​Duncan Laurence behaalt bizarre mijlpaal op Spotify met Arcade

​Duncan Laurence behaalt bizarre mijlpaal op Spotify met Arcade

Vorig artikel Volgend artikel

Het is een kwetsbaar en toch een sterk nummer: Arcade. Het is bovendien een nummer dat extra lading voor ons heeft, omdat het Nederland naar de eerste positie op het Eurovisie Songfestival kreeg. Een positie die we lang niet hadden gehad: de laatste keer was in 1975 met het bijzondere Ding-a-dong van Teach-In. Zanger Duncan Laurence heeft echter 4 jaar na dato weer een mijlpaal bereikt met Arcade. Hij heeft 1 miljard streams op Spotify.

Billions Club op Spotify

Het was de eerste keer dat we als Nederlanders eerste werden op Eurovision met een Engelstalig nummer en waarschijnlijk is de taal een enorm hulpstuk om die 1 miljard streams te halen. Het nummer is mede daardoor enorm universeel inzetbaar. Duncan is ook al in grote shows geweest met Arcade, zoals het Amerikaanse The Today Show.

1 miljard streams op Spotify: een cijfer dat menig persoon niet eens weet uit te schrijven. Het is een bijzondere club waartoe Duncan nu behoort: de Billions Club. Er staan 459 nummers in die club, aangevoerd door The Weeknd met Blinding Lights, gevolgd door Shape of You van Ed Sheeran en Someone You Love van Lewis Capaldi, die 3,7, 3,5 en 2,9 miljard streams op hun naam hebben.

Duncan Laurence - Arcade

Wie daar allemaal inzitten? Meer artiesten dan je denkt: zelfs nog twee andere Nederlanders, namelijk de dj’s Martin Garrix en DJ Tiësto, met hun nummers In the Name of Love en Scared to Be Lonely (Garrix) en The Business (Tiësto). Echter gaan die dj’s al veel langer mee en zitten die in een heel ander wereldje dan Laurence. Arcade is zelfs het eerste songfestivalnummer dat zoveel is gestreamd ooit. Hoe kan het toch, dat het vier jaar later toch ineens zoveel streams heeft? Het komt door TikTok, de plek waarover we wel vaker hebben geschreven dat het een goudmijn is voor artiesten.

In totaal heeft Nederland trouwens vijf keer het songfestival gewonnen: in 1957 met Net Als Toen, in 1959 met ‘n Beetje, in 1969 met De Troubadour, in 1975 met Ding-a-Dong en in 2019 dus met Arcade, een nummer dat zo te zien blijft winnen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...