5 nostalgische series uit de 00’s die we op Netflix willen zien

5 nostalgische series uit de 00’s die we op Netflix willen zien

Vorig artikel Volgend artikel

De jaren 2000-2010 worden vaak weggezet als jaren die wat verloren zijn. Er was geen heel uitgesproken kledingstijl, er waren geen geweldige gebeurtenissen, er was vooral veel narigheid. 9/11, een economische crisis: het kon beter. Er waren echter wel toffe series. Breaking Bad, Arrested Development en The Wire bijvoorbeeld. En er zijn er nog vijf die we graag anno 2023 wel op Netflix willen zien.

Firefly

Firefly was een ruimtewestern die we nooit meer hebben gezien. Hij wordt door veel geeks nog steeds gezien als een serie waarvan het eeuwig zonde is dat het al na een seizoen stopte. De acteurs waren leuk: Nathan Fillion bijvoorbeeld, maar ook zaten er heel veel grappen en grollen in, met actie. Het had een beetje Star Wars, het had spanning en avontuur. The Mandalorian weet het wel op te roepen, dat gevoel, maar toch niet helemaal, omdat het die doldwaze groep van gekkies mist. Deze zien we graag als remake of gewoon het origineel op Netflix.

The Office

De awkward situaties uit deze mockumentary zijn tijdloos en we hebben in de jaren na The Office enorm genoten van Parks en Rec, wat ongeveer hetzelfde was. Maar inmiddels zijn we alweer een tijdje mockumentary-loos en we lusten er wel weer eentje.


The Sopranos

De maffia blijft spannend en we smulden van de docu Get Gotti, maar een serie als The Sopranos lonkt. Humor, maar toch de spanning van de maffia. Helaas kan niet de hele originele cast terugkeren maar vers bloed kan de serie ook wel gebruiken. Een nieuwe familie, met nieuwe intrige.

Mad Men

Een reclamebureau, knappe mensen en een interessant tijdsbeeld uit een heel andere periode. We willen graag meer Mad Men. Misschien Mad Women?

Buffy the Vampire Slayer

Ze was stoer, maar ze had ook een heel emotioneel, soapy eigen leven. Buffy wist zonder problemen de ene na de andere vampier te vermoorden, maar als het om haar privéleven ging, dan was ze een stuk minder heldhaftig. We hebben wel vampierseries tegenwoordig, maar hoeveel hebben we er nog waarin onze heldin ze juist omlegt?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...