Klassieke Corvette van Biden moet binnen blijven staan

Klassieke Corvette van Biden moet binnen blijven staan

En Biden is vóór elektrisch rijden

Vorig artikel Volgend artikel

De kersverse tot president verkozen Amerikaan Joe Biden moet de sleutels inleveren van de (auto)liefde van zijn leven: een Chevy Corvette convertible Stingray uit 1967.

De Amerikaanse geheime dienst verbiedt de toekomstig president om zelf te rijden. Zelfs als zijn ambtstermijn afloopt, mag een voormalig president nooit meer autorijden op de openbare weg.

Een huwelijksgeschenk

Biden is de oorspronkelijke eigenaar van de auto. Hij kreeg de Corvette Stingray 53 jaar geleden, toen hij trouwde. Zijn vader gaf hem de auto als huwelijksgeschenk.

In 2016 was Biden te gast in het autoprogramma 'Jay Leno's Garage'. Kijk hier de trailer van die uitzending:

Biden gaat voor elektrisch rijden

Joe Biden mag niet meer in zijn eigen auto rijden. Hij heeft wel grote plannen als het gaat om elektrisch rijden. Hij heeft een klimaatagenda van 2 biljoen dollar voorgesteld. Een groot onderdeel is de modernisering van de vloot voor transportinfrastructuur met schonere voertuigen.

Of de plannen die Biden heeft kunnen worden uitgevoerd heeft met de controle van het Congres te maken. Zonder de wetgevende macht (de wetgevende macht is gezeteld in de twee kamers van het Congres: de Senaat en het Huis van Afgevaardigden) aan zijn zijde zijn de kansen om verregaande klimaatwetgeving door te drukken klein.

Zelfs zonder controle door de Senaat zijn er nog veel dingen die verkozen president Biden zou kunnen doen voor schone energie en groene voertuigen. Laten we hopen dat hij de wetenschap en technologie omarmt en vol inzet op elektrisch rijden en een schoner milieu.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...