Entertainment14.07.2021

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”


Disneyland Paris heeft meerdere officiële Disney-hotels. Je hebt het zeer luxe Disneyland Hotel, dat de ingang is van het park, maar er is ook een meertje met daaromheen enkele hotels: Hotel New York, Newport Bay Club en Sequoia Lodge, met daarachter nog Cheyenne, Santa Fe en verderop Davy Crockett Ranch.

Hotel New York heet sinds de heropening in juni Hotel New York – The Art of Marvel. En die vernieuwing was niet slechts een kwestie van wat schilderijen ophangen. We spraken Lead Artistic Designer van Walt Disney Imagineering Paris Sylvie Massara, die het hele designgedeelte van het project heeft geleid.

SylvieMassara
SylvieMassara

Sylvie Massara

Sylvie Massara werkt al sinds 1988 voor Disney. “Ik werkte aan Fantasyland in Disneyland California, dus onder andere het kasteel. Erg belangrijk. Ik geniet ervan dat er bij Disney zoveel ruimte is voor details en dat gasten zich volledig kunnen onderdompelen in een thema. Uiteindelijk ben ik in 1996 voor de Disney-hotels gaan werken.”

“Ik ben er trots op mezelf Imagineer te mogen noemen. Dat draait immers om twee woorden: imagine (je iets voorstellen) en engineer (ingenieur). Je moet dus niet alleen dromen -al is het wel heel belangrijk om te dromen-, je moet ook de dromen van gasten uit laten komen.”

asgard
asgard

Dat doen Imagineers onder andere door nieuwe technologieën te gebruiken. Zo zijn één van de bekendste uitvindingen van de Imagineers de animatronics, de bewegende robots die soms net echt lijken en worden gebruikt in bijvoorbeeld attracties als Pirates of the Caribbean. Sylvie: “Dat is ook wat ik zo waardeer aan Walt Disney, dat pushen van nieuwe technologie om dromen uit te laten komen.”

“Het is belangrijk dat alles binnen een thema geïntegreerd wordt. Het moet niet alleen mooi zijn en een interessant verhaal vertellen, het moet gasten en de cast (de medewerkers van Disney) trots maken op de ruimte. Het is de rol van de Imagineer om te creëren en om te zorgen dat mensen dromen en die dromen laten uitkomen.”

restauranthotelnewyork
restauranthotelnewyork

Renovatie Hotel New York – The Art of Marvel

Hoewel Sylvie een groot project als de renovatie van Hotel New York – The Art of Marvel leidt, is ze niet alleen van meeting naar meeting aan het gaan. “Ik ontwerp heel veel en ik doe dat bijna allemaal met de hand. Ik vind het fijn om tekenen, dat doe ik dan ook constant. Ook voor het nieuwe project waar ik aan werk, namelijk de renovatie van het Disneyland Hotel. Die verbouwing is wel minder grootschalig dan die van Hotel New York.”

“Hier hebben we het hele hotel herbouwd, we hebben tot de betonnen muren aan toe alles leeggehaald. Vervolgens moeten we kijken naar wat een link heeft: Marvel en New York waren eigenlijk snel samengebracht, de helden uit de comics, films en series, kunst, een kunstgalerie in New York. Ik wilde het bovendien elegant maken, want het is wel een viersterrenhotel.”

blackpanther
blackpanther

Als je de lobby van het hotel nu binnenloopt, dan zal je meteen opvallen dat het vrij hoog is. Je gooit bijna vanzelf je hoofd achterover om eens goed gade te slaan wat je nu eigenlijk ziet. Dat is precies waar Sylvie en haar team op uit waren.

“New York is een heel verticale stad: je kijkt omhoog. Ik probeerde die verticaliteit hier te vertalen binnen het hotel met de hoge, vierkante ramen, met tegelijkertijd die comics erop en dat licht dat van achteren komt: het is heel Marvel én heel New York.” Daarnaast zijn er veel typisch New Yorkse materialen gebruikt, zoals bepaalde types steen en hout.

Presidentielesuite
Presidentielesuite

De ziel van het kunstwerk

Sylvie is zelf niet per se een fervent comic-lezer. “Ik heb veel informatie om mee te werken en ik werk samen met het team in de Verenigde Staten, waaronder Scot Drake en Caroline May (beiden Imagineers). Het was mijn rol om de artiesten eer aan te doen en we hadden zoveel exclusieve kunst, dat we die diversiteit graag samen brachten in dit hotel. Ik werkte dan ook nauw samen met het team in Amerika om te zorgen dat de kunst en de architectuur goed samen gingen: tot de kleuren aan toe.”

Sylvie denkt dat het goed is gelukt. “De diversiteit in kunst is heel mooi om te zien. Kijk bijvoorbeeld naar het verhaal in de lobby: we gebruikten kunst uit comic-books met design uit de films. Het is belangrijk om altijd de ziel van een kunstwerk te vinden en wat een kunstwerk uitdraagt, om ze zo goed bij elkaar te laten passen.”

captainammerica
captainammerica

Niet dat alles in het proces zo makkelijk verliep, want Sylvie is voor flinke uitdagingen komen te staan. “Het lijkt makkelijker om iets in een bestaand pand te bouwen, maar je kunt juist niet alles doen wat je wil. Ik kan geen muren een metertje opzij schuiven. Zo was het in de Skyline Bar eerst erg smal achterin, waardoor iemand van de cast moeite zou hebben om goed te kunnen werken. We hebben toen een oplossing gevonden om te zorgen dat alles soepel kan verlopen, van achter naar voren.”

Er zijn ook elementen waar Sylvie extra trots op is, mede omdat ze met de nodige uitdagingen gepaard gingen. “Ik vind de verlichting in het Manhattan Restaurant prachtig, dat grote sculptuur was gaaf om te bouwen. Het was niet makkelijk om het 1.100 kilo tellende geheel in het plafond te krijgen, maar de sfeer die het geeft is geweldig.”

gangartofmarvel
gangartofmarvel

Meer zien van Hotel New York – The Art of Marvel? Lees dan: Hoe Disney’s Hotel New York nu een Marvel-walhalla is.

kunstwerkenmarvel
kunstwerkenmarvel
Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Disney

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Mufasa: The Lion King komt eraan. de vertelling over de vader van Simba. Het is wederom computeranimatie in optima forma. Dit is de trailer.

Entertainment29.04.2024

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

We hebben al een teaser gekregen, maar nu is er ook een trailer. Een volle trailer waarin we nog meer kunnen genieten van Ncuti Gatwa als de doctor. Doctor Who is terug op 14 mei en is dan te zien op Disney+. Hoewel, de...

Entertainment25.03.2024

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Verder lezen over Interview

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Vroeger als je in een vacature las dat je een video van jezelf moest maken, dan zou je er bijna de baan van je dromen voor opgeven: het was allemaal wat ongemakkelijk. Tegenwoordig leven we in een wereld die aan elkaar h...

Social Media25.09.2023

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

Netflix heeft in zijn poging serieuzer te worden genomen in de gamewereld studio Night School bereid gevonden om zijn verhalende, kunstige avontuur Oxenfree van een tweede deel te voorzien. Een logische keuze, want Oxenf...

Gaming12.07.2023

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

Hij hangt in de abri’s, hij wordt veel bekeken en hij is sinds vandaag over de helft van zijn eerste seizoen: Citadel. De nieuwe serie van Amazon Prime Video kreeg gemengde reviews, maar wordt desondanks toch veel beke...

Entertainment12.05.2023

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Huawei komt in de tweede helft van 2022 met een nieuwe slimme zonnebril, in samenwerking met het merk Gentle Monster. Dat zegt Huawei countrymanager Carlos Wubilin in een interview met ons. Virtual Reality-bril Huawei H...

Gadgets07.02.2022

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

DC blogger-vlogger Patrick Petersen interviewt Sam Feldt tijdens de TNW 2021 editie. Deze hybride editie van The Next Web vond in het ‘Taets Art and Event Park’ in Amsterdam plaats. Sam Feldt Sam Feldt (Boxtel, 1993...

Video12.10.2021

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

Bij DutchCowboys houden we interessante startups al jaren nauwlettend in de gaten. Dit keer kregen we de kans om een gesprek te voeren met iemand die interessante startups ook in de gaten houdt, namelijk de Rotterdamse o...

Startups17.04.2020

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

5 januari 2020 start de 42 editie van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Coureur Bernhard ten Brinke wist als eerste Nederlander ooit een etappe te winnen in de Dakar Rally met een auto. Hij neemt voor de derde keer deel a...

Automotive01.01.2020

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

Verder lezen over Marvel

Nieuwe trailer voor zomerblockbuster van 2024: Deadpool and Wolverine

Deadpool and Wolverine komt eraan en de twee superhelden, of antihelden, lijken een perfecte match. De een neemt niets serieus, de ander alles. Dit is de nieuwe trailer.

Entertainment23.04.2024

Nieuwe trailer voor zomerblockbuster van 2024: Deadpool and Wolverine

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Marvel Games introduceert een nieuwe teamshooter: Marvel Rivals. Je kunt het het beste vergelijken met Overwatch, en hoewel je daarin ook Hreoes hebt, is Marvel Rivals een game met de helden die je zo goed kent van de ve...

Gaming27.03.2024

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

1943: Rise of Hydra toont de pracht van Unreal Engine 5.4

Gamers hoeven niet te klagen als het om toffe superheldengames gaat. Oké, Suicide Squad was niet zo best, maar The Marvel's Spider-Man 2 is daarentegen een kassucces. We denken dat 1943: Rise of Hydra in de categorie Sp...

Gaming21.03.2024

1943: Rise of Hydra toont de pracht van Unreal Engine 5.4

Trailer met hoofdletter
​Madame Web review: te veilig én te duizelingwekkend

Marvel had vorig jaar The Marvels, andere Marvel heeft dit jaar Madame Web. ‘Andere Marvel’, daarmee bedoelen we Sony’s variant van Marvel en dat betekent: Spider-Man. Madame Web is een personage uit de comics van...

Entertainment16.02.2024

​Madame Web review: te veilig én te duizelingwekkend

De trailer van Marvel Animation’s X-Men ’97 brengt pure nostalgie

Disney+ brengt de zaterdagochtendcartoon X-Men terug en de trailer biedt een gigantische hoeveelheid nostalgie. Drama, spanning, verbinding en natuurlijk heel veel actie. Maar wat deze trailer vooral brengt is een ietwat...

Entertainment15.02.2024

De trailer van Marvel Animation’s X-Men ’97 brengt pure nostalgie

In maart op Disney+
​The Marvels review: gestoord, maar charmant verhaal uit het MCU

Het Marvel Cinematic Universe heeft er weer een verse telg bij: The Marvels. Het is een groepje dames dat samen begint te vechten nadat er een energieshift heeft plaatsgevonden. Helemaal vrijwilliger is het niet en in de...

Entertainment08.11.2023

​The Marvels review: gestoord, maar charmant verhaal uit het MCU

Marvel’s Spider-Man 2 review: blijft lang plakken

De eerste Spider-Man-game was een groot succes, en zijn semi-opvolger Miles Morales was dat ook. Maar nu hebben we een game waarin dat alles samenkomt en dat speelt heel lekker weg. Marvel’s Spider-Man 2 geeft je enerz...

Gaming20.10.2023

Marvel’s Spider-Man 2 review: blijft lang plakken

Verder lezen over Reizen

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Je denkt iemand op straat te zien die je kent, je loopt op diegene af, helemaal enthousiast, en komt dan tot de conclusie dat die persoon het niet is. Oeps. Ieren doen dit constant, alleen dan zonder die conoclusie dat d...

Nieuws19.03.2024

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

​Een verre reis? Na een maand stopt je iPhone met app-updates

Apple worstelt onverminderd door met de uitdagingen die komen kijken bij de nieuwe wet- en regelgeving van de EU. Het moet appwinkels van derden toelaten, maar tegelijkertijd zitten daar een heleboel haken en ogen aan. V...

Mobile08.03.2024

​Een verre reis? Na een maand stopt je iPhone met app-updates

Van alternatieve appwinkels
​5 reizen die echt je horizon verbreden

Het is natuurlijk heerlijk om elk jaar naar de camping te gaan in Frankrijk: lekker even helemaal niets, je weet wat je kunt verwachten en er is zon: heel veel zon. Echter is het na al die jaren waarschijnlijk niet meer...

Lifestyle14.02.2024

​5 reizen die echt je horizon verbreden

​5 tips om goedkoop een vlucht te boeken

Inmiddels weten we dat 9 maanden van tevoren op dinsdag boeken echt niet per se de goedkoopste manier is om aan een vliegticket te komen. Ook zou het niet helpen om je cookies te verwijderen. Vliegen wordt echter mede do...

Online13.02.2024

​5 tips om goedkoop een vlucht te boeken

De voordelen en nadelen van een creditcard gebruiken

Het is als je reist een erg handig ding en hetzelfde geldt voor bepaalde online aankopen doen: de creditcard. Er kleven veel voordelen aan het pasje, maar tegelijkertijd kun je er ook door in de problemen komen. We zette...

DC Business23.01.2024

De voordelen en nadelen van een creditcard gebruiken

Wintersporter, vergeet je je tolvignet niet?

Je hebt aan alles gedacht: winterbanden, sneeuwkettingen, een dakdrager: jij kan lekker zelf onderweg naar de wintersport. Of je nou een snowboarder of een skiër bent: je wil veilig en wel met je gezin, vrienden of miss...

Lifestyle14.01.2024

Wintersporter, vergeet je je tolvignet niet?