Race Tesla’s begin volgend jaar naar Nederland

Race Tesla’s begin volgend jaar naar Nederland

Begin maar alvast te sparen voor een Model S Plaid of de Model X Plaid

Vorig artikel Volgend artikel

De twee race-modellen van de Tesla Model S en Model X, respectievelijk de S Plaid en X Plaid, kun je vanaf begin volgend jaar ook op de Nederlandse wegen, met Nederlands kenteken dus, gaan tegenkomen. Twee EV’s die binnen 2,1 (S Plaid) en 2,6 (X Plaid) seconden van 0 naar 100 vliegen. Echter, de kans dat je op onze snelwegen ook van de topsnelheden kunt gaan genieten, 322 km/h voor de S Plaid en 262 km/h voor de X Plaid, is klein. Als je rijbewijs je lief is tenminste. Beide modellen hebben meer dan 1000 pk ‘onder de motorkap’, of beter gezegd ‘in de drie elektromotoren’.

Levering in 2023, kun je nog even sparen, of toch niet?

Op de Nederlandse productpagina’s van de twee Plaid modellen kun je je favoriete race Tesla al bestellen. De levering, afgaande op de ‘beschikbaarheid’ die Tesla aangeeft, vindt in 2023 plaats. Als worden de eerste S Plaid exemplaren misschien ook al in december van dit jaar afgeleverd.

Dan kun je nog even sparen, want als je vandaag bestelt, dan hoef je alleen maar 250 euro aan te betalen. De rest moet je wel betalen, of financieren als je voor financial lease kiest, voordat de auto geleverd wordt.

Tesla-XPlaid-a
De Tesla X Plaid, bijna anderhalve ton voor een elektrisch racemonster.

Anderhalve ton voor een race Tesla

De S Plaid kost, in de standaarduitvoering, een kleine 140.000 euro. De X Plaid is 10.000 euro duurder. Dat zijn de ‘instap prijskaartjes’, want als je extra’s, zoals een andere kleur, velgen, luxe interieur en de self driving software toevoegt, dan lopen de prijzen nog wat verder op en kun je zomaar 160 tot 170 duizend euro moeten ophoesten.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...