'Data Tesla die in China is verzameld, wordt in China bewaard'

'Data Tesla die in China is verzameld, wordt in China bewaard'

Aldus Tesla

Vorig artikel Volgend artikel

Eind maart schreven wij over het feit dat Elon Musk van Tesla ontkende dat zijn auto's gebruikt zijn om te spioneren in China.

Hij kwam hiermee naar buiten naar aanleiding van berichten dat het Chinese leger Tesla-auto's uit zijn faciliteiten had verbannen. Het leger had bezorgdheid geuit over de gegevens die werden verzameld door camera's die in de auto's waren geïnstalleerd. Nu geeft de vice-president van de Amerikaanse autofabrikant meer uitleg in een artikel op Reuters.

'Data Tesla die in China is verzameld, wordt in China bewaard'

"Gegevens die zijn verzameld van elektrische auto's van Tesla in China worden opgeslagen in China", zegt Tao Lin, de vice-president van de Amerikaanse autofabrikant. "Tesla moet zich als bedrijf met al haar activiteiten in China houden aan de Chinese wet- en regelgeving", zegt Lin tegen Reuters.

“Onze gegevens zijn erg goed beschermd. Chinese gegevens worden opgeslagen in China", voegt hij er aan toe.

Tesla deelt alles met China

De hoge functionaris bij Tesla in China zegt onder meer dat zijn bedrijf kennis van gegevensbescherming deelt met de Chinese overheid. Tesla maakt in de Chinese stad Shanghai de Model 3 sedans en Model Y SUV.

Eerder werd dus al bekend dat het Chinese leger Tesla-auto's de toegang tot zijn complexen had verboden, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de veiligheid van camera's die op de voertuigen waren geïnstalleerd.

Zoals eerder gezegd was Musk toen al erg fel tegen die aantijgingen. Hij zei zelfs dat zijn bedrijf zou worden gesloten als zijn auto's zouden worden gebruikt om te spioneren.

[foto: Macau Photo Agency on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...