe ik met de blackberry. Voor video, podcasten, foto’s maken  en soms browsen gebruik ik de Iphone. Nu komt Blackberry in Juli met de nieuwe  BOLD 900. HSDPA, WiFI, GPS, prachtige browser inclusief youtube, video kijken, HTML Email en nog steeds een geweldig toetsenbord. Iphone komt ook met een nieuwe versie rond die tijd, maar nog niet in nederland. Ik heb een uur kunnen spelen dankzij een illigale copy die even in nederland was. Voor wie is het ding en wordt de Iphone/Blackberry een serieuse confrontatie? Kijk!

Hieronder wat ik uiteindelijk voorlopig van de vergelijking tussen Iphone en Blackberry vind.

Blackberry is een hardware/sofware/service combinatie. Een handheld heeft eigen software die met de backoffice (de BES of BIS genoemd). Verbeteringen van de dienst vinden dan ook plaats op al deze gebieden.

Deze Bold 9000 heeft als toestel dus de volgende eigenschappen
• hsdpa, lekker snel browsen en als modem voor je laptop gebruiken en eventueel via VOIP goedkoop kunt bellen.
• Wifi, zodat je nog sneller kunt internetten
• Mooie browser met zelfs youtube flashsupport. Doordat de browser via de achterkant wordt geoptimaliseerd is hij erg snel. Alle dingen die voor mobiel niet nodig zijn worden verwijderd.
• gps en geo tagging met support voor een aantal navigatie pakketten zoals het gratis www.nav4all.nl maar ook betaalde versies met bv verkeersinfo. Deze gps kan ook gebruikt worden voor geo tagging van foto’s, video’s en route registratie.
• prachtig video scherm met dezelfde resolutie, maar niet dezelfde grote als de iphone
• video camera met betere foto’s

De software 4.5 die erbij zit, maar die elke blackberry gebruiker in samenwerking met Bes 4.15 gratis kan krijgen geeft de volgende features
• Echte html email,
• Goede kwaliteit  pdf viewer,
• editen en downloaden van word/excell
• je kunt alle email in je exchange box vinden en gebruiken.
• Todo vlaggetjes support (da’s voor mij handig, lang op gewacht)
• Kijken in agenda naar availability collega’s
• Meerdere agenda’s beheren (google client etc).

Wat vind ik ervan na 1 uur testen? Alles wat ik als blackberry lover wilde hebben zit erin en ik ga hem kopen Nu moet ik nog kijken of het met mijn  Itunes kan integreren dan zou het een vervanger kunnen zijn van mijn Iphone want ik ben een podcast freak. Ik moet er wat langer mee werken maar de snelheid en usability is weer een stuk verbeterd.

Iphone voelt nog steeds veel eleganter en cooler en is een prachtige hype maar de blackberry is zoveel productiever en heeft nu zoveel media features dat ik me goed kan voorstellen dat er slechts 1 apparaat in mijn jasje komt te zitten. Integratie met mijn media situatie thuis is daar essentieel.Maar al mijn jasjes zitter toch altijd vol met apparaten dus dat zal niet lang duren.

Voor mensen zonder Exchange is het vooral de vraag of je een toetsenbord nodig hebt. Ik kan niet zonder maar ik schrijf ook veel. Voor degene die niet veel communiceren en met een touch screen toetsenbord overweg kunnen is de iphone nog steeds geweldig en ze komen in Juli ook weer met een nieuwe versie met in ieder geval HSDPA en hopelijk ook GPS.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over iPhone

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Aan de upgrade van het besturingssysteem van Apple wordt een mogelijkheid toegevoegd waarmee je foto’s kunt redden waarvan je dacht dat die verdwenen waren.

Mobile17.07.2024

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Wist je bijvoorbeeld dat je deze 10 handige dingen kunt doen met Apple’s Siri? Misschien ken je er velen al, maar is dit net even die reminder om het toch eens een weekje wat vaker te gebruiken en te zien of het je misschien toch bevalt.

Mobile14.06.2024

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is