Entertainment21.02.2016

Wie is de Mol hints: min of meer uitzonderlijk #widm2016


Het was weer een heerlijke aflevering, Art leek zijn goede humeur weer wat terug te hebben gevonden en Klaas kreeg lipgloss. Volgende week is de finale, de week erna de ontknoping en ik kan eerlijk gezegd niet wachten. De allerlaatste aflevering is namelijk altijd de leukste van allemaal, dan zie je wat Klaas de Mol allemaal voor streken uitgehaald heeft. Dingen die we tot nu toe niet mochten zien omdat we dan zeker wisten wie de Mol was. In aflevering 8 waren er dat niet zoveel, want met hoe minder mensen je bent, hoe meer het opvalt als je dingen proberen te laten mislukken. Zodra er iets met een touw gedaan moet worden kun je ervoor zorgen dat dat touw een beetje in de knoop raakt (en daar geef je dan iemand anders de schuld van), je kunt je lekker lang bezig houden met datzelfde touw om maar niet aan het slagen van de opdracht mee te hoeven werken en je kunt doen alsof je de klokken in de oude fabriek niet ziet want dat zou geld voor de pot opleveren. Uiteindelijk maakte dat allemaal niet zoveel uit want er werd alsnog een hoop geld verdiend – wat ook wel eens tijd werd – en iedereen verdenkt je toch al en daar kun je weinig meer aan veranderen. Want daarover bestaat geen enkele twijfel meer: Annemieke, Taeke én Tim hebben Klaas als verdachte en Klaas heeft Tim als verdachte. En omdat Taeke zijn nieuwste beste vriend nog niet voor 100 procent vertrouwt, niet is wat het lijkt bij Wie is de Mol, ligt hij er nu uit.

Gelukkig zijn er ook nog steeds mensen die een volledig andere tunnelvisie volgen, want nog steeds worden ook Tim en Annemieke verdacht. De tussenstand:

  • Klaas: 45 procent
  • Tim: 30 procent
  • Annemieke: 24 procent
Bijna de helft van alle kijkers verdenkt Klaas
Bijna de helft van alle kijkers verdenkt Klaas
Dit kwam in beeld, het geboortejaar van Annemieke?
Dit kwam in beeld, het geboortejaar van Annemieke?

Ik kijk uit naar volgende week. Volgens @dylanhaegens is het ergste dat we het dan nog steeds niet zeker weten, maar dan denk ik aan dé hint uit aflevering twee en denk ik alleen maar ‘dat komt de week erna dan wel’.

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl