Apple Carplay update voor de Polestar 2

Apple Carplay update voor de Polestar 2

Vorig artikel Volgend artikel

Goed nieuws voor Polestar 2 rijders met een iPhone. De eerder deze maand beloofde Apple Carplay update komt eraan. Dat maakte het bedrijf gisteren via een tweet bekend. Het feit dat de fabrikant van deze EV’s, een onderdeel van het Zweedse Volvo, Apple Carplay support gaat aanbieden is op zich bijzonder te noemen omdat zowel Polestar als ook Volvo tot nu toe volledig inzetten op Google, en dus Android.

OTA-update

Apple Carplay support wordt geactiveerd door middel van een software update die Polestar de komende dagen gaat uitrollen. Daarna kunnen Polestar-bezitters met een iPhone hun muziek afspelen, apps gebruiken en communiceren via Siri of het infotainmentsysteem van de EV.

De update wordt in fases uitgerold. Inmiddels zijn de eerste Polestar 2 modellen al voorzien en iPhone gebruikers met een Polestar 2, zo is in reacties op de tweet van de EEV-fabrikant te lezen, zijn overwegend positief over de werking van Apple Carplay.

Eerste met Android Auto

Polestar was de eerste EV-fabrikant dat Google's Android Automotive-besturingssysteem aanbood. Daarmee werden, en worden, alle systemen van de auto bediend, van de radio- en voertuiginstellingen tot navigatie en klimaatregeling. Dat kan dus binnenkort ook met de nieuwste versie van Apple Carplay die onlangs, tijdens de WWDC conferentie, gepresenteerd werd.

Net als Apple CarPlay is Android Auto een secundaire interface die bovenop een besturingssysteem ligt. Die interface stelt gebruikers in staat bepaalde apps en functies van hun smartphone via het display (dashboard) van hun auto te bedienen en gebruiken.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...