Entertainment15.02.2016

Wie is de mol hints: Iets is niets #widm2016


En toen waren er nog maar vier. De finale komt nu wel héél dichtbij. Vorige week had Marloes een Chris Zegers-momentje. Cécile moest het programma verlaten en dat was nou net haar favoriete hoofdpersoon. Ik had dat bij aflevering 7. Ik heb in een deuk gelegen om Rops imitatie van Ellie Lust en toen hij op volle snelheid het net in rende in aflevering 3.

Collega Marloes is er 100 procent van overtuigd dat Klaas de Mol is, en met de laatste stand van zaken moet ik zeggen dat ik nu ook neig om al mijn punten in te zetten op Van Kruistum. Ik dacht namelijk dat Rop ook wel een goede kansmaker was, maar uit de afgelopen aflevering is gebleken dat dat niet het geval is.

Opdracht 1

Voor de eerste opdracht moesten de kandidaten hun koffers terug vinden in een verlaten spook-resort: The Sand Castle. Raar dat niemand de cijfers bij de beelden in de controlekamer had gezien. Of ja, Annemieke had ze wel gezien, maar daar kwam ze net even wat te laat achter. Verdacht? En ook raar dat de Mol Klaas loog over waar zijn koffer was en dat Tim uiteindelijk Klaas zijn koffer vond. Tsja, ook lastig als je allebei een zwarte koffer hebt.

Opdracht 2

Bij de tweede opdracht speelden ze een kwartetspel. De Mol Klaas pakte de zwarte vrijstelling en Annemieke pakte de rest (zes jokers en een vrijstelling). Doei 1000 euro uit de pot!

Opdracht 3

Bij de derde opdracht werden de kandidaten ingezet als horecapersoneel in restaurant Molino. Annemieke zei Molina. Per ongeluk of een echte hint waarbij ze wijst naar zichzelf, een vrouwelijke mol? Hardop lachen bij de scène waarbij Klaas in het eten spuugde van alle onschuldige inwoners van de Dominicaanse Republiek die nietsvermoedend op het terras aan het wachten waren op hun eten, wat overigens heel lang duurde. Met deze opdracht spekten ze de pot weer met 1060 euro.

Zwarte vrijstelling

Voor de test stelt Klaas voor om in ruil voor vijf jokers van Annemieke te vertellen wanneer hij zijn zwarte vrijstelling in gaat zetten. Annemieke wil geen bondje aangaan. Had ze dat nou toch maar gedaan, want Annemieke zet haar vijf jokers in (de zesde gaf ze aan Rop), maar Klaas speelt ook de zwarte vrijstelling…

Iets is niets

Dan nog even over de titel van de zevende aflevering van Wie is de Mol? 2016: Iets is niets. Het zou zomaar kunnen slaan op Klaas de Mol die een zwarte vrijstelling bemachtigt. Iets wordt niets meer waard door de zwarte vrijstelling.

Laten we dan nog even kijken naar een aantal hints die we voorbij hebben zien komen op social media!

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.