DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben


Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze verzekering bescherming biedt voor handels- en betaalrisico’s.

De perceptie dat een kredietverzekering alleen voor grote bedrijven is, is een onjuiste perceptie. De kredietverzekering is er in allerlei verschillende vormen, daarom is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden. Bij Allianz Trade kan je persoonlijk advies krijgen, zodat je zeker weet dat je een kredietverzekering hebt die bij jou past. Om je alvast wat meer informatie te geven over kredietverzekeringen, geven we je hier vier redenen waarom een kredietverzekering belangrijk is voor jou.

Je hebt meer informatie over (potentiële) klanten

Via jouw kredietverzekeraar kun je extra informatie opvragen over de kredietwaardigheid van andere partijen, waaronder dus jouw (potentiële) klanten. Door het opvragen van de kredietwaardigheid van potentiële klanten kun je een weloverwogen keuze maken bij het beslissen of je in zee gaat met deze partij. Daarnaast kun je eventuele risico’s spotten bij je huidige klanten.

Je bent beschermd tegen wanbetalers

Na het afsluiten van een kredietverzekering ben je beschermd tegen wanbetaling door klanten. Wanneer jouw klanten niet betalen, is jouw bedrijf beschermd tegen de financiële verliezen en dek je dus het risico dat je negatieve financiële gevolgen hebt doordat jouw klanten je niet betalen.

Je kan betere betaalafspraken maken met je klanten

Doordat jouw kredietverzekering je een dekkingsgarantie biedt, kun jij betere betalingsvoorwaarden aanbieden aan je klanten. Door deze dekkingsgarantie kun je soepeler zijn in je betaaltermijn. Voor veel klanten kan dit een groot pluspunt zijn, waardoor je jouw onderhandelingspositie versterkt.

Je kan al met al een betere relatie opbouwen met je klant

Doordat je jezelf flexibeler op kan stellen tegenover je klant en doordat je uit meer vertrouwen kan handelen door de informatie die je hebt, kan jouw relatie met de klant sterker worden. De flexibiliteit die geboden wordt door het opstellen van goede betaalafspraken in combinatie met de informatie die je hebt kunnen vergaren, maakt dat je meer zekerheid hebt over de relatie met je klant. Zekerheid in een zakenrelatie zorgt in het algemeen voor een betere onderlinge relatie.

Kortom, een kredietverzekering afsluiten is erg belangrijk wanneer je onderneemt. Dit geldt dus niet alleen voor grote organisaties maar ook voor kleinere. Kijk dus altijd online welke kredietverzekering bij jou past.

[Fotocredits – Shisu_ka © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Kanban: je hebt er misschien weleens van gehoord. Zeker in een corporate omgeving wordt er vaak met Kanban gewerkt. Maar vaak wordt het niet volop ingezet: het is namelijk op veel meer banen van toepassing dan mensen vaa...

Online13.02.2024

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt