Mercedes AMG GT Black series pakt snelste tijd ooit op Nürburgring Nordschleife

Mercedes AMG GT Black series pakt snelste tijd ooit op Nürburgring Nordschleife

Nieuw ronderecord staat nu op 6:43:16 uur

Vorig artikel Volgend artikel

Ronderecords op de Nürburgring Nordschleife zijn altijd slechts van tijdelijke aard en soms ook onduidelijk. Ze zijn er namelijk in veel verschillende categorieën afhankelijk van het type auto. De populairste categorie is natuurlijk die van de - gewone - personenauto’s. Al is ook dat begrip nogal behoorlijk rekbaar.

Mercedes AMG GT Black Series

Want kun je een Mercedes AMG GT Black Series als zodanig nog wel omschrijven. Want met 730 pk (800 Nm), een sprint van 3,2 seconden naar 100 km/u en een topsnelheid van 325 km/u en prijskaartje van boven de 420.000 euro weet je dat je in de buitencategorie terecht bent gekomen.

De meest krachtige Mercedes heeft met Maro Engel achter het stuur in ieder geval (voorlopig) ) het ronderecord van de Nordschleife weten te verbreken met een tijd van 6:43:16 uur. Daarmee verbetert hij het ronderecord van Marco Mapelli met een Lamborghini Aventador SVJ LP770-4 uit 2018. Marco deed er twee jaar geleden (2018) 6:44:97 uur over. Een minimaal verschil, maar wel weer sneller. Zo’n 10 jaar geleden reed Timo Kluck met een Porsche 911 GT2 RS hetzelfde rondje nog in 7:18 uur.

That was a really impressive ride. With speeds of up to almost 270 km/h in the Kesselchen section of the track or well over 300 km/h on the long Döttinger Höhe straight, the AMG GT Black Series is significantly faster than my GT3 race car. To finally drive around the Nordschleife in 6:48.047 minutes with a production road car in these track conditions is really awesome. Like my GT3 race car, the AMG GT Black Series offers a lot of adjustment possibilities, all of which enabled me to create a setup that was tailor-made for me..
- Maro Engel
Mercedes_AMG_GT_Black_Series_Nurburgring_2020
Foto voor de fans!

Le Mans Porsche 919 Evo

Het kan nog rapper maar dan komen we weer in een andere categorie. Want in de categorie racewagens reed vorig jaar een Le Mans Porsche 919 Evo het rondje in 5.19.54 en dat is echt bizar snel.

(c) foto's en video: Mercedes-Benz / Daimler

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....