Entertainment31.01.2016

Wie is de Mol hints: 3 al weg, 7 over #widm2016


Aflevering 5 alweer, en wederom is het er eentje met werkelijk schitterende beelden van de Dominicaanse republiek. De beelden van De Mol in actie zijn daarentegen wat minder, want echt ‘schitteren’ doet De Mol niet vind ik. Nog steeds volledige tunnelvisie op Klaas, want: lees deze hint uit aflevering 2. En zeg nu eerlijk, op echte mollenstreken kunnen we Klaas niet betrappen, al lijkt het mij wel heel erg leuk om straks in de laatste aflevering te zien dat hij alle envelopjes van de boom heeft getrokken en heeft ‘laten verdwijnen’ en nog leuker is het als blijkt dat er eigenlijk nog veel meer geld in de kist zat. Gelukkig hebben de kandidaten hem ook door, want steeds vaker doemt zijn naam op als verdachte bij de test. Annemieke, Cécile en Tim hebben @klaasmans op hun lijstje staan. Marjolein had ‘m niet – of misschien had ze gewoon te veel vragen fout – maar het leek haar niet te raken. Geef mij dan maar Chris Zegers die vorig jaar volledig in tranen de show moest verlaten, dat is toch mooiere televisie.

Opvallend was wel dat de opdrachten uit aflevering 5 niet gespeeld zijn in de volgorde zoals wij ze zagen, wat af te leiden is aan de kreukels in de blouse van Cécile. In opdracht 1 (op de fiets) is de blouse netjes gestreken. In opdracht 2 in de bootjes heeft ze een compleet andere outfit aan en in opdracht 3 met het doorgeven van de zinnen op de brug is daar weer de blouse uit opdracht 1. Nu met kreukels. Waarom het nu precies beter is om ons de opdrachten in een andere volgorde te laten zien is mij nog niet duidelijk.

Zo ‘viel me ook op’ dat meervoudigepersoonlijkheidsstoornis helemaal geen 38 letters heeft, maar 35. Tel maar na. Maar wat zegt ons dat? Ik ben er nog niet uit. Wie het weet mag het zeggen!

Aanwijzingen aflevering 5

Gelukkig zat er in aflevering 5 nóg een hint naar de Mol. Codes zijn in dit spel nooit willekeurig en dus ook de code uit het spel met de bootjes (113) heeft een betekenis. Vanuit een tunnelvisie op Klaas zou je kunnen zeggen dat als je de 3 weghaalt (volgens de titel van aflevering 5) dan blijft de 11 nog over. En laat de letter K nu net de 11e letter in het alfabet zijn.

Maar… om niet volledig door te slaan in deze tunnelvisie dan zou dit ook op Rop kunnen slaan. Sowieso was Rob de enige van wie een poppetje op de houten plankjes was afgebeeld, maar er is nog een theorie. In de laatste opdracht met het doorgeven van de zinnen ging het natuurlijk om letters en woorden op een toetsenbord. Haal op de bovenste rij letters eens de letters R-O-P weg, dan blijven er nog 7 over. Hint? En zo zijn er nog meer hints opgedoken online, ik heb ze weer verzameld.

Via WIDM.nl\/hints
Via WIDM.nl/hints

In de vorige aflevering werd een spel gespeeld (met het kajakken) waarin we lange codes zagen. Die leken ons te leiden naar Klaas, maar blijkbaar zijn er nog meer betekenissen mogelijk. Zo heeft een molloot dus ontdekt dat het postcodes van de kandidaten zijn, gecombineerd met de bedragen die zijn hebben ingezet om vier vragen te mogen wegstrepen bij de test!

Via www.wieisdemolhints.nl
Via www.wieisdemolhints.nl
Maar wat zegt dit?
Maar wat zegt dit?
Zou de foto van Klaas op de achterkant van het molgeld tevoorschijn komen?
Zou de foto van Klaas op de achterkant van het molgeld tevoorschijn komen?
Het verzamelde geld tot nu toe?
Het verzamelde geld tot nu toe?

Tot volgende week!

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl