DC Business28.06.2023

​Ook digitale voetbalcommunity FC Urban ontvangt Fit for the Future-certificaat


Gamification: veel bedrijven gebruiken het, maar slagen er lang niet altijd in om het een passend onderdeel te maken van een langdurige strategie. Dat lukt FC Urban wel. De online voetbalcommunity heeft door zijn stappen op het gebied van gamification, maar ook data science en digitaal ondernemen, een Fit for the Future-certificaat gekregen. Het is een beloning van Vodafone Business om te laten zien dat dit bedrijf hard werkt aan een betere, innovatieve toekomst. FC Urban is pas de tweede onderneming die dit certificaat ontvangt.

FC Urban

FC Urban is een digitale community voor iedereen die houdt van lekker buiten voetballen. Het is een startup die groeit als kool: in mei had het al 400 leden bij elkaar. Het is een platform waar amateurvoetballers samenkomen voor het afspreken van echte potjes voetbal. Niet online, geen grote clubs, maar gewoon mensen die een balletje willen trappen met gelijkgestemden. Dat blijken er veel te zijn en die kunnen FC Urban ook goed vinden.

FC Urban werkt samen met Urban Masters. Dat zijn de mensen die zorgen dat er een scheidsrechter is, hesjes zijn, de bal en dat er data is voor FC Urban. Door data van Urban Masters inzichtelijk te maken voor iedereen die het platform gebruikt, kan er makkelijk worden vergeleken en dat vinden voetballers natuurlijk leuk: vergelijken, proberen de concurrentie voor te blijven…

Gamification

De gamification komt om de hoek kijken bij die data, want een tool houdt bij hoe vaak je speelt, scoort en in een winnend team zit. Je kunt jezelf dan wederom vergelijken met anderen. Het kan al twee uur na de wedstrijd. De groei zien van dit platform is erg leuk: hoe meer zielen, hoe meer er immers wordt gevoetbald en dat is een gezonde gewoonte. Naast de positieve impact van FC Urban op de gezondheid van de samenleving, is het digitale format met de huidige ontwikkelingen de reden dat de onderneming vanuit Vodafone Business het Fit For the Future-certificaat ontvangt. Het certificaat staat voor een bovengemiddelde score op een aantal criteria, zoals technologische ontwikkeling, toekomstbestendige strategie en vermogen om in een veranderende markt mee te bewegen.

Fit For the Future

Oprichters van FC Urban Joep Lamme en Luuk Kramer kregen uit handen van Vodafone Business pas het tweede Fit For the Future-certificaat tot noch toe uitgereikt. De twee startten hun bedrijf in 2017 en zoals veel goede ideeën kwam het vooral voort uit een probleem dat het duo zelf ondervond. Voetbal mocht wel wat laagdrempeliger, zonder al die verplichtingen die je in een team hebt. Wel de lusten, maar niet alle lasten.

FC Urban is een platform dat nu in Nederland en een aantal Europese landen live is en de bedoeling is dat je er een potje voetbal kunt organiseren. Je kunt 5 tegen 5 of 8 tegen 8 spelen en de goals, hesjes, bal en scheidsrechter worden dan door FC Urban geregeld. Als speler (of groep spelers) betaal je een vergoeding om je plek te reserveren en dan kun je meedoen met het echte spel in de buitenlucht, als het eenmaal zover is. Dat is echter niet het enige: er zit zelfs een algoritme achter dat zorgt dat de teams enigszins gelijk zijn voor een eerlijke pot voetbal.

Fit for the Future is nog vrij nieuw: hierbij nogmaals de precieze criteria:

  1. De toekomst is één grote speeltuin. Fit For the Future-ondernemers zien verandering als ultieme challenge.
  2. Innovatie is de hoeksteen. Fit For the Future-ondernemers vinden dat techniek de sleutel is tot vooruitgang. Tech innovaties worden dan ook omarmd.
  3. Digitalisering is de slagader. Fit For the Future-ondernemers kunnen naadloos in de huid van hun klanten kruipen en weten hoe zij de klantreis goed kunnen bedienen, ook als die elke week verandert.
  4. Talent oogsten door flexibiliteit. Fit For the Future-ondernemers hebben oog voor talent en investeren daar dan ook in.
  5. Nieuwe technieken zijn gouden business opportunities. Fit For the Future-ondernemers kijken optimistisch en flexibel naar processen: dan weer handmatig, dan weer geautomatiseerd: maar altijd op zoek naar technologieën om van te profiteren.

Lees het e-book!

Wil je meer weten over dit programma, dan kun je het e-book Fit For the Future lezen. Hiermee krijg je volop tips en advies voor jouw onderneming, plus inspiratie om jouw onderneming Fit For The Future te maken en daar snel mee aan de slag te kunnen gaan.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Community

Bij House of Treats staat de samenwerking met de doelgroep centraal

House of Treats is het eerste bureau dat marktonderzoek onder early adopters inzet als marketingtool en biedt merken toegang tot een zorgvuldig gecureerde global community van early adopters. Het bureau is in 2018 opgeri...

Marketing14.03.2024

Bij House of Treats staat de samenwerking met de doelgroep centraal

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

Het is vandaag de internationale dag van het waarderen van communitymanagers. Maar er is tegelijkertijd veel vaagheid over deze vrij moderne rol. Dat komt mede omdat deze rol in het ene bedrijf veel omvattender is dan in...

Online22.01.2024

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

Harper’s Bazaar Business Club voor vrouwen gelanceerd

Harper’s Bazaar lanceert de Harper’s Business Club voor vrouwen. Met een lidmaatschap voor een jaar kunnen vrouwen genieten van: Toegang tot vijf exclusieve (digitale) bijeenkomsten per jaar, met inhoudelijke talk...

DC Business14.09.2021

Harper’s Bazaar Business Club voor vrouwen gelanceerd

​Reddit denkt dat het 10 miljard dollar waard is

Reddit is nog niet begonnen, maar het is van plan om een investeringsronde te houden. Het denkt daarin 700 miljoen dollar (een kleine 600 miljoen euro) binnen te kunnen krijgen. Als dat lukt, dan zou Reddit meer dan 10 m...

Technology13.08.2021

​Reddit denkt dat het 10 miljard dollar waard is

De voors en tegens van een Tiny House

Sommige mensen noemen het een veredelde stacaravan, anderen lijkt het een hel om extreem te minderen met spullen. Maar, er zijn ook die mensen die juist uitkijken naar leven met wat minder, of die het geweldig vinden om...

Lifestyle08.07.2019

De voors en tegens van een Tiny House

Facebook doet een nieuwe investering in communityleiders

Tijdens de Facebook Communities Summit Europa, die vandaag plaats vindt, is het Facebook Community Leadership-programma onthuld: een wereldwijd initiatief waarbij Facebook gaat investeren in de mensen die community's opb...

Social Media09.02.2018

Facebook doet een nieuwe investering in communityleiders

En komt met nieuwe tools voor groepsbeheerders
Deze website laat lezers eerst test maken voordat ze commentaar mogen geven

Een Noorse website heeft een hele interessante manier gevonden om de commentaren die onder een bericht geplaatst mogen worden door lezers beleefd en on-topic te houden. Voordat je een bericht mag achterlaten onder een ar...

Online02.03.2017

Deze website laat lezers eerst test maken voordat ze commentaar mogen geven

Reddit lanceert eigen tool om foto’s te uploaden

Reddit neemt afscheid van Imgur en lanceert zijn eigen upload tool voor foto's. Dat meldt een van de werknemers in een bericht op de website. De nieuwe tool kun je deze week voor het eerst gebruiken in een geselecteerd a...

Online28.05.2016

Reddit lanceert eigen tool om foto’s te uploaden

Verder lezen over Toekomst

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

SAP Labs France, een SAP-dochteronderneming die zich bezighoudt met R&D-activiteiten, kondigt de opening aan van haar Customer Experience Center in het Zuid-Franse technologiepark Sophia Antipolis.

Technology17.04.2024

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.
Nationale Quantum Cursus nu beschikbaar voor het grote publiek

Deze cursus is een initiatief om het brede publiek, scholieren, bedrijven en beleidsmakers bewust te maken van de opkomende mogelijkheden en uitdagingen van quantumtechnologie.

Technology15.04.2024

Nationale Quantum Cursus nu beschikbaar voor het grote publiek

Quantum wordt de volgende techrevolutie
2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

Weet je hoeveel van de stroom die je zonnepanelen opwekken je zelf gebruikt? 30 procent. De rest gaat terug het net op.

Technology12.04.2024

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

En dit is waarom
135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

Marketing12.04.2024

135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

in de strijd tegen plastic
Stellantis Freedom of Mobility Forum ambitie voor wereldwijde duurzame mobiliteit

Het Freedom of Mobility Forum is is een platform dat geïnitieerd is door Stellantis, een van de grootste wereldwijde autofabrikanten en bij ons bekend met o.a. merken als Fiat, Opel, Peugeot, DS Automobiles, Citroen, Je...

Technology27.03.2024

Stellantis Freedom of Mobility Forum ambitie voor wereldwijde duurzame mobiliteit

Verder lezen over Voetbal

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Podcast: Dit zijn de lichtpuntjes van Louis van Gaal

Vandaag is er een nieuwe (video)podcast beschikbaar gekomen waarin voormalig bondscoach Louis van Gaal voor het eerst in lange tijd een interview geeft. Van Gaal gaat voor de Podcast-serie Lichtpuntjes (van SIRE) in ges...

Video19.02.2024

Podcast: Dit zijn de lichtpuntjes van Louis van Gaal

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

Real Madrid Club de Fútbol, ook bekend als de Koninklijke of Los Blancos, heeft vandaag tijdens een gezamenlijke ondertekeningsceremonie in Ciudad Real Madrid, het trainingscomplex van de Madrilenen, een wereldwijde tec...

Marketing02.02.2024

Real Madrid en HP kondigen nieuwe samenwerking aan

Cody Gakpo in driedelige docuserie op Viaplay

Viaplay kondigde deze week met trots een nieuwe driedelige documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ aan over de opkomst van de Nederlandse voetballer Cody Gakpo. Kijkers kunnen Cody's reis volgen van de PSV-jaren in de E...

Entertainment23.11.2023

Cody Gakpo in driedelige docuserie op Viaplay

Na Verstappen en Haaland
​KPN blijft voorlopig partner van de eDivisie

De Eredivisie CV en DreamHack Sports Games maken bekend dat KPN zich ook de komende drie eDivisie-seizoenen als naming partner aan de gamingcompetitie verbindt. De voortzetting van dit partnership is vanaf het seizoen 20...

Gaming25.10.2023

​KPN blijft voorlopig partner van de eDivisie

​De waarde van een voetballer? Clubs kunnen gewoon googelen

De een spreekt er schande van, de ander vindt het helemaal terecht: voetballers met een hoge prijskaart. De duurste voetballer ooit was Erling Haaland, die voor 245,1 miljoen euro naar Manchester City werd gehaald. Maar...

Online22.08.2023

​De waarde van een voetballer? Clubs kunnen gewoon googelen

Neymar opgehaald in Parijs met een 747

Dit weekend is de Braziliaanse voetbal superster, die enkele weken geleden zijn transfer naar het Saoedische Al Hilal bekendmaakte, naar zijn nieuwe club vertrokken. Nu is het al lang geen nieuws meer dat grote voetbalcl...

Entertainment21.08.2023

Neymar opgehaald in Parijs met een 747

Toestel vliegt met één passagier van Parijs naar Ryadh