Nationale Dag van de Muziek 2021

Nationale Dag van de Muziek 2021

Vorig artikel Volgend artikel

Draai vandaag lekker veel liedjes en begin met zingen onder de douche want het is de Nationale Dag van de Muziek. Dat is een dag die sinds 2017 ieder jaar op 24 maart wordt gevierd.

Het doel van deze dag is het samen muziek maken zodat er zoveel mogelijk genoten, gespeeld en geïnspireerd wordt. Menselijke waarden als empathie, creativiteit en respect voor elkaar staan daarbij centraal.

Muziek ook essentieel voor social media

Op sociale media is muziek heel erg belangrijk. Reels op Instagram en veel filmpjes op TikTok zijn allemaal met een leuk muziekje eronder.

De 'Nationale Dag van de Muziek' heeft elk jaar een ander thema en dient als focusmoment voor het besef dat muziek een internationale taal is die culturele verschillen overbrugt. Muziek verbindt mensen van elke leeftijd en achtergrond.

In 2017 werd op 24 maart vanaf de Domtoren in Utrecht de eerste 'Nationale Dag van de Muziek' uitgeroepen door zangeres en initiator Marjolijn Peper, cabaretier en schrijver Vincent Bijlo en een enthousiast team vrijwilligers. Daarbij werd het speciaal geschreven lied 'De muziek die geef je door' gespeeld.

[foto: Adrian Korte on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...