Entertainment18.09.2023

Deze films komen dit jaar nog in de bios en op streamingdiensten


Het is herfstig weer en dat vraagt erom lekker binnen te zitten. In de bioscoop is er genoeg te doen de komende tijd en ook op streamingdiensten zien we steeds meer grote films binnensijpelen, zoals The Little Mermaid vorige week op Disney+. Deze films komen er nog aan.

The Creator

Het is een high sci-fi film met John David Washington in de hoofdrol. De topacteur kan ongeveer alles intrigerend maken, maar in The Creator zijn er wel meer dingen die nogal weten te boeien. De implementatie van AI bijvoorbeeld en de oorlog die woedt tussen het menselijk ras en de kunstmatige intelligentie. Aan onze held om The Creator te vinden en te doden, want dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Dat blijkt echter niet zo’n makkelijke taak.

Killers of the Flower Moon

Eigenlijk hoeven we hier alleen maar te vermelden dat regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio in deze film weer samenwerken. Dat heeft immers al heel vaak uitgemond in gigantische kassuccessen. Toch iets meer info? Wel, in Killers of the Flower Moon gaan we terug in de tijd: het Oklahoma van de jaren ‘20, waar brutale bendes de scepter proberen te zwaaien en daarbij niet schromen om te moorden. Dat kan toch niet zo doorgaan?

The Marvels

The Marvels is een keer uitgesteld, maar gelukkig is het in november eindelijk zo ver. Dan bundelen enkele Marvel-dames letterlijk en figuurlijk hun krachten: Captain Marvel, Ms. Marvel en Photon. Met onder andere Brie Larson, en natuurlijk de Marvel-achterban van Disney erachter.

Next Goal Wins

Goal Wins is een sportcomedy over een voetbalcoach gespeeld door Michael Fassbender. Als je dat nog niet weet te overtuigen, dan doet de regisseur dat wel: het is de altijd eigenzinnige, maar o-zo creatieve Taika Waititi, bekend van Jojo Rabbit. Kan de coach een Amerikaans team zodanig oppoetsen dat het iets voorstelt in de wereldcup? In Next Goal Wins gaan we het zien.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

The Hunger Games is die iconische battle royale-achtige film waardoor actrice Jennifer Lawrence zichzelf op de kaart zette. Het was een toffe filmreeks, maar nu krijgt die een spin-off waarin Corialanus Snow de mentor is geworden van District 21. Toch lastig als je dan verliefd wordt op de tribute die voor dat district uitkomt.

Napoleon

Ridley Scott heeft veel sci-fi-films gedaan, maar nu pakt hij het aanzienlijk anders aan -maar ook bloedserieus-: hij tacklet Napoleon. Joaquin Phoenix speelt de kleine onderdeur in een film die onder andere de machthongerige man volgt en hoe hij zo gefascineerd was met de baas zijn. Iets wat Joaquin ongetwijfeld goed kan overbrengen.

Poor Things

Pour Things is een soort kostuumdrama, maar dan met iets meer horror-tintjes. Of nou ja, laten we het kunstig noemen, want deze film is een beetje gothic. Emma Stone speelt er de hoofdrol in, namelijk die van de weer tot leven gewekte Bella die er vandoor gaat met een advocaat gespeeld door Mark Ruffalo. Klinkt doldwaas, zeker met Emma Stone.

Wonka

Wonka is een nieuwe film over de chocolademaker uit Sjakie en de Chocoladefabriek en de rol is al door een paar iconische acteurs gespeeld. Nu is het tijd voor de nieuwe lichting: Timothée Chalamet speelt de hoedendragende gekkerd en daar hebben we heel veel zin in. Ook omdat er een paar eigenaardige acteurs in bijrollen zitten: Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key en Sally Hawkins bijvoorbeeld.

Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman is een film die wat volwassener schijnt te zijn dan zijn voorganger, maar nog steeds veel plezier bevat, zo belooft regisseur James Wan. We moeten het nog even zien, de DC-films zijn niet allemaal even tof, maar we hebben er toch wel weer zin in om diep in de zee te duiken met Jason Momoa.

Rebel Moon

Zack Snyder is een zeer geliefd regisseur en als die met iets nieuws komt, zeker als dat sci-fi is, dan zijn onze oren gespitst. Dat een van de hoofdpersonages ook nog Kora is, gespeeld door Sofia Boutella, dat maakt het een nog interessantere flick om naar te kijken. De film gaat overigens om een rustige kolonie die wordt aangevallen door een dictator en zijn legers. Kora moet op zoek naar hulp op nabijgelegen planeten en dat is natuurlijk een spannend verhaal van ontdekking.

Ferrari

We houden hier bij DutchCowboys wel een klein beetje van auto’s, maar ook van Adam Driver. In de biopic over Gucci kwam hij goed uit de verf, maar het kan nog beter en dat gaat hij ongetwijfeld bewijzen als hij Enzo Ferrari speelt. En Ferrari zet veel op het spel, zo blijkt. Niet zo leuk voor de mensen om hem heen, maar wel heel leuk voor een biografische film.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Movie

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

Trailer Captain America: Brave New World bewijst wat jij op Valentijnsdag doet

Marvel komt volgend jaar met een gloednieuwe Captain America-film en daarin zien we Anthony Mackie wederom als de held met het grote ronde schild.

Entertainment12.07.2024

Trailer Captain America: Brave New World bewijst wat jij op Valentijnsdag doet

Gladiator is na 24 jaar terug en het is geen remake

Gladiator is terug: dit jaar nog zien we het oude Rome terug. En vooral veel bloed.

Entertainment09.07.2024

Gladiator is na 24 jaar terug en het is geen remake

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Een grote overname in de wereld van film: Paramount neemt Skydance over voor een bedrag van 8 miljard dollar.

Entertainment09.07.2024

Paramount fuseert met Skydance à 8 miljard dollar

Eerste trailer van Agatha All Along toont duistere kant van Marvel

We leerden Agatha Harkness kennen in het verrassende WandaVision en nu heeft ze haar eigen spin-off Agatha All Along, die binnenkort op Disney+ te zien is.

Entertainment09.07.2024

Eerste trailer van Agatha All Along toont duistere kant van Marvel

Eerste teaser voor Apple’s F1-film bevat glimp van Max Verstappen

Apple werkt met Brad Pitt al een hele tijd aan een film over de Formule 1. Geen Drive to Survive-praktijken, maar over het racen zelf: F1.

Automotive08.07.2024

Eerste teaser voor Apple’s F1-film bevat glimp van Max Verstappen

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

De nieuwe Blumhouse-film doet aan Paranormal Activity denken door de smarthomeapparaten: Afraid gooit echter ook nog wat AI in de mix.

Entertainment05.07.2024

Nieuwe film Afraid doet je twee keer nadenken over een Ring-deurbel

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set

LEGO komt met een nieuwe JAWS set, geïnspireerd op de iconische scène uit de film JAWS (1975). De set, ontworpen door LEGO fan Johnny Campbell via het LEGO Ideas platform, is een reconstructie van de beroemde filmscène en zal vanaf 3 augustus te koop zijn via de LEGO winkels en LEGO.com voor de adviesprijs van €149.99.

Gadgets04.07.2024

Die iconische scène uit JAWS is nu een LEGO-set