Hummer wordt met e-bike nog een beetje duurzamer

Hummer wordt met e-bike nog een beetje duurzamer

Vorig artikel Volgend artikel

Het besef om op korte termijn te stoppen met de productie en verkoop van benzine slurpende vervoersmiddelen is al een tijdje tot alle fabrikanten doorgedrongen. Zelfs Hummer heeft al een EV op de weg gezet en ook fabrikanten als Maserati en Ferrari gaan ‘elektrisch’. Hummer, ooit dé ultieme benzineslurper, gaat nog een stapje verder. Fans, en hopelijk ook eigenaren, van deze robuuste SUV avant-la-lettre kunnen hun bolide binnenkort nog wat vaker laten staan, zonder de Hummer ervaring te hoeven missen. Er komt namelijk een elektrische fiets van Hummer.

Typisch Hummer

De e-bike, die in opdracht van Hummer gebouwd wordt door Recon, is – zoals je van een Hummer mag verwachten – bepaald geen standaard modelletje. Uiteraard heeft hij ook geen standaard prijskaartje, al is 3.999 dollar eigenlijk nog best te doen, vergeleken met sommige e-bikes die tegenwoordig in de showrooms van fietsenwinkels staan. Hummer meldt wel dat het hier om een introductieprijs gaat, dus het zou zomaar kunnen dat hij na de introductieperiode (een stuk) duurder wordt.

De Hummer e-bike heeft tweewiel aandrijving. Daarvoor zorgen twee 750 Watt elektromotoren met een piekvermogen van 2400 Watt en elk 80Nm trekkracht. Met een beetje zelf bijtrappen haalt deze Hummer een topsnelheid van bijna 45 km/h (28 mph). Om op tijd weer stil te kunnen staan is de fiets voorzien van schijfremmen voor én achter met vier remcilinders.

Standaard heeft de fiets een 48 volt 17Ah accu van LG aan boord. Die kan, tegen een meerprijs van 175 dollar, worden opgewaardeerd naar een 21Ah variant, voor meer bereik. Het opladen van de 17 Ah accu duurt vier uur.

Hummer-EBike-a
De Hummer e-bike is mogelijk nog duurzamer dan de Hummer EV. Gezonder is hij in ieder geval! Foto's: Hummer / Recon

Drie rij modi

Omdat beide wielen van de Hummer e-bike van een elektromotor voorzien zijn, is het mogelijk om de fiets in drie verschillende rijstanden te gebruiken. In de Cruise modus wordt alleen het achterwiel aangedreven. Bij de Traction modus wordt alleen het voorwiel aangedreven. In de Adrenaline stand fiets je met ‘all-wheel’ aandrijving. Voor nog meer rijcomfort zorgen onder andere het Shimano pakket en een verstelbare verende voorvork.

Of de Hummer e-bike ook bij ons verschijnt, is nog niet bekend. In de VS is hij vanaf nu wel al te bestellen. De eerste exemplaren worden nog voor de Kerstdagen uitgeleverd.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...