DC Business21.06.2024

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken


We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we liever in bed zouden blijven liggen dan naar het werk te gaan. Het kan ook anders, af en toe pauze nemen op een plek waar je je comfortabel voelt en waar je geïnspireerd kunt werken is veel fijner. Hieronder lees je 5 tips om te werken in een chille omgeving, waardoor je kunt relaxen én productief kunt werken.

Je werkplek hoeft niet saai en onpersoonlijk te zijn

Integendeel, het is juist belangrijk om een ruimte te creëren die bij jou past en waar je je op je gemak voelt. Voeg wat foto’s, planten of inspirerende quotes aan de muur toe. Dit zal je werkplek direct een chille en gezellige uitstraling geven.

Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg ervoor dat je bureau geordend is en gebruik maakt van handige opbergsystemen. Ruim regelmatig op en berg papieren en andere spullen op waar ze horen. Op deze manier kun je efficiënt werken zonder afgeleid te worden door een rommelige omgeving.

Een goede houding

Een goede houding is onmisbaar voor een comfortabele werkomgeving. Investeer daarom in ergonomisch meubilair zoals een verstelbare bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Zo kun je jouw werkplek eenvoudig aanpassen aan jouw lichaam en voorkom je rug-, nek- en schouderklachten. 

Niets is zo deprimerend als een donkere en sombere werkplek

Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Plaats je bureau bijvoorbeeld dicht bij een raam of investeer in goede verlichting. Natuurlijk licht heeft een positief effect op je humeur, ook verbetert het je concentratie en productiviteit.

Wist je dat planten en bloemen een positief effect hebben op de productiviteit? 

Rode rozen kopen zijn daar geen uitzondering op. Ze helpen namelijk om stress te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen. Dit kan leiden tot betere prestaties. Als je een gezellige sfeer wilt creëren op kantoor, dan zijn rode rozen zeker een goede keuze. Naast het feit dat rode rozen bij bloemisten een prettige sfeer creëren, kunnen ze ook indruk maken op klanten en partners. Het tonen van aandacht voor detail is belangrijk in het bedrijfsleven. Met rode rozen laat je zien dat je oog hebt voor schoonheid en stijl, waardoor je een professionele en positieve indruk achterlaat.

Neem regelmatig pauzes

Hoewel het belangrijk is om productief te zijn op je werkplek, is het minstens zo belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Sta op, strek je benen en neem even de tijd om te ontspannen. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van burn-out en helpt je om fris en gemotiveerd te blijven gedurende de dag. Je zult merken dat je na een korte pauze weer vol energie aan de slag kunt.

Met deze 5 tips kun je van jouw werkplek een chille omgeving maken waar je met plezier naartoe gaat. Creëer een persoonlijke sfeer, zorg voor ergonomisch meubilair, houd je werkplek georganiseerd, maak gebruik van natuurlijk licht en vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen. Door deze aanpassingen kun je jouw werkplek omtoveren tot een plek waar je efficiënt en met plezier kunt werken!

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben