Een frisse duik tijdens het opladen van je EV

Een frisse duik tijdens het opladen van je EV

Tesla plaatst een zwembad bij de Supercharger in Hilden

Vorig artikel Volgend artikel

We beleven een van de mooiste zomers uit onze geschiedenis. Het is al weken, nee, maanden prachtig weer. Veel zon, lekkere temperaturen en weinig nattigheid. Te weinig soms. Zeker op dagen zoals die nu weer voor de deur staan, wanneer de temperaturen richting de 35 graden gaan. Dan komt een verfrissende duik in een zwembad als geroepen. In Duitsland kun je nu ook zwemmen terwijl je Tesla aan de lader hangt. Dat wil zeggen, bij de Supercharger in Hilden bij Düsseldorf. Ofwel, vergeet je zwembroek en handdoek niet als je je Tesla daar gaat opladen.

Zwembad naast Supercharger

Tesla heeft daar namelijk een zembad geplaatst. Nu hoor ik sommigen al denken. ‘Ow, dat is natuurlijk voor als weer eens een EV-batterij in de fik vliegt!’ Ja, het is bekend dat een accubrand van een EV alleen goed geblust kan worden door de auto in een bak met water te dumpen, maar nee, dat is niet waarom Tesla het zwembad bij haar Supercharger station in Hilden neergezet heeft.

Het zwembad is echt bedoeld zodat Tesla-rijders op zomerdagen als deze, met temperaturen tot 35 graden, even kunnen afkoelen. Het is onderdeel van Tesla’s plannen om meer recreatief en tijdverdrijvend entertainment te beiden tijdens een laadstop. Bovendien hoef je op hete dagen dan niet in je Tesla te blijven zitten, met de airco aan. Stroom verbruiken, voor de airco bijvoorbeeld, is immers niet bevorderlijk voor de laadtijden. De boys van Tesla Welt Podcast uit Duitsland waren bij de installatie van de Tesla swimming pool en maakten onderstaande video.

Alleen deze maand

Het zwembad is nog verwarmd ook. Uiteraard met zonneenergie. Goed om te weten als de zomer voorbij is… mocht ie dan blijven staan natuurlijk. Vooralsnog is het een proef die alleen in de maand augustus gepland is.

Enige nadeel is wel dat er maar vier personen tegelijk in mogen. Met 40 Tesla laders bestaat dus de kans dat je auto opgeladen is voordat je aan de beurt bent om te zwemmen. Of dat dan weer tot problemen gaat leiden? Tesla-rijders die hun auto aan de lader laten hangen als hij vol is om toch nog even te kunnen zwemmen. Wie weet, maar het zal zo’n vaart niet lopen.

Frisse duik voor alle EV-rijders

Ik kan niet zeggen dat ik nu de drang krijg om meteen ook maar een Tesla te kopen en in Hilden op te laden, maar bij 32 graden (temperatuur in Zuid-Limburg op dit moment) zou een frisse duik wel een welkome afwisseling zijn.

Ow, en overigens hoef je natuurlijk niet persé een Tesla te hebben om bij de Supercharger in Hilden te kunnen opladen. Op hetzelfde laadplein staan namelijk ook zes hyperchargers van Fastned voor alle andere EV’s. En ja, ook die mogen gebruik maken van het Tesla zwembad. Zolang ze maar kunnen aantonen dat ze daar ook echt aan het laden zijn.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...