Entertainment22.12.2019

De Netflix-docu die je liever niet wilt zien, Don’t Fuck with Cats


Hunting an Internet Killer

Het internet is het internet, en er zijn regels. In het Engels, The first rule of the internet is: Don’t F**k With Cats. En dat is iets wat iedereen heel goed in z’n oren moet knopen. Wie zich hier niet aan houdt, krijgt niet alleen zijn buurman tegen, maar het hele internet. We komen achter je aan, en we gaan net zolang door, totdat we je gevonden hebben. Waarom? Well.. You Don’t F**k With Cats! Totdat in de echte wereld iemand zich niet houdt aan deze regel.

Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer

De internet docu op Netflix met de gelijknamige titel, Don’t Fuck With Cats, gaat over de de Canadese moordenaar Luka Magnotta. Een dierenbeul en moordenaar die filmpjes van zichzelf maakte en op het internet publiceerde terwijl hij vele dieren aan het martelen was. Maar misschien gaat de documentaire nog wel meer over gewone mensen die zo geshockeerd zijn door wat zij hebben gezien, dat ze zelf besluiten dat koste wat kost deze dwaas moet worden gevonden.

De klopjacht op Luka Rocca Magnotta

Al snel was duidelijk dat Luka Magnotta (echte naam: Eric Clinton Kirk Newman) een tikkende tijdbom was. De harde waarheid werd werkelijkheid als op 25 mei 2012 een elf minuten durende video met de titel “Lunatic Ice Pick” wordt geüpload naar de website Bestgore.com. Op de verschrikkelijke beelden is een vastgebonden naakte man te zien die herhaaldelijk werd gestoken met een ijspriem en een keukenmes en vervolgens wordt vermoord (de beelden zijn te verschrikkelijk).

Luka Magnotta vermoordde voor de camera zijn de Chinese student Jun Lin en sneed daarna het lijk in stukken. Vervolgens at hij zijn slachtoffer ook gedeeltelijk op en werden delen van het lichaam naar politieke partijen in Ottawa en scholen in Vancouver gestuurd. Uiteindelijk wordt hij na een klopjacht op het internet en ‘in real life’ opgejaagd en gearresteerd in een internetcafé in Berlijn.

Sinds 18 december is Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer te zien op Netflix. Of je het allemaal echt wilt zien moet je je afvragen. Bekijk eerst maar even zo maar wat willekeurige reacties op Twitter. Dan begrijp je een beetje beter dat we je wel willen waarschuwen voor de beelden.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij