De Corvette gaat ook elektrisch

De Corvette gaat ook elektrisch

Wordt het een volledige EV of een Hybrid?

Vorig artikel Volgend artikel

Voor veel Amerikanen is de Chevrolet Corvette wat voor ons Europeanen de Porsche 911 is. Een supercar die al vele tientallen jaren, de eerste ‘Vette’ verscheen in 1953, model staat voor de ultieme (betaalbare) street-legal sportauto. Honderden PK’s, een zes of acht cilinder motor, de acceleratie van een ‘raket’ en een topsnelheid van een Formule 1 bolide. Dat ultieme Amerikaanse icoon gaat nu ook de onvermijdelijke ‘milieutransformatie’ doormaken.

Corvette met elektromotor komt in 2023

De volgende, negende, generatie van de Corvette wordt een elektrisch aangedreven sportwagen. Wat Chevrolet nog in het midden laat is of het een volledige EV, met alleen een elektrische aandrijving wordt, of een hybrid. De autofabrikant heeft gisteren een eerste teaser van de Corvette met elektromotor online gezet. Daarop is een in camouflagekleuren gehulde nieuwe Corvette te zien die hevig wielspinnend en driftend op een zoutvlakte zijn vermogen probeert los te laten.

Vooralsnog zijn dit de enige ‘live’ beelden die Chevrolet van haar nieuwe iconische sportscar aan de wereld wil laten zien. Ow ja, en de mededeling dat de Corvette EV ergens in de loop van 2023 in de showrooms zal verschijnen.

Waar de beelden, en ook het geluid dat te horen is, nog geen antwoord op geven is de vraag of de nieuwe Corvette een hybrid of een volledig elektrisch aangedreven bolide wordt. Wat Chevrolet enige tijd geleden wel al aankondigde is dat de fabrikant vanaf 2035 alleen nog maar EV's zal produceren. Uiteindelijk gaan die 5, 6 en 7-liter verbrandingsmotoren hoe dan ook verdwijnen.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...