Meer dan 10.000 Tesla Superchargers in Europa

Meer dan 10.000 Tesla Superchargers in Europa

Vorig artikel Volgend artikel

Tesla heeft bekendgemaakt dat met de opening van een zestal nieuwe Supercharger locaties er nu meer dan 10.000 supercharger laadpalen binnen de grenzen van Europa staan. De zes nieuwe locaties, voor wat het waard is, werden onlangs geopend in Spanje, Frankrijk, België, Duitsland en langs de A2 bij Weert in Nederland.

Meer dan 900 locaties in meer dan 30 landen

De 10.000 Tesla superchargers zijn verdeeld over meer dan 900 locaties in meer dan 30 Europese landen. Alleen al in 2022 is het aantal Tesla laadpunten met zo’n 2.000 gegroeid. Dat is de snelste groei in een enkel jaar ooit voor Tesla. En hard nodig ook.

Het aantal Tesla’s op de Europese wegen groeit gestaag door, mede ook door deals met verhuurbedrijven. Onlangs sloten BYD en SIXT nog een deal met de EV-fabrikant voor de levering van 100.000 Tesla’s in Europa.

Dat is goed nieuw voor EV-rijders. Ook voor hen die geen Tesla hebben, want in steeds meer landen worden Tesla Superchargers ‘vrijgeschakeld’ voor het opladen van andere EV’s. Momenteel geldt dat al voor ongeveer 4.600 supercharger laadpalen, verdeeld over 320 laadstations in veertien landen.

EV-laden in Zuid Europa nog een uitdaging

Op het moment dat dit nieuws naar buiten komt, zit ik in Portugal. Wat heeft dat met laadpalen en Tesla te maken? Nou, ik ben naar de Algarve gereden met een elektrische auto. Geen Tesla weliswaar, maar het betekent hoe dan ook dat de beschikbaarheid van snelladers, zeker vanaf Noord-Spanje, dagelijks mijn aandacht heeft.

Die zijn hier in het zuid-westen van Europa namelijk nog wat dun gezaaid. Helaas zijn de Tesla Superchargers in (Zuid) Portugal op dit moment nog niet toegankelijk voor andere EV’s.

Wil je weten waar deze snelladers van Tesla die geschikt zijn voor andere automerken staan, check dan deze kaart.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...