‘Netflix wil bepaalde content gaan livestreamen'

‘Netflix wil bepaalde content gaan livestreamen'

Vorig artikel Volgend artikel

Streamingdienst Netflix is naarstig op zoek naar manieren om meer abonnees naar zich toe te trekken, nadat het aantal abonnees voor het eerst in tien jaar is gedaald. Enerzijds kijkt het naar mogelijkheden die niet zo fijn zijn voor Netflixers, zoals het betaald maken van het delen van accounts buiten je huishouden. Anderzijds kijkt het naar meer entertainment, zoals livestreams.

Livestreams op Netflix

Livestreams zouden betekenen dat je erbij moet zijn geweest om iets te kunnen zien. Niet fysiek, maar je moet dan wel op een bepaald tijdstip klaarzitten om op Netflix de livestream te kijken. Het lijkt hier een oogje op te hebben voor bijvoorbeeld comedy-specials. Deadline schrijft dat het bijvoorbeeld een idee zou zijn om een live reünieshow te doen bij bepaalde series, zoals het ontzettend overdreven LA’se Selling Sunset. Je ziet de cast na het seizoen nog een keer bij elkaar komen om over dat seizoen te praten (of te ruziën, wat vaak bij dit soort reünieshows het geval is).

Maar er zijn meer ‘live’-toepassingen die Netflix wil onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan live stemmen. Hierbij kun je in bijvoorbeeld Bullsh*t The Gameshow stemmen of iemand de waarheid spreekt of onzin, of misschien kun je zelfs beïnvloeden wie er uit moet in The Circle. Er zijn erg veel leuke toepassingen te bedenken die er niet alleen voor zorgen dat je unieke content te zien krijgt als je op de juiste tijd op de juiste plaats bent: het zorgt ook voor meer interactie. Netflix heeft al bewezen met zijn interactieve shows dat dit iets is waar abonnees erg blij van worden.

Comedyfestival streamen

Netflix heeft dit jaar een comedyfestival gehouden genaamd Netflix Is A Joke Fest en zo’n evenement zou ideaal zijn om te livestreamen. Je zou dan dagenlang op Netflix terechtkunnen voor stand-up van Ali Wong, Jerry Seinfeld en John Mulaney. Nu heeft Netflix daar natuurlijk camera’s laten draaien en zet het die stand-upshows een voor een op het platform, maar er zouden zeker leuke livestreams kunnen worden opgezet, eventueel met bijvoorbeeld meer achter-de-schermen-beelden.

Het is overigens geen origineel plan van de Flix: Disney+ heeft al livestreams. Zo zond het in februari nog een livestream uit van de Oscars. Later dit jaar volgt de liveshow Dancing with the Stars. Best spannend, want hierdoor gaan streamingdiensten nog meer op televisie lijken, wat een risicovolle operatie is. Immers is het fijne juist dat streamingdiensten content ‘on demand’ leveren en dat zou bij een livestream die je per se op een bepaald moment moet kijken helemaal niet on demand zijn. Tenzij het de livestream uiteindelijk als aparte content aanbiedt, maar je kunt je afvragen waarom er dan überhaupt een livestream zou zijn.

Kortom, nog veel vragen, veel losse eindjes. Vooralsnog houdt de Rode N zijn lippen echter stijf op elkaar, dus het blijft nog even bij speculeren.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...