Dit is de eerste draadloze hoofdtelefoon van Huawei

Dit is de eerste draadloze hoofdtelefoon van Huawei

En dit vinden wij ervan

Vorig artikel Volgend artikel

De Huawei FreeBuds Studio is de eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon van het Chinese merk.

De koptelefoon heeft allerlei functies. Van een audiochip en professionele akoestische componenten op hifi-niveau tot een ontwerp met dubbele antenne. Zelfs als je telefoon zich in je tas, broekzak of jaszak bevindt, dan nóg biedt de koptelefoon een stabiele verbinding.

Nathan1
Nathan heeft genoten van de koptelefoon.

Dit vinden wij van de koptelefoon

Nathan van Dutchcowboys heeft de koptelefoon een week gebruikt. Hij is positief over deze eerste over-ear koptelefoon uit China.

,,De koper goudkleurige koptelefoon van Huawei ziet er vet uit. Ik kan na een week zeggen dat ik zeer positief ben over de koptelefoon. Draadloos muziek luisteren en genieten van de noise cancelling, die van de hoogste kwaliteit is omdat je volledig bent afgesloten van de buitenwereld. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik optimaal kon genieten van de muziek."

,,Ideaal is touch control. Ik klik of veeg op de rechteroorschelp om de muziek te bedienen of het volume aan te passen."

Nathan2
De koptelefoon brengt een grote glimlach op het gezicht van Nathan.

Licht gewicht en fijne oorkussens

,,Zelfs mijn vrienden hebben tijdens het bellen geen last gehad van mijn omgevingsgeluid. Het gewicht van de koptelefoon is heel licht en de oorkussens bedekken mijn oren volledig waardoor het lekker comfortabel zit."

Nathan heeft de koper goudkleurige variant getest. Het is een verrassende kleur. ,,Ik vind zelf de zwarte variant mooier, iets mannelijker en meer uitstraling."

Naast de koptelefoon krijg je ook nog wat accessoires. ,,Daarnaast krijg je er een mooie ruime koptelefoon tas bij en gaat de batterij lang mee. Het opladen gaat erg snel. Wat mij wel irriteerde is dat de muziek direct stopte als je even één oorkussen van je oor afdeed. Je kunt dus niet multitasken (praten met een halve koptelefoon op je oren). Dat vind ik wel jammer."

Het eindoordeel van Nathan is positief: ,,Ik raad deze koptelefoon aan bij muziekliefhebbers en reizigers. In de trein zitten zonder last te hebben van het omgevingsgeluid dat is toch ideaal!"

Nathan4
Grote oorschelp, afgesloten van de buitenwereld.

Huawei Music

Huawei Music heeft sinds april een nieuwe app om naar streaming muziek te luisteren. De app is beschikbaar in de App Gallery van de Huawei Store. Huawei Music biedt een maandelijks Premium abonnement aan net als bij andere streaming muziekdiensten tegen een vaste vergoeding van 9.99 euro per maand. De streaming muziekdienst wordt beschikbaar in Europa en wordt eerst strategisch aangeboden in landen waar vooral concurrentie is met Spotify.

Ook Huawei Music is onderdeel van het omvangrijke project wat is ingezet na de ban van de Amerikaanse president Trump. In dit project is Huawei in hoog tempo gestart met de ontwikkeling van vervangende apps en populaire diensten die met name Google aanbiedt in de markt waaronder de eerdergenoemde search en maps applicaties.

Nathan5
Straks design en 'urban' look.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...