Tesla Roadster gaat de Cybertruck achterna

Tesla Roadster gaat de Cybertruck achterna

Nog erger zelfs, de Roadster is straks al 7 jaar voordat hij op de weg verschijnt

Vorig artikel Volgend artikel

Het is geen uitzondering meer dat Elon Musk een nieuwe Tesla presenteert en het vervolgens vele jaren duurt voordat die in productie gaat en afgeleverd wordt. De Cybertruck is daar een goed voorbeeld van. Die is inmiddels al bijna vijf jaar oud als de eerste eigenaar hem – hopelijk eind dit jaar nog – ontvangt. Maar, het kan nog gekker. Eind 2017 onthulde Musk tijdens een event de eerste Tesla vrachtwagen en… de nieuwe Roadster. Hoewel de eerste vrachtwagens (Tesla Semi) al rondrijden en wisselende kritieken krijgen, is de Roadster tot op de dag van vandaag nog niet meer dan een website met foto’s en een video.

Roadster komt hopelijk eind 2024

En dat blijft ook nog wel even zo. Als we de nieuwste berichten mogen geloven dan gaat Elon Musk er nu van uit dat de eerste exemplaren van de Roadster eind 2024 afgeleverd worden. Tegen die tijd ligt de onthulling van wat de snelste EV ter wereld moet worden, al zeven jaar achter ons.

Het goede nieuws? Je kunt de Tesla Roadster wel al reserveren. Moet je wel binnen 10 dagen alvast 43.000 euro betalen (waarvan 4.000 direct bij reservering). Dat is uiteraard niet het hele aanschafbedrag, want die ligt ruim boven de 200.000 euro. Voor een auto die als je hem eindelijk ontvangt dus al zeven jaar ‘oud’ is.

Roadster is langzamer geworden?

Bij de eerste presentatie van de Roadster waren de prestaties hét gesprek van de dag. Een elektrische sportauto met 1000 kilometer bereik dankzij de 200kWh accu was al heel bijzonder. Dat gold ook voor de topsnelheid van meer dan 400 km/h en een acceleratievermogen dat de bolide binnen 1,9 seconde van 0 naar 100 doet vliegen. Daar zorgden de drie elektromotoren voor.

Maar, als je nu op de reserveringspagina van Tesla kijkt, dan staat daar dat hij in 2,1 seconde van 0 naar 100 accelereert. OK, dat is nog steeds razendsnel, maar toch… zou het mogelijk te maken hebben met de vertragingen en/of andere problemen waar Tesla tijdens de ontwikkeling van de Roadster tegenaan gelopen is? Dat weten ze alleen bij Tesla, maar die houden de kaken natuurlijk op elkaar. Hoe dan ook, laten we eerst maar eens afwachten of de nieuwe verwachte leverdatum – eind 2024 – waargemaakt wordt. Op dit moment lijkt de Tesla Roadster wel heel erg veel op de Cybertruck.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...