​BMW: Voor warme billen kun je nu een abonnement afsluiten

​BMW: Voor warme billen kun je nu een abonnement afsluiten

Vorig artikel Volgend artikel

Stoelverwarming: de één vindt het heerlijk om verwarmde billen te hebben, de ander vindt het voelen alsof hij in zijn broek heeft geplast. In ieder geval weet BMW dat er genoeg fans zijn van deze functie om er een abonnementsvorm aan te hangen.

Abonnement op stoelverwarming

In Korea kost het vanaf nu geld als je warme billen wil hebben in je BMW. Het introduceert daar namelijk een abonnementsvorm voor de stoelverwarming. Zo’n voorverwarmd achterwerk is bovendien niet goedkoop. Het is ongeveer 80 euro voor een jaar (of 8 euro per maand). Hiermee wordt automotive steeds meer een soort game, waarbij je later nog een season pass voor downloadbare content kunt kopen of zelfs een abonnement kunt nemen om toegang te krijgen tot een gigabieb aan games. Je koopt een game, maar je weet eigenlijk wanneer je hem koopt al dat hij je meer gaat kosten.

Zo is dat bij auto’s natuurlijk al lang zo: zodra je hem koopt, weet je dat het alleen maar duurder wordt. Je auto gaat in waarde achteruit, maar wegenbelasting, verzekeringen, brandstof (!) en onderhoud zorgen ervoor dat je er zelf alleen maar meer en meer geld aan kwijt bent. Daar komt nu dus nog iets bij, namelijk abonnementsvormen om toegang te krijgen tot bepaalde opties. BMW biedt via een over-the-air-update bepaalde diensten, waaronder dus die stoelverwarming. Het scheelt dat je hiervoor dan niet helemaal naar een dealer hoeft.

Warme billen in je BMW

Je kunt bepaalde mogelijkheden ook later kopen zonder abonnement, zoals draadloze Apple CarPlay en IconicSounds Sport. Die laatste is sowieso een bijzondere optie: het maakt neppe motorgeluiden zodat je auto sportiever klinkt. Een optie die we onder andere hebben ervaren in de BMW Active Tourer. Het voelt echter wat raar, dit soort opties en abonnementen: je rijdt dus in een auto die dit alles al kan, alleen moet je de toegang ertoe kopen. Aan de andere kant bestaat dit al jaren in een iets andere vorm, waarbij het er bovendien beter uitziet dan die gladde plekken in de auto waar duidelijk knopjes horen te zitten, maar waarvoor je niet hebt betaald.

Wil jij een warme perzik, dan heb je daar zelf in een dure, luxe BMW alsnog kosten aan. Het voordeel is wel dat je waarschijnlijk ook maandelijks kunt opzeggen, zodat je het bijvoorbeeld alleen in de winter afneemt en in de zomer even op stop zet. Een beetje zoals Netflix, maar dan Villa Achterwerk dus.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...