Entertainment17.02.2019

Wie is de mol aflevering 7: Russisch roulette


Wie is er inhalig?

Waar de kandidaten het zich vorige week nog konden veroorloven om her en der te stuntelen, werd het in aflevering 7 echt serieus. Het voorstukje van de aflevering beloofde al veel goeds en het werd dan ook een spectaculaire aflevering. Meer dan 2,5 miljoen mensen zagen zaterdagavond hoe de kandidaten voor dilemma’s werden gesteld die vergaande gevolgen konden hebben.

Wij nemen je nog een keer mee door de aflevering, vatten samen wat er gebeurde en laten je natuurlijk zien welke theorieën en andere opvallende hints we op Twitter voorbij zagen komen.

Aflevering 7: ‘Inhalen’

De titel van de zevende aflevering is absoluut gelinkt aan die van vorige week (‘uithalen’), maar op welke manier is ons nog niet duidelijk. De pot stond op € 7550,- en de kandidaten zijn gemotiveerd om die te gaan spekken. Dat doen ze trouwens niet meer in de omgeving van Barichara, maar aan de Caribische kust in het noorden van Colombia.

Getouwtrek Wie is de mol
Getouwtrek Wie is de mol

Getouwtrek

Bij de eerste opdracht kunnen de kandidaten de pot meteen goed spekken, want er is € 1500,- te verdienen. De bedoeling is dat er verschillende kisten waarop een geldbedrag staat, worden herverdeeld. Uiteindelijk moeten aan twee kanten voor € 750,- aan kisten komen te staan. Beperkingen zijn er wel, want de kandidaten zitten vastgebonden aan een boom en hebben weinig bewegingsvrijheid. De kisten kunnen alleen via touwen worden voortgetrokken en die moeten ze naar elkaar toe gooien.

Halverwege het spel ontstaat er wat discussie, want hoe moeten de kisten nu precies verdeeld worden? Zowel Jamie als Rick Paul leggen het de rest nog een aantal keer uit, want zij weten zeker dat ze goed op weg zijn met de kisten. De ‘vergadering’ vertraagt het spel behoorlijk, maar toch lukt het de kandidaten om alle kisten op tijd te verdelen en daarmee € 1500,- te verdienen.

Opvallend tijdens de opdracht was dat Sarah riep dat ze niet goed is in rekenen. Zei ze tijdens aflevering 5 ook al niet dat ze dyslectisch is? Dit lijkt meer kijkers op te vallen, want er wordt op Twitter en tijdens de Moltalk nog over doorgepraat.

Roulette Wie is de mol
Roulette Wie is de mol

Roulette

Over de volgende opdracht zegt Niels “hier heb ik al heel lang naar uitgekeken”. De kandidaten worden een-op-een door Rik voor een dilemma gesteld. Er staan 9 bakjes en iedereen mag onderweg uit één bakje iets pakken. Dat kan geld voor de pot zijn, maar ook een envelop met onbekende inhoud. Kiezen de kandidaten ervoor om Russisch roulette te spelen, dan krijgen ze van Rik vier opties: spelen voor 1, 2 of 3 jokers óf de testtijd stilzetten na 1 seconde.

Voor iedere joker die gekozen wordt, komt een envelop met joker in een bak te liggen, maar ook een envelop met onbekende inhoud. En juist die hebben een ‘gevaarlijke’ inhoud: mingeld voor de pot of de mogelijkheid dat er tijdens de executie 2 rode schermen te zien zijn.

Niemand kiest voor de testtijd of pakt geld voor de pot uit een van de bakjes. Afwisselend kiezen de kandidaten dus voor 1, 2 of 3 jokers. De spanning is om te snijden op het moment dat de gekozen envelop in groepsverband geopend mag worden….

In totaal gaat er € 2000,- uit de pot (Sinan en Sarah), pakt Niels 3 jokers en Jamie 2. Merel heeft de envelop gepakt met 2 rode schermen tijdens de executie. De groep schrikt hier natuurlijk van en Merel lijkt behoorlijk van slag.

Geld oogsten wie is de mol
Geld oogsten wie is de mol

Geld oogsten

Op een bloedhete bananenplantage moeten de kandidaten tijdens deze opdracht trossen bananen verdelen over verschillende stations. Op zich een redelijk eenvoudige opdracht, de trossen hebben kleuren en die corresponderen met stations. In totaal is € 1500,- te verdienen en dat kunnen de kandidaten hard gebruiken.

Tijdens de uitvoering blijkt al snel dat het toch wat lastiger is dan gedacht en ook niet alle kandidaten lijken even hard hun best te doen. Zo komt Sinan amper van zijn plaats en lopen Sarah en Merel een beetje rond te dwalen met wat trossen. Toch lukt het de kandidaten uiteindelijk om € 1000,- te verdienen en dat hebben ze vooral aan Jamie, Niels en Rick Paul te danken.

Wat veel kijkers opviel was het gedrag van Sarah. Omdat ze niet zo goed wist wat ze moest doen, besloot ze bij haar ‘station’ rond te kijken naar een zwarte vrijstelling. Zomaar uit het niets en zonder enige aanleiding. Opvallend? Zeker. Een mollenactie? Dat zou zomaar kunnen.

<em>Sarah zoekt naar een (niet bestaande) zwarte vrijstelling<\/em>
Sarah zoekt naar een (niet bestaande) zwarte vrijstelling

De dubbele executie

Dan is het tijd voor het onvermijdelijke: de dubbele executie. Niels besluit voor het zover is om een van zijn jokers af te staan aan maatje Rick Paul. Dat doet hij zodat ze meer kans hebben samen de finale te halen en zo een front te blijven vormen tegen Jamie en Merel. Helaas blijkt dat niet nodig, want zowel Jamie als Rick Paul krijgen een rood scherm te zien. Merel en Niels zijn beiden hun bondgenoten kwijt en van slag. Sinan, Niels, Sarah of Merel is de mol!

Vlak voor de aflevering had ik in de app mijn punten verdeeld tussen de beide dames en daarmee zit ik nu in ieder geval nog goed. Na deze aflevering verdenk ik Sarah het meest. Ze maakt vreemde keuzes en zegt vaak dat ze iets niet begrijpt. In mijn ogen is dat vaak gespeeld en zou ze weleens de mol kunnen zijn.

Twitter tijdens en na de zevende aflevering van Wie is de mol?

Op Twitter ging het behoorlijk los met theorieën, opvallende uitspraken en vreemde acties. Welke uiteindelijk bruikbaar zijn weten we natuurlijk pas na de finale, maar leuk om te lezen zijn ze zeker!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.