Entertainment04.03.2023

Wie is de Mol aflevering 9 – de leukste tweets en hints


Spannende tijden breken aan voor Wie Is De Mol-fans, want dit is de laatste aflevering tot de grote onthulling volgende week. Het laatste moment om je nog te bedenken over wie de Mol toch is, maar ook om in te schatten wie de winnaar is. Is het Daniël, Ranomi, Soy of Jurre? Ja, er zijn er nog vier over, hoe gaat dat in deze negende aflevering verder? Dit is ons verslag plus tweets van de aflevering ‘Molafspraak’, waarin er gaat worden geabseild.

Opdracht 1: Abvallers

Kistjes met vierkantjes, rondjes en dat allemaal in andere kleuren. In een van de 7 kisten zit 2000 euro, maar ze weten niet in welke. Wat blijkt? Alle opdrachten die de kandidaten dit seizoen hebben gedaan zijn de inzet voor dat geld. De kandidaten worden tijdens het abseilen 6 keer gebeld en krijgen dan een vraag over de situaties die zich voordeden tijdens de opdrachten.

Het abseilen in fenomenaal in beeld gebracht. Je ziet de hoogte. Ranomi is misschien wel een heldin in het zwembad: ze is wel bang. En ze moet natuurlijk ook nog telefoontjes opnemen, die ze verwelkomt met een scheldkannonade. Saar is de eerste die te horen is. Ze zei dat er niet voor een groen kistje moest worden gekozen als ze er bij de kooropdracht niet uit was gehaald. “Dus, NIET voor een groen kistje kiezen”, herhaalt Ranomi nog. Dat zal ongetwijfeld uiteindelijk toch wel gaan gebeuren.

Ook andere ex-kandidaten komen voorbij met hun stellingen. “Och ja, natuurlijk word ik nu gebeld!” roept Soy uit. Later is hij ook nog een keer te laat met opnemen. Heel klunzig. Het is ook grappig om te zien dat hij “Hey Sander!” roept, terwijl het duidelijk een ingesproken boodschap is in plaats van een echt gesprek.

Daniël besloot als angsthaas maar helemaal de telefoon niet op te nemen. Toch gek dat juist een techjournalist de telefoon links laat liggen, maar dat is wat angst (of de Mol zijn) nu eenmaal met een mens doet. Jurre op zijn beurt gaat er wel voor, al heeft hij naar eigen zeggen geen seconde naar het uitzicht gekeken. Maar hij neemt wél de telefoon op, al jammerend dat hij ‘er zo graag wil zijn’.

In ieder geval zien we op Twitter zowel veel mensen die bewondering uitspreken voor Ranomi als walgen van hoe eng ze de opdracht vinden. “Dat bruggetje!” “Ik ga niet kijken hoor!” Zelfs “kotsgeluiden!” komt voorbij. Nogmaals, de cameramensen hebben deze opdracht gewéldig mooi in beeld gebracht en dat is dus duidelijk merkbaar aan alle hoogtevreeslijdende twitteraars.

Uiteindelijk wordt er door de kandidaten even gediscussieerd (op hilarische wijze, dankzij Daniël die niks wist) over de informatie die voorbij is gekomen, voordat er wordt gekozen voor kistje blauw en klein. Soy wees het aan en Daniël was er blij mee. Er zit echter geen 2.000 euro, maar 1.000 euro, wat de pot op 11.650 euro zet.

Eliminatie

In deze aflevering valt er nog één iemand af, zodat we weten wie er straks met Jurre meegaan naar de finale. Het is heel duidelijk dat meerdere kandidaten denken dat Jurre de Mol is, zo gonst het ook op Twitter. Daniël hoopt dat de anderen hebben gespreid, zodat hij een groen scherm heeft. Hij heeft duidelijk één Mol op het vizier, en men denkt dat hij op Jurre zit. Uiteindelijk blijkt het rode scherm te zijn voor… Soy. Die is ‘soyieso’ niet de Mol, om Rik maar even na te praten. Hij heeft zijn best gedaan met het uithalen van mollenstreken, maar hij is het niet.

Soy heeft veel geluk gehad, hij redde zich uit het rode scherm door Annick op te offeren. Hij had aan het begin niet gedacht dat hij zo ver zou komen, zo stelt hij. Tja, en toen waren er nog drie over. Als wij onze voorspelling mogen doen, dan wordt Daniël de winnaar, is Jurre de Mol en Ranomi de verliezer. Al gunnen we het die sportheldin met haar abseilkunsten eigenlijk ook wel heel erg om te winnen.

De test

Vervolgens krijgen we een vreemd gesprek te zien tussen Daniel en Jurre in een zwarte kamer met twee stoelen, waarbij Jurre onder andere zegt: “Hoe jij psychologisch in mijn hoofd bent gekropen, want daar houd je van, toch?” Jurre verdenkt dus Daniël, tenzij hij eigenlijk zelf de Mol is, natuurlijk. Het gesprek gaat nog even verder, zo stelt Jurre onder andere vragen over hoe Daniël zich niet altijd even sportief gedroeg, terwijl hij juist wel van sporten zou houden. Daniël krijgt de kans om zich te verdedigen, terwijl Jurre hem aan een vragenvuur onderwerpt.

Vervolgens zien we eenzelfde setting, waarbij Jurre en Daniël andersom zitten. Daniël zit dus inderdaad op Jurre. Ook hij onderwerpt hem aan een vragenvuur, maar Jurre houdt zijn hoofd koel. Hij voelt zich wel vereerd dat Daniël hem als de Mol ziet. Het is gek om deze confrontatie te zien. Normaal is dit programma nooit zo vol confrontaties, zeker niet zo op de man af. Of op de vrouw af, want hoe zit het met Ranomi? Ook zij verdenkt Daniël, net als Jurre. Opvallend, want voorafgaand aan deze aflevering was Daniël één van de minst verdachte Mollen onder de kijkers.

Maar ja, wie de Mol nou echt is, dat horen we pas over een hele week. Een hele week wachten op het verlossende woord, maar ook op al die leuke mollenacties waar we de afgelopen 9 weken alleen maar naar gissen. Wie molde deze hele reis door het mooie Zuid-Afrika bij elkaar? We gaan het volgende week zien in de live onthulling op Paleis Soestdijk, die natuurlijk ook op televisie wordt uitgezonden en zelfs in de bioscoop. Tot volgende week!

Beeldbron: AVROTROS

Opdracht 2: Van ruilen komt huilen

Op een Freaky Fast Boat moeten de kandidaten de duurste outfit te laten aantrekken, maar wat ze niet weten, is dat die Freaky Fast Boat dus heel freaky fast is. Gillend en lachend scheren de kandidaten over het water, waarbij het bijna niet lukt om uberhaupt te blijven zitten, laat staan kleding uit te doen. Het is enorm aanstekelijk om naar te kijken, hoe de kandidaten zo keihard lachen. Maar gaan ze die 2.500 euro voor de pot bij elkaar verzamelen?

In een opdracht die ook menig kijker rollend over de vloer van het lachen weet te krijgen, zien we dat er duidelijk molacties zijn geweest. Rik heeft wel slecht nieuws voor de kandidaten en Mol: Jurre had het verkeerde petje op, waardoor er écht helemaal geen geld was binnengehaald. Terwijl de kandidaten zich klaarmaken voor de laatste test, is er een laatste telefoontje dat komt, een telefoon van de Mol.

Er zit in totaal 11.650 euro in de pot. Wederom volgen er waanzinnig mooie beelden met zeerobben en zwemmende, lachende kandidaten, voordat ze weer in een zaaltje zijn met alleen die telefoon in het midden. Precies zoals ze zijn begonnen. Iemand krijgt zometeen een telefoontje van zichzelf. Die persoon is de Mol. Het valt op dat Daniël de telefoon opneemt, kijkend naar zijn medekandidaten. “Ben jij de Mol, Daniël? De fanatieke enthousiasteling die zei dat hij echt te vertrouwen is?” Zegt de Mol onder andere. Echter krijgt hij ook nog een kans om met de Mol te spreken. “Als je weet wie ik ben, of praat ik tegen mezelf?”

Tegen Ranomi wordt gezegd: “Ben jij de Mol, Ranomi? De vrouw die haar hoofd altijd koel houdt, iemand die dondersgoed weet hoe je onder druk moet presteren, maar die zich in het spel juist verloor.” Ook nu klinkt het weer over die kans. Datzelfde geldt voor Jurre, waarover de Mol zegt: “Ben jij de Mol, Jurre? Het beste jongetje van de klas, iemand die heel graag wilde dat opdrachten slaagden. Iemand die dat in het spel ook vaak heeft laten merken.” spreekt de Mol. Jurre heeft natuurlijk eerder met de Mol gebeld, maar dat maakte dit gesprek bij hem niet anders.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Een grote overname in de wereld van film: Paramount neemt Skydance over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Entertainment09.07.2024

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Verder lezen over Nederland

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

Spelers die bij Nederlandse online casino's gaan spelen kunnen gebruik maken van diverse soorten bonussen. Niet alleen krijgen nieuwe spelers vaak de mogelijkheid om hiervan te profiteren, ook voor bestaande gokkers die al langer een account hebben zijn er allerlei promoties.

Lifestyle21.05.2024

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Getir, gezien als een van de pioniers op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft vandaag (29 april 2024) aangekondigd dat zij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Nieuws29.04.2024

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Ook weg uit de UK, US en Duitsland
Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Verder lezen over Serie

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

In nieuwe beelden die zijn gelekt krijgen we een glimp van hoe Dina en Ellie erbij lopen in het tweede seizoen The Last of Us.

Entertainment11.07.2024

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

Eén van de grootste anime-torrentsites verdwijnt plotseling

Het lullige is dat veel mensen Animeflix niet alleen gebruikten om de anime te kijken, maar ook om bij te houden waar ze waren gebleven met hun series.

Cybercrime08.07.2024

Eén van de grootste anime-torrentsites verdwijnt plotseling

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Belgisch goud op Prime Video: de twee seizoenen tellende serie F*** You Very Very Much staat erop.

Entertainment06.07.2024

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Tulsa King, met Sylvester Stallone in de hoofdrol, keert terug voor een tweede seizoen

De voor een Oscar-genomineerde Sylvester Stallone keert terug als Dwight Manfredi in het langverwachte tweede seizoen van de hitserie Tulsa King, die je vanaf 18 september ziet op SkyShowtime. De streamingdienst deelt tevens een eerste teaser van het nieuwe seizoen dat momenteel wordt opgenomen in Oklahoma en Atlanta.

Entertainment01.07.2024

Tulsa King, met Sylvester Stallone in de hoofdrol, keert terug voor een tweede seizoen

vanaf 18 september te zien op SkyShowtime
Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Deze nieuwe HBO-original serie speelt zich af in een tijdperk ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van "Game of Thrones" waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het geheugen zijn verdwenen.

Entertainment19.06.2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Verder lezen over Televisie

Viaplay zakt dieper weg: minder abonnees en minder omzet

Streamingdienst Viaplay heeft het niet makkelijk. Het aantal abonnees ging in het tweede kwartaal weer naar beneden.

Entertainment18.07.2024

Viaplay zakt dieper weg: minder abonnees en minder omzet

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

Ben je kandidaat in een televisieprogramma? Erg leuk! Probeer te ontspannen, denk goed na over wat je zegt en bedenk je dat de camera er altijd 4 kilo bijdoet en vooral dat je zelf weinig invloed hebt over hoe je in beel...

Entertainment28.03.2024

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

Je hebt net een televisie gekocht of wilt er eentje gaan kopen. Er zijn dan veel vragen die op je afkomen, naast de keuze welk toestel en merk je wenst, plus het schermtype, zijn er nog heel veel praktische overwegingen....

Gadgets15.03.2024

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Verder lezen over Wie is de mol?

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Wie is de Mol S24 – Finale: wie is uiteindelijk De Mol?

Het was weer een mooie reis die we als kijker met de kandidaten van Wie is de Mol? hebben meegemaakt. Mexico natuurlijk, maar ook de reis die we elke week weer doormaakten met het ontdekken wie dan toch De Mol is. Er zij...

Entertainment09.03.2024

Wie is de Mol S24 – Finale: wie is uiteindelijk De Mol?

En de Mol is...
Wie is de Mol? S24 – Afl. 9: dit gebeurde er + de leukste tweets

Het belooft deze week een heel groene aflevering te worden, vol met tokkelactie. Wie is de Mol? kruipt steeds dichter naar de finale toe. Er zijn nog amper kandidaten over. Wat staat er gebeuren in de aflevering Ontcijfe...

Entertainment02.03.2024

Wie is de Mol? S24 – Afl. 9: dit gebeurde er + de leukste tweets

Wie is de Mol? S24 – Afl. 7: dit gebeurde er + de leukste tweets

De aflevering van deze week heet Vooruitblik en daar zit muziek in. In een opdracht die eindelijk eens wat leuker was, worden de kandidaten uitgedaagd om hun muzikale knobbel hun werk te laten doen. En dat niet zomaar, m...

Entertainment17.02.2024

Wie is de Mol? S24 – Afl. 7: dit gebeurde er + de leukste tweets

Come with Ome Kees
Wie is de Mol? S24 – Afl. 6: dit gebeurde er + de leukste tweets

Vandaag kijken we de zesde aflevering die 'Afvragen' heet, en waarin we ons inderdaad een heleboel dingen afvragen. Wat is dat toch met die Kees en communicatie. En waarom doet Fons zo hard zijn best om te mollen? Zo ove...

Entertainment10.02.2024

Wie is de Mol? S24 – Afl. 6: dit gebeurde er + de leukste tweets

Wie is de Mol? S24 – Afl. 5: dit gebeurde er + de leukste tweets

We zijn de vorige aflevering natuurlijk gestopt bij de onthulling van wie er toch terugkeerde van de afvallers. Het kon natuurlijk procentueel gezien eigenlijk maar één iemand zijn: Babs! Die is terug en dat is een gro...

Entertainment03.02.2024

Wie is de Mol? S24 – Afl. 5: dit gebeurde er + de leukste tweets

Kan AI voorspellen wie de mol is in Wie is de Mol?

Social media Er zijn natuurlijk wel meerdere wegen naar Rome: zo kijken de studenten ook over wie het meest wordt gesproken op social media. Ook worden Instagram, X, Facebook en TikTok ingezet om te checken wat de kandid...

Online29.01.2024

Kan AI voorspellen wie de mol is in Wie is de Mol?

Wie is de Mol? S24 – Afl. 4: dit gebeurde er + de leukste tweets

"Dit is echt een Xenos-ding he?" Rian is druk doende om samen met Anna en Jeroen op de markt te winkelen in deze aflevering van Wie is de Mol?. In de eerste opdracht van deze aflevering genaamd Revanche is een deel aan h...

Entertainment27.01.2024

Wie is de Mol? S24 – Afl. 4: dit gebeurde er + de leukste tweets