NeXt een spectaculaire thriller over angst en gevaar van kunstmatige intelligentie

NeXt een spectaculaire thriller over angst en gevaar van kunstmatige intelligentie

Wat gebeurt er als de AI van je smarthome de baas wordt

Vorig artikel Volgend artikel

FOX komt met de spectaculaire 10-delige thriller-serie neXt van maker en uitvoerend producent Manny Coto bekend van de FOX-reeks '24'. Next is redelijk huiveringwekkend als je kijkt naar het scenario. In neXt draait alles om Silicon Valley-pionier Paul LeBlanc (John Slattery uit 'Mad Men'), oprichter van een technologiebedrijf dat een nieuw AI-programma heeft ontwikkeld dat onbedoeld een bedreiging voor de mensheid wordt.

Verraden door het bedrijf dat hij oprichtte, wordt de AI software losgelaten en lijkt het onderweg te zijn naar een wereldwijde crisis, terwijl LeBlanc eraan werkt om alarm te slaan over de naderende calamiteit.

NeXt: AI software op zoek naar jou

Het AI-programma (kunstmatige intelligentie) ontwikkelt zichzelf in een razendsnel tempo en is inmiddels bezig om online in het leven van iedereen die verbonden is binnen te dringen en dit te manipuleren. LeBlanc probeert het alles verwoestende nieuwe programma met alles wat menselijk denkbaar is te stoppen. Hij werkt hiervoor samen

Samen met Special Agent Shea Salazar (The First en Here and Now) om deze gevaarlijke nieuwe technologie te stoppen.

Wat gebeurt er als kunstmatige intelligentie de baas wordt in je huis

De serie laat zien wat de impact van AI kan zijn als het verkeerd wordt geïnstrueerd door de bedenkers van algoritme. Duidelijk wordt dat als kunstmatige intelligentie zijn eigen weg mag gaan dit niet zonder gevolgen zal zijn. Het is een scenario waar wel over wordt gesproken, maar wat we vooralsnog als – niet denkbaar dat we het zover zullen laten komen – realistisch beschouwen. De mensheid heeft altijd het gevoel in controle te zijn van alles wat er gebeurt in de wereld.

Dat we dat niet kunnen blijkt iedere dag weer als we naar het nieuws kijken. Maar wat als software een outbreak heeft, onzichtbaar als een virus maar misschien nog wel dodelijker als alles wat wij kunnen bedenken.

Cast van Next

De cast van de TV-serie NeXt bestaat uit John Slattery (Mad Man en Veep), Elizabeth Cappucino (Jessica Jones en Deception), Jason Butler (Ozark en Ray Donovan), Fernanda Andrade (The First en Here and Now), Eve Harlow (Agents of S.H.I.E.L.D en Heroes Reborn), Aaron Moten (Disjointed en Mozart in the Jungle), Michael Mosley (Ozark en Seven Seconds), Evan Whitten (The Resident en Mr. Robot) en Gerardo Celasco (How to Get Away with Murder).

Slimme speaker van Amazon in de hoofdrol

Many Coto heeft de serie bedacht door een privé ervaring van zijn zoon met Alexa de slimme speaker van Amazon die wordt gezien als middelpunt van je smarthome.

"Mijn zoon maakte me op een ochtend wakker met de mededeling zoiets dat zijn Alexa om 3 uur' s nachts zomaar tegen hem begon te praten zonder reden. Hij beweerde dat dit meerdere keren is gebeurd zonder te weten waarom. Het mysterie is nooit opgelost, maar die apparaten lijken af en toe een eigen mening te hebben".

De 10-delige serie neXt gaat in première op 5 november 21.00 - 22.00 uur op FOX in Nederland te volgen via Ziggo.

Kijktip : The Social delimma Docu op Netflix die gevaren van social media laat zien. Mooi als inspiratie voor deze nieuwe serie.

Dit bericht bekijken op Instagram

I'm watching you, Abby LeBlanc. #NEXTonFOX

Een bericht gedeeld door NEXT (@nextonfox) op

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....