Entertainment07.07.2020

​Amazon Prime Video maakt het mogelijk profielen te maken


Hallo personalisatie!

Als je een Amazon Prime-account hebt, dan heb je toegang tot Netflix-concurrent Amazon Prime Video. Een streamingdienst die op sommige gebieden nog wat in de kinderschoenen leek te staan, maar daar komt steeds meer verandering in. Eindelijk krijgen we de mogelijkheid om profielen te maken binnen een account.

Amazon Prime Video

De optie om voor elk gezinslid een apart profiel te maken is gearriveerd en wordt nu wereldwijd uitgerold. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je kinderen een kinderprofiel geven, zodat je weet dat ze alleen content kunnen kiezen die geschikt is bevonden voor kinderen. Maar je kunt ook je vriend(in) eindelijk een eigen profiel geven en dat is een opluchting.

Als jij immers middenin seizoen twee zit, dan is het erg rot als je lief precies hetzelfde wil gaan kijken en start bij seizoen 1, aflevering 1. Amazon Prime Video vergeet dan dat jij eigenlijk veel verder was en zo wordt alles in de war gebracht. Maar andersom is ook vervelend: als je partner juist een heel andere smaak heeft en op jouw account kijkt, dan gaat het systeem allemaal aanraders geven waar je totaal niet op zit te wachten.

Streamingdienst

Hoewel Amazon Prime Video in het algemeen nog wel een weg te gaan heeft om net zo fantastisch te kunnen aanraden als Netflix, zijn de eerste stappen in ieder geval gezet. Je kunt per account zes profielen maken, dus iedereen kan daarop zijn eigen kijklijst aanmaken. En: als je toch allebei dezelfde serie wil kijken, maar niet op hetzelfde moment, dan kun je dat binnen je eigen profiel prima bijhouden.

Zo kruipt Amazon Prime Video steeds dichter tegen zijn concurrenten aan. En soms lijkt het juist veel beter dan wat concurrenten te bieden hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs: Amazon Prime kost 2,99 euro per maand. Daarvoor krijg je toegang tot de streamingdienst, voordeeltjes op gamedienst Twitch en gratis verzenden en eventueel korting op artikelen die je op Amazon koopt.

Als we nog wat mogen aanraden, dan hebben we wel wat tips voor een paar goede Amazon Prime Video-Originals. Hoewel er ook andere goede series op staan, zoals Hulu’s Little Fires Everywhere en het recentere Homecoming.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Amazon

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Samen met de Luna-controller komt de cloudgamedienst van Amazon naar Nederland en daarmee kun je direct streamen op apparaten die je al hebt.

Gaming19.06.2024

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

The Boys op Amazon is een prachtserie, met zijn superhelden, zijn duisternis en zijn toch zeer graphic content. Maar aan alles komt een einde: seizoen 5 wordt het laatste van The Boys.

Entertainment12.06.2024

Het is klaar met The Boys op Amazon Prime Video

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Amazon werkt nu aan een serie van Yakuza: Like a Dragon. Het is een populaire, uit de pas lopende game gemaakt over de Japanse maffia, die vooral wordt geroemd om hoe verhalend het is. 

Gaming04.06.2024

Amazon maakt tv-serie van de game Yakuza

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Harde actie, liters bloed en veel drama: het vierde seizoen van The Boys komt eraan en Amazon Prime Video heeft de trailer gelanceerd.

Entertainment06.05.2024

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera