Netflix laat op TV duidelijker zien wat er binnenkort komt

Netflix laat op TV duidelijker zien wat er binnenkort komt

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix heeft de laatste paar maanden weinig grote hits gezien. De releases vallen wat tegen, maar er schijnt nog wel veel moois aan te komen. Black Mirror bijvoorbeeld (we kunnen bijna niet wachten). Om je nog wat meer te hypen voor wat er komen gaat (en te zorgen dat je niet je abonnement opzegt) heeft Netflix zijn tv-app ietwat aangepast. Zo zie je nu op de voorpagina meteen wat er nieuw aankomt.

Netflix

Het is mogelijk om in dat menu bijvoorbeeld een melding in te stellen, zodat Netflix het je laat weten wanneer de film of serie die je graag wil zien op de dienst is verschenen. Zo hoef je niet meer naar een apart deel in het menu te scrollen maar zie je meteen wat de toekomst brengt voor de rode N. Het enige wat we ons afvragen is of het niet wat frustrerend is: je wil die nieuwe content natuurlijk nu al zien, en misschien werkt het dan wat verwarrend omdat je gewend bent op je homescreen te hebben wat je ook daadwerkelijk meteen kunt gaan kijken.

Mocht je trouwens graag hebben dat het menu blijft waar het is: dat blijft het sowieso. Er komt alleen een extra plek bij om het te raadplegen. Sowieso is Netflix de laatste tijd vrij veel bezig met het tweaken van de menu’s. Op de smartphone kun je bijvoorbeeld je watchlist wat beter organiseren dankzij wat nieuwe filters en manieren om de boel te kunnen sorteren.


Betere filters

Je kunt kiezen tussen films, series, nog niet begonnen en wel alvast aan begonnen. Je kunt alles op alfabetische volgorde zetten qua releasedatum of wanneer je hem op je watchlist hebt gezet. Wil je iets weggooien, dan hoef je het alleen weg te swipen. Op Android is die nieuwe navigatiemogelijkheid al ingevoerd, maar naar iOS komt hij elk moment.

Tot slot heeft Netflix ook de nodige aanpassingen gedaan om de app wat toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Voor blinden is er een betere audio-omschrijvingsoptie beschikbaar gemaakt en voor slechtzienden zijn de ondertitelingsmogelijkheden uitgebreid.

Vorige week vertelden we je 10 tips om Netflix nog beter te gebruiken, zoals bijvoorbeeld met de genrecodes. Nieuwsgierig? Lees het hier.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...