Entertainment09.04.2020

​Thuiszitten is een stuk makkelijker dankzij deze streamingdienst


Wist je dat we al bijna een maand thuiswerken en -studeren met zijn allen? Nu even lekker buiten voetballen met je vrienden er niet inzit en je misschien zelfs kinderen hebt die nu 24/7 je aandacht vragen, kun je waarschijnlijk wel wat entertainment gebruiken. Dat is er in vele vormen, maar heb je al aan een andere streamingdienst gedacht?

The Mandalorian

Zo’n beetje alle grote streamingdiensten hebben veel overeenkomsten: ze hebben allemaal een handige app, je kunt content ook downloaden voor offline gebruik en ze staan allemaal bomvol speciaal voor die dienst gemaakte films en series. Dat zie je bijvoorbeeld bij Disney+ met het fantastische The Mandalorian, maar ook het grappige The World according to Jeff Goldblum. Misschien is het een beetje de kat op het spek binden nu Disneyland niet geopend is, maar de docureeks Imagineers is een aanrader. Hierin vertellen allemaal Disney-medewerkers en ex-medewerkers hoe de bijzondere pretparken van de Mouse House zijn opgebouwd.

Disney+ is als streamingdienst waarschijnlijk het meest geschikt voor het hele gezin, omdat de dienst daar ook volledig op is ingesteld. Je vindt er een enorme veelzijdigheid aan echte Disney-klassiekers: van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen tot Belle en het Beest. Maar ook de nieuwere live action-varianten van diverse films staan erop, zoals Lion King en Aladdin. Series die je normaliter op de Disney Channel kunt kijken vind je op deze dienst.

Maar er is meer dan prinsen en prinsessen. Zo’n beetje alle films van Pixar, Marvel en Star Wars staan erop. Mocht je wat behoefte hebben aan natuur en dierendocumentaires, dan kun je op Disney+ ook content van National Geographic bekijken. Een aanrader is het amusante Brain Games, maar er zijn ook films van Disney Nature te zien. Deze week is er nog eentje toegevoegd over pinguins.

Disney+

Waar andere streamingdiensten vaak in één keer een heel seizoen van iets online zetten, pakt Disney+ het liever één voor één aan. Dat betekent dat je elke week weer terug kunt keren op de dienst en weer iets nieuws te zien hebt binnen een serie die je tof vindt. Sowieso worden er regelmatig nieuwe films en series toegevoegd aan het flinke aanbod van Disney+: laatst is de animatiefilm Frozen 2 er al opgezet, terwijl die pas net uit de bioscoop is.

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn voor deze streamingdienst, want de kans is groot dat je deze gebruikt naast een bestaand televisie- of streamingabonnement. Disney+ kost 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Je kunt allerlei profielen aanmaken, waaronder kinderprofielen waardoor de heftigere films van Marvel en Star Wars niet toegankelijk zijn voor kleintjes.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Disney

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

The Bear is een keukenserie, die op Disney+ te zien is, gaat zijn derde seizoen in en daarvan is de trailer online gekomen. Het belooft wat.

Entertainment27.05.2024

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Mufasa: The Lion King komt eraan. de vertelling over de vader van Simba. Het is wederom computeranimatie in optima forma. Dit is de trailer.

Entertainment29.04.2024

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen