SBS 6 stopt met lineair uitzenden Netflix-serie Undercover

SBS 6 stopt met lineair uitzenden Netflix-serie Undercover

Vorig artikel Volgend artikel

Wie verzint het ook. Een serie op Netflix lineair uitzenden op SBS6. Iets nieuws doen valt altijd te prijzen, maar dit ging nergens over.

Het lineair uitzenden van de Belgisch-Nederlandse misdaadserie Undercover op SBS 6, inclusief reclame-onderbrekingen, is geen succes gebleken. De serie is daarom verplaatst naar de nachtprogrammering. Dat meldt deze mediawebsite.

Undercover seizoen 2 is een hit

Wij schrijven veel over de serie Undercover. In november schreven wij: Het tweede seizoen van Undercover zit erop. We hebben er 10 weken over gedaan om gelijk te kunnen lopen met de televisie-uitzendingen. Daar was geen keuze in. De kans op spoilers via social media alleen al was te groot.

undercover-seizoen-2-netflix
Undercover seizoen 2.

Te weinig kijkers op SBS6

De serie heeft het drie weken uitgehouden op de vrijdagavond van SBS 6 en trok 229.000, 240.000 en 222.000 kijkers. Dat is niet veel voor zo'n goeie en populaire serie.

Nu schijnt het dat er zonder enige ruchtbaarheid het programma is verplaatst naar de nachtprogrammering. Er keken in de nacht van vrijdag op zaterdag van 00.30 tot 2.00 uur gemiddeld 89.000 mensen naar de serie.

Undercover is heel populair

De serie is immens populair in Nederland en België. Vorige week werd bekend dat Undercover dit jaar de populairste Netflix-serie in Nederland was. Er staan twee seizoenen op Netflix en een derde serie is alweer in de maak. Er komt ook een film.

In algemene zin kan de conclusie wel worden getrokken dat het experiment van SBS 6 behoorlijk mislukt. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de zender het in de toekomst nog een keer zal proberen om een succesvolle serie van Netflix lineair uit te zenden inclusief reclame-onderbrekingen.

Ferry de Film

We zien Ferry en Danielle terug in Ferry de Film. De prequel van Undercover 1 is afgelopen zomer al opgenomen en zal naar alle waarschijnlijkheid in 2021 op Netflix verschijnen. De film Ferry gaat terug naar de beginjaren van Ferry Bouman waarin te zien is hoe hij zich als als crimineel heeft weten te vestigen. Ook zien we Elise Schaap, die zijn vrouw Daniëlle speelt uitvoerig terug.

De film Ferry speelt zich af in Amsterdam, zo’n 15 jaar geleden. Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een invloedrijke crimineel die tevens als Ferry’s mentor wordt gezien. Op een dag wordt de bende Ralph Brink overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Alle Wanneer wijzen in de richting van een groepje kampers in Brabant wijzen. Ferry wordt op pad gestuurd om de daders te vinden en keert terug in zijn geboortestreek. Het toneel van Undercover 1 en broedplaats van xtc-criminelen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...