DeLorean Alpha 5: Into the Future

DeLorean Alpha 5: Into the Future

Vorig artikel Volgend artikel

Er zullen maar weinig mensen zijn die DeLorean niet kennen. Alhoewel, het automerk op zich, de naam dus, is misschien niet bij iedereen bekend, maar als ik zeg ‘die auto waarmee Marty McFly en Doc Brown in drie films door de tijd reizen, dan gaat bij vrijwel iedereen ongetwijfeld een lichtje branden. Die roestvrijstalen, logge en veel te dure, bolide was ook zo ongeveer het enige wapenfeit van DeLorean, of DMC. Nu is het merk terug van weggeweest. Dat zat er al een tijdje aan te komen. Na enkele teasers zijn vandaag de eerste kiekjes en specificaties van de DeLorean Alpha 5, zoals de nieuwe bolide gedoopt is, online verschenen.

EV met vleugeldeuren

Uiteraard wordt de nieuwe DeLorean een volledig elektrisch aangedreven auto. Ook dat was al bekend uit de teasers. Maar dat is niet het enige dat veranderd is sinds het ‘vorige’ model. De Alpha 5 is een stuk strakker en veel minder hoekig, dan de ‘Back To The Future’ DeLorean. De iconische vleugeldeuren zijn wel gebleven, maar dat kon natuurlijk niet anders.

DeLorean-Alpha5-a
De DeLorean Alpha 5. Foto via DeLorean

100 kWh, 240 kmh en 450 km

Met de Alpha 5 stapt DeLorean direct in de wereld van de high-performance EV’s. De accu krijgt een capaciteit van 100 kWh, goed voor een (theoretisch) bereik van meer dan 450 kilometer, en de vierwielaandrijving zorgt ervoor dat je binnen 3 seconden de 100 kilometer per uur aantikt. De topsnelheid is begrensd. Echter niet, zoals bij de meeste EV’s, rond de 150 – 180 km/h, maar op net geen 250 km/h (155 mph).

Ow, en voor de Back To The Future liefhebbers is het goed om te weten dat de nieuwe DeLorean in 4,35 seconde naar 88 mph accelereert. Dat is de snelheid die nodig was om, samen met een stroomstoot van 1,21 Gigawatt naar de toekomst, of het verleden, te reizen.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...