DC Business26.03.2024

Internationale media-drive van nieuwe Stellantis Pro One Bedrijfswagens


Het gaat goed met de Stellantis Pro One op de wereldwijde markt voor bedrijfsvoertuigen. In 2023 boekte het programma van Stellantis Pro One successen (1.7 miljoen verkochte voertuigen) die goed waren voor een derde van de totale nettowinst. Met nummer 1-posities in Oost-Europa en Zuid-Amerika, nummer 2 in het Midden-Oosten, Afrika en nummer 3 in Noord-Amerika.

De autogigant zet inmiddels hoog in op haar nieuwste generatie bedrijfswagens en streeft naar wereldwijd marktleiderschap tegen 2027. Dit wordt ondersteund door een volledig assortiment van twaalf vernieuwde en geëlektrificeerde bedrijfswagens.

Die torenhoge ambities voor bedrijfsvoertuigen van respectievelijk Citroën, Fiat Professional, Opel, Peugeot, Vauxhall en RAM moeten de komende jaren het verschil gaan maken. Opel was het afgelopen jaar in Nederland het meest succesvol met in totaal 6.004 registraties. De Opel Vivaro was het best verkochte model met 3.436 exemplaren (waarvan 1 op de 3 elektrisch). Volgens Stellantis ligt de focus bij bedrijfswagens met name op capaciteit, veiligheid en veelzijdigheid voor de zakelijke markt. Met de inzet van een breed scala aan elektrische en waterstof-elektrische opties, streeft Stellantis tevens naar duurzaam leiderschap in de bedrijfswagenmarkt.

Emissievrije commerciële voertuigen

De tweede generatie BEV-aandrijving van het totale wagenpark biedt een aantal nieuwe compacte bestelwagens, allen met een bereik van meer dan 340 kilometer. De middelgrote modellen hebben batterijpakketten van 50 of 75 kWh voor een actieradius van 350 km.

Grote bestelwagens met een 110 kWh batterij moeten met 420 km tevens het grootste EV-bereik in hun klasse bieden. Snelladen tot 150 kW en opladen tot 80% gaat in minder dan een uur.

Stellantis wil ook stappen zetten op het gebied van waterstof-elektrische aandrijving, met een nieuwe generatie waterstofbrandstofcel-systemen voor middelgrote bestelwagens in 2024 met een maximaal bereik van 400 km. Dit wordt uitgebreid naar grote bestelwagens in 2024, met een bereik tot 500 km en tanks die in vijf minuten kunnen worden gevuld.

Hier onder staat een overzicht met de belangrijkste kenmerken van Citroën, Fiat Professional, Opel en Peugeot binnen Stellantis waarbij duidelijk wordt dat de merken ondanks hetzelfde onderliggende platform, onderling nog steeds een heel eigen focus hebben.

Het succesnummer van Stellantis, de Opel Vivaro waarvan 1:3 een Opel e-Vivaro is
Het succesnummer van Stellantis, de Opel Vivaro waarvan 1:3 een Opel e-Vivaro is
Stellantis Pro-One, de smaak is hetzelfde, het uiterlijk alleen niet
Stellantis Pro-One, de smaak is hetzelfde, het uiterlijk alleen niet

Citroën zet in op maximaal comfort

 • Citroën introduceert 100% elektrische versies van lichte bedrijfswagens, waaronder de Berlingo, Jumpy en Jumper.
 • Deze nieuwe generatie bedrijfswagens bieden meer comfort, connectiviteit en rijassistentie.
 • Opvallende feature zijn de Citroën Advanced Comfort-stoelen voor een comfortabele rijervaring.
 • Focus op behoud van laadvolume, modulariteit en duurzaamheid.

Citroën introduceert een nieuwe generatie lichte bedrijfswagens met een focus op elektrificatie en verbeterde gebruikerservaring. De nieuwe modellen, waaronder de Berlingo, Jumpy en Jumper, zijn beschikbaar als 100% elektrische versies, met behoud van het laadvolume, de modulariteit en de duurzaamheid waar zakelijke klanten om geven.

Een opvallende toevoeging aan deze nieuwe generatie is de Citroën Advanced Comfort-stoelen, die een ongeëvenaard comfort bieden tijdens lange ritten. Met deze vernieuwingen streeft Citroën ernaar om mobiliteit betaalbaar en comfortabel te houden voor de professionele markt.

De nieuwe Citroe\u0308n E Jumper Hydrogen, range 500 km en vol getankt in 5 minuten
De nieuwe Citroën E Jumper Hydrogen, range 500 km en vol getankt in 5 minuten

Fiat Professional richt op Magic Cargo en andere innovatieve oplossingen

 • Nieuwe Fiat E-Ducato biedt 30% meer rijbereik met behoud van laadvermogen.
 • Magic Cargo-oplossing voor flexibele laadruimte.
 • Innovatieve en duurzame elektrische versies van Ducato-, Doblò- en Scudo-modellen.

Fiat Professional blijft een belangrijke speler in de bedrijfswagenmarkt met innovatieve oplossingen. De nieuwe Fiat E-Ducato biedt 30% meer rijbereik en behoudt toch het grote laadvermogen. Hierdoor is het vooral een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die op zoek zijn naar elektrische mobiliteit zonder concessies te doen aan laadruimte en functionaliteit.

Daarnaast introduceert Fiat Professional de Magic Cargo-oplossing voor flexibele laadruimte, waarmee professionals hun voertuigen kunnen aanpassen aan verschillende transportbehoeften. Met deze ontwikkelingen wil Fiat Professional zijn positie als een betrouwbare partner voor de zakelijke markt versterken.

Naast Fiat Professional is het merk ook marktleider in de wereld van Leisure. De Fiat Ducato (flagship ) is al jaren de meest toegepaste basis (75% van de markt) als chassis voor de camper.

Fiat Ducato, all-time bestseller, nu als E-Ducato met 30% meer rijbereik
Fiat Ducato, all-time bestseller, nu als E-Ducato met 30% meer rijbereik
Fiat Scudo
Fiat Scudo
Fiat Scudo Magic-Cargo, handige aanpassingen voor slimmer vervper
Fiat Scudo Magic-Cargo, handige aanpassingen voor slimmer vervper

Opel kiest voor technologie, hightech verlichting en onderscheidend ontwerp

 • Opel Combo, Vivaro en Movano met vernieuwd exterieur en cabine.
 • Combo heeft Intelli-Lux LED Matrix-verlichting voor optimaal zicht.
 • Verbeterd infotainment-systeem en uitgebreide opbergmogelijkheden.

Opel (Vauxhall) wil vooral vernieuwing brengen naar het bedrijfswagensegment met opvallende ontwerpen en geavanceerde technologieën. De nieuwe Opel Combo, Vivaro en Movano bieden niet alleen een volledig gerestyled exterieur en een opnieuw ontworpen cabine, maar ook Intelli-Lux LED Matrix-verlichting voor optimaal zicht en veiligheid tijdens het rijden.

Het infotainment-systeem is geüpgraded met meer geavanceerde functies en biedt extra connectiviteit mogelijkheden voor de bestuurder. Opel wil zich de komende jaren blijven richten op het leveren van betrouwbare en innovatieve en duurzame oplossingen voor de zakelijke markt.

Naast de Opel Combo, Vivaro en Movano is er ook nog de Opel Rocks-e Kargo, een ideale oplossing voor stadsvervoer en pakketbezorging.

Opel Movano Electric
Opel Movano Electric
Opel Movano Electric Interieur
Opel Movano Electric Interieur
Opel Fun, de nieuwe Opel Movano Electric met een Opel Rocks inside
Opel Fun, de nieuwe Opel Movano Electric met een Opel Rocks inside

Peugeot steelt de show met futuristische i-Cockpit

 • 100% elektrische Peugeot E-Partner, E-expert en E-Boxer met i-Cockpit® en 10-inch touchscreen.
 • Nieuw uiterlijk en dashboard voor verbeterde ergonomie .
 • Peugeot is leider in het Europese EV-LCV-segment en streeft naar wereldwijd leiderschap in 2027.

Peugeot wil zich nadrukkelijk positioneren als een ‘design brand’ en zet de toon met een geavanceerde en futuristische benadering van wat zij noemen, professionele mobiliteit. De nieuwe Peugeot E-Partner (op dit moment de bestseller van het merk), E-Expert en E-Boxer zijn allen 100% elektrisch, bieden niet alleen een strak uiterlijk en verbeterde ergonomie, maar ook de bekende i-Cockpit en een 10-inch touchscreen voor wat meer gebruikerservaring.

Als leider in het Europese EV-LCV-segment blijft Peugeot streven naar wereldwijd leiderschap in 2027, met een focus op prestaties, veiligheid en duurzaamheid. Met deze ontwikkelingen wil Peugeot voorop blijven lopen in de evolutie van professionele mobiliteit.

Peugeot e-Expert
Peugeot e-Expert
Peugeot e-Expert met de innovatieve I-cockpit, the magic van het Franse merk
Peugeot e-Expert met de innovatieve I-cockpit, the magic van het Franse merk

Stellantis Pro-One: een overdosis aan verschillende smaken, maar wel van de dezelfde bakker

In de showroom van Stellantis zijn nogal wat smaken te vinden, onderverdeeld over 4 merken. In de vergelijking heeft ieder model van respectievelijk Peugeot, Opel, Fiat en Citroën drie identieke en vergelijkbare uitvoeringen van een van de andere merken. Welke jij gaat kiezen heeft, wie weet te maken met een dealer in jouw omgeving, merkvoorkeur, geschiedenis want we rijden al jaren in.., noem het maar. De verschillen zijn niet groot, uiterlijk hebben zien ze er wel degelijk anders uit maar ze blijven van dezelfde bakker. Het is alleen de concurrentie die mogelijk struikelt over het grote aanbod van Stellantis. Jij kiest!

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Citroën

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Citroën ë-C3 nu in de winkel

Het klinkt bijna als een kassakoopje maar de Citroën ë-C3, de nieuwe 100% elektrische troefkaart van het Franse merk is vanaf nu te bestellen. Het is de auto die zeker gezien zijn prijs vol de concurrentie aan moet gaa...

Automotive25.01.2024

Citroën ë-C3 nu in de winkel

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Deze dag mag stormachtig zijn begonnen, hij begon ook met iets leuks, namelijk de aankondiging van de nieuwe Fiat microcar. De autootjes zijn enorm grappig om te zien, maar zijn ze ook zo praktisch? En: waarom zien we er...

Automotive05.07.2023

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Citroën Ë-C4 X fastback en het einde van de SUV

De contouren van Stellantis, het moederconcern van Citroën, worden steeds duidelijker zichtbaar. De toekomst van de vloot van Stellantis is elektrisch en heeft een stekker. Na recente introducties van Peugeot, Opel, Fia...

Automotive27.01.2023

Citroën Ë-C4 X fastback en het einde van de SUV

Waterstof-elektrische bussen van Opel, Peugeot en Citroën komen naar Nederland

Enkele maanden geleden waren wij bij Stellantis in Rüsselsheim voor een presentatie en demonstratie van waterstof-elektrische bestelbussen. Deze week heeft de fabrikant bekend gemaakt dat deze bestelbusjes, de Opel Viv...

Automotive15.12.2022

Waterstof-elektrische bussen van Opel, Peugeot en Citroën komen naar Nederland

Citroen Oli hoe leuk kan een conceptcar zijn

Citroën heeft zojuist in Parijs haar nieuwste concept car gepresenteerd, de Citroën Oli een verbastering van All-e waarvan de betekenis zich laat raden. Voor wie niet van modern design houdt, van het zoeken naar uiters...

Automotive29.09.2022

Citroen Oli hoe leuk kan een conceptcar zijn

Dit is de nieuwe, moderne merkidentiteit van Citroën

Citroën onthult vandaag zijn nieuwe merkidentiteit en logo. Ze luiden een nieuw tijdperk van durf, emotie en dynamiek in voor het inmiddels al 103 jaar bestaande merk. Het stimuleert Citroën in zijn streven om elektris...

Automotive27.09.2022

Dit is de nieuwe, moderne merkidentiteit van Citroën

Nothing moves us like Citroën
Stellantis maakt werk van waterstof-elektrische bestelbussen

Vorige week was ik te gast bij Opel in Rüsselsheim waar Stellantis een event organiseerde rondom waterstof-elektrisch aangedreven (FCEV) bestelbussen. De Special Vehicles fabriek van Opel in Rüsselsheim is de plek waar...

Automotive14.06.2022

Stellantis maakt werk van waterstof-elektrische bestelbussen

FCEV modellen van de Opel Vivaro, Peugeot Expert en Citroën Jumpy

Verder lezen over Fiat

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Fiat Ginevra: de retro-toekomst van een Italiaans merk

De Italiaanse automerken lijken langzaam te ontwaken uit een winterslaap die decennia lijkt te hebben geduurd. Alfa Romeo is inmiddels al een paar jaar wakker, al heeft het nog geen lef genoeg om iedereen eens goed de mo...

Automotive27.02.2024

Fiat Ginevra: de retro-toekomst van een Italiaans merk

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Deze dag mag stormachtig zijn begonnen, hij begon ook met iets leuks, namelijk de aankondiging van de nieuwe Fiat microcar. De autootjes zijn enorm grappig om te zien, maar zijn ze ook zo praktisch? En: waarom zien we er...

Automotive05.07.2023

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Abarth 500e: de magie van een elektrische schorpioen

In Italië houden ze van design, stijl, uitstraling en imago. Dat zie je in alles terug en zeker in de Italiaanse auto-industrie, die bol staat van modellen die allemaal een eigen podium verdienen. De kleinste van al die...

Automotive27.06.2023

Abarth 500e: de magie van een elektrische schorpioen

​Deze Fiat 500X heeft een bijzonder Italiaans jasje

En die wil je dan ook absoluut hebben: de Fiat 500X Yacht Club Capri met een open panaromadak. Da’s de eerste in de Fiat 500X-range. De kap – genaamd Dolcevita doet haar naam dan ook eer aan, het zonnige leven stroom...

Automotive20.09.2022

​Deze Fiat 500X heeft een bijzonder Italiaans jasje

Yacht Club Capri
Rijden als een VIP in de nieuwe Fiat E-Ulysse het zusje van de Scudo

Welkom in de wereld van VIP’s, popsterren, influencers, luxe taxi’s en grote gezinnen. De vraag is wat ze gemeen hebben. Wij weten na ons bezoek aan Turijn inmiddels het antwoord. Dit is de doelgroep voor een vrijwel...

Automotive25.05.2022

Rijden als een VIP in de nieuwe Fiat E-Ulysse het zusje van de Scudo

The Italian Art of Hospitality
De vijf voordelen van de Fiat 500e 3+1

Kun jij je nog herinneren wat jouw lievelingsauto was als kind? Grote kans dat een Fiat 500 hoog op je verlanglijstje stond. En zo niet, dan op zijn minst een auto in een opvallende kleur. Roze bijvoorbeeld. Mijn kinderw...

Automotive06.03.2022

De vijf voordelen van de Fiat 500e 3+1

Verder lezen over Opel

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Opel Experimental: Schilderen met licht en kijken in het donker

Opel en verlichtingstechnologie horen bij elkaar. In de video 'Painting with Light' biedt Opel je een inkijkje in de toekomst van verlichtingstechnologieën met de Opel Experimental. Het experiment in de nachtelijke uren...

Technology02.03.2024

Opel Experimental: Schilderen met licht en kijken in het donker

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Deze dag mag stormachtig zijn begonnen, hij begon ook met iets leuks, namelijk de aankondiging van de nieuwe Fiat microcar. De autootjes zijn enorm grappig om te zien, maar zijn ze ook zo praktisch? En: waarom zien we er...

Automotive05.07.2023

​Rise of the microcars: de leukste micro-auto’s op een rij

Opel sluit aan bij urban-mobility project

Opel heeft zich namens Stellantis aangesloten bij het STADT:up project. Dit staat voor Solutions and Technologies for Automated Driving in Town. Het is een zogenoemd urban-mobility project met als doel grote technologisc...

Automotive09.03.2023

Opel sluit aan bij urban-mobility project

STADT:up wil grote stappen zetten op weg naar geautomatiseerd rijden in steden
Waterstof-elektrische bussen van Opel, Peugeot en Citroën komen naar Nederland

Enkele maanden geleden waren wij bij Stellantis in Rüsselsheim voor een presentatie en demonstratie van waterstof-elektrische bestelbussen. Deze week heeft de fabrikant bekend gemaakt dat deze bestelbusjes, de Opel Viv...

Automotive15.12.2022

Waterstof-elektrische bussen van Opel, Peugeot en Citroën komen naar Nederland

Opel Mokka-e wordt Mokka Electric en krijg meer bereik

Opel heeft de Mokka-e van een nieuwe naam voorzien. Vanaf nu gaat deze volledig elektrische bolide door het leven als de Mokka Electric. Dat is echter niet de enige verandering. Met de nieuwe naam komt ook en groter accu...

Automotive14.12.2022

Opel Mokka-e wordt Mokka Electric en krijg meer bereik

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer iets kleiner maar wel veel beter

Opel lanceert in Rüsselsheim de nieuwe Opel Astra Sports Tourer, de stationwagen variant van de Astra hatchback. Maar je mag ook zeggen de opvolger van de Astra stationwagen die een heel alfabet heeft afgewerkt in de ja...

Automotive06.07.2022

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer iets kleiner maar wel veel beter

Stellantis maakt werk van waterstof-elektrische bestelbussen

Vorige week was ik te gast bij Opel in Rüsselsheim waar Stellantis een event organiseerde rondom waterstof-elektrisch aangedreven (FCEV) bestelbussen. De Special Vehicles fabriek van Opel in Rüsselsheim is de plek waar...

Automotive14.06.2022

Stellantis maakt werk van waterstof-elektrische bestelbussen

FCEV modellen van de Opel Vivaro, Peugeot Expert en Citroën Jumpy

Verder lezen over Peugeot

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Peugeot E-Lion Day 2024: de leeuw als beschermde diersoort

Peugeot heeft vandaag het nieuwe gezicht van de E-Lion laten zien. De leeuw, symbool voor het Franse merk heeft hulp nodig en wordt hulpzaam. De eerste is duidelijk, er lopen nog maar 20.000 leeuwen rond op de wereld, de...

Automotive31.01.2024

Peugeot E-Lion Day 2024: de leeuw als beschermde diersoort

Nieuwe Peugeot e-3008 krijgt een fatsoenlijk bereik

Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe Peugeot e-3008. Dat wordt, als de claims van eigenaar Stellantis straks ook met WLTP- en, belangrijker nog, ervaringscijfers gestaafd worden, de eerste elektrische Peugeot en midde...

Automotive14.09.2023

Nieuwe Peugeot e-3008 krijgt een fatsoenlijk bereik

Stellantis zet in op 700 kilometer, maar dat moet nog bevestigd worden
EV’s van Peugeot en BYD in prijs verlaagd

Tesla begon er eind vorig jaar mee. Inmiddels heeft de Amerikaanse EV-fabrikant al een paar prijsverlagingen doorgevoerd en daarmee een heuse prijzenoorlog ontketend. Concurrenten kunnen niet anders dan daaraan meedoen....

Automotive24.08.2023

EV’s van Peugeot en BYD in prijs verlaagd

Must have hypercar: de nieuwe Peugeot 9X8 van Lego Technic

Na de onthulling van de 9X8 hypercar vorig jaar ging Team Peugeot TotalEnergies een nieuwe technische uitdaging aan: het namaken van de nieuwe hybride hypercar met LEGO Technic. Liefhebbers van autosport en LEGO kunnen h...

Automotive16.04.2023

Must have hypercar: de nieuwe Peugeot 9X8 van Lego Technic

Peugeot Inception Concept: dit mag je verwachten vanaf 2025

Het is zover, Stellantis, of meer specifiek Peugeot, presenteert vandaag vanaf de CES in Las Vegas het Peugeot Inception Concept. Een studiemodel wat laat zien hoe nieuwe modellen van Peugeot er vanaf 2025 uit gaan zien....

Automotive06.01.2023

Peugeot Inception Concept: dit mag je verwachten vanaf 2025

Wordt de Peugeot 408 het nieuwe gezicht van het Franse automerk

De Peugeot 408 is nu eens niet de nieuwe Peugeot 408. Misschien wat lastig om te begrijpen maar er is nooit eerder een 408 geweest. Tenminste niet de afgelopen 30 jaar. Het nummer fascineert want waar moet je deze Peugeo...

Automotive04.01.2023

Wordt de Peugeot 408 het nieuwe gezicht van het Franse automerk