​RIP Ken Block: dit zijn de beste Hoonigan-video’s

​RIP Ken Block: dit zijn de beste Hoonigan-video’s

Vorig artikel Volgend artikel

Hij bedacht DC Shoes, hij was een van de cool guys op YouTube en hij was één van de meest populaire rallyrijders ter wereld. Dat laatste zal hij blijven, ook al is hij niet meer onder ons: Ken Block is eerder deze week op 55-jarige leeftijd overleden na een sneeuwscooterongeluk. Er is maar één manier om deze man te eren, en dat is om nog meer mensen te laten zien wat hij kon.

RIP Ken Block

Ken Block is niet gewoon iemand die aan rallywedstrijden meedoet en that’s it. Hij maakte er spectaculaire video’s van waar je zelfs als je niet van auto’s houdt toch van begin tot eind van smult. Het ziet er allemaal zo gelikt uit. Duidelijk niet allemaal in één take genomen: vaak zie je de bandensporen van de vorige pogingen gewoon in de weg staan, maar dat mag de pret niet drukken: de man is een legende op autosportgebied.

Zo kon hij dankzij zijn populariteit -en ongetwijfeld ook wel een beetje zijn DC Shoes-geld- zorgen dat halve steden werden afgezet zodat hij zijn ding kon doen. Dat zie je ook goed in de onderstaande video’s, vooral die waarin hij in Los Angeles rijdt (een stad die normaal volledig gevuld is met files) en die waarin hij speciaal voor Top Gear de straten van Londen onveilig maakte.

Hoonigan

Meestal reed hij onder zijn eigen merk Hoonigan. Een merk dat hij in 2011 bedacht en wat staat voor iemand die een motorrijtuig op een agressieve en onorthodoxe manier rijdt, vaak door driften, burnouts, donuts en wat automotive aeronautics. Iemand die hoont. Daarnaast reed hij veel gymkhana’s (waarvan ook veel vette video’s zijn gemaakt). Dit is een vorm van rallyrijden waarbij je juist op plekken rijdt vol nauwe bochten, waarbij je goed je geheugen moet gebruiken en het parcours perfect uit je hoofd moet leren.

Die bandensporen die je op de video ziet, die zijn dus zeker niet voor niets: de rijder moet eerst uit zijn hoofd leren hoe het parcours in elkaar zit om vervolgens zijn auto zo spectaculair mogelijk door al die smalle stukjes te rijden. Iets waar Ken Block een ster in was. Door dit met professionele camera’s vast te leggen, werd Ken Block steeds bekender op YouTube. En terecht. Je ziet hieronder het resultaat. Rust in vrede, Mr. Hoonigan.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...