Automotive01.11.2022

Hummer wordt met e-bike nog een beetje duurzamer


Het besef om op korte termijn te stoppen met de productie en verkoop van benzine slurpende vervoersmiddelen is al een tijdje tot alle fabrikanten doorgedrongen. Zelfs Hummer heeft al een EV op de weg gezet en ook fabrikanten als Maserati en Ferrari gaan ‘elektrisch’. Hummer, ooit dé ultieme benzineslurper, gaat nog een stapje verder. Fans, en hopelijk ook eigenaren, van deze robuuste SUV avant-la-lettre kunnen hun bolide binnenkort nog wat vaker laten staan, zonder de Hummer ervaring te hoeven missen. Er komt namelijk een elektrische fiets van Hummer.

Typisch Hummer

De e-bike, die in opdracht van Hummer gebouwd wordt door Recon, is – zoals je van een Hummer mag verwachten – bepaald geen standaard modelletje. Uiteraard heeft hij ook geen standaard prijskaartje, al is 3.999 dollar eigenlijk nog best te doen, vergeleken met sommige e-bikes die tegenwoordig in de showrooms van fietsenwinkels staan. Hummer meldt wel dat het hier om een introductieprijs gaat, dus het zou zomaar kunnen dat hij na de introductieperiode (een stuk) duurder wordt.

De Hummer e-bike heeft tweewiel aandrijving. Daarvoor zorgen twee 750 Watt elektromotoren met een piekvermogen van 2400 Watt en elk 80Nm trekkracht. Met een beetje zelf bijtrappen haalt deze Hummer een topsnelheid van bijna 45 km/h (28 mph). Om op tijd weer stil te kunnen staan is de fiets voorzien van schijfremmen voor én achter met vier remcilinders.

Standaard heeft de fiets een 48 volt 17Ah accu van LG aan boord. Die kan, tegen een meerprijs van 175 dollar, worden opgewaardeerd naar een 21Ah variant, voor meer bereik. Het opladen van de 17 Ah accu duurt vier uur.

Drie rij modi

Omdat beide wielen van de Hummer e-bike van een elektromotor voorzien zijn, is het mogelijk om de fiets in drie verschillende rijstanden te gebruiken. In de Cruise modus wordt alleen het achterwiel aangedreven. Bij de Traction modus wordt alleen het voorwiel aangedreven. In de Adrenaline stand fiets je met ‘all-wheel’ aandrijving. Voor nog meer rijcomfort zorgen onder andere het Shimano pakket en een verstelbare verende voorvork.

Of de Hummer e-bike ook bij ons verschijnt, is nog niet bekend. In de VS is hij vanaf nu wel al te bestellen. De eerste exemplaren worden nog voor de Kerstdagen uitgeleverd.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over e-bike

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Elektrische fietsers rijden vaker door rood

E-bikers voelen zich op hun elektrische stalen ros veel veiliger. Terwijl ze ook vaker een rood licht pakken..

Gadgets10.06.2024

Elektrische fietsers rijden vaker door rood

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

Apple Maps biedt nu ondersteuning voor fietsroutes in Nederland. Zo kun je in het Nederlands te horen krijgen hoe je moet fietsen.

Mobile03.05.2024

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

VanMoof is terug: maar nog niet met een echt nieuwe fiets

VanMoof is terug van weggeweest, maar de eerste reviews over de nieuwe fietsen zijn niet heel positief. En komt er een step?

Gadgets12.04.2024

VanMoof is terug: maar nog niet met een echt nieuwe fiets

​Fatbike kopen? Je kunt hem gewoon verzekeren

Je kunt je fatbike gewoon verzekeren. Er is de laatste tijd een slechte naam gaan hangen aan fatbikes. Dat komt onder andere omdat ze soms makkelijk in een app omgezet kunnen worden naar 45 kilometer per uur en dus onver...

Gadgets25.01.2024

​Fatbike kopen? Je kunt hem gewoon verzekeren

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
​Wel of niet kopen? Zo zit het nu met fatbikes in Nederland

Fatbikes zijn heel geweldig, maar niet altijd even geliefd. Het zijn toch een beetje de bad boys van de fietsen geworden en dat is niet alleen omdat ze er wat stoerder uitzien dan de rest. Ze zijn in veel gevallen in sta...

Gadgets03.11.2023

​Wel of niet kopen? Zo zit het nu met fatbikes in Nederland

De kracht van een elektrische bakfiets!

Een elektrische bakfiets is veel milieuvriendelijker dan een auto. Het grote voordeel is dat je veel minder CO2 uitstoot wanneer je ermee rijdt. Hiermee kun je het klimaat verbeteren en zorg je voor schonere lucht. Deze...

Lifestyle23.10.2023

De kracht van een elektrische bakfiets!